Kochani
Czesc z Was pewnie pamieta tego usmiechnietego lobuziaka .

Udalo nam sie dzieki Waszej pomocy zakupic dla niego nawilzacz potrzebny przy jego schorzeniu jak rowniez w zakupie ksiazek do szkoly.
Pomoc dla Hubercika
Mam z nimi staly kontakt i udalo mi sie wypatrzec jak mama zwraca sie z prosba o pomoc w zakupie bucikow ortopedycznych dla chlopca jak rowniez pomoc w oplaceniu pobytu w hotelu przyszpitalnym .
Zdaje sobie sprawe , ze juz pomagalismy Hubercikowi ale jak wiadomo i swietnie opisuje to artykul ponizej ,wydatki na leczenie i rehabilitacje chlopca sa bardzo wysokie .Niestey nie da sie bez pomocy innych pokryc wszystkic kosztow.
Artykul
Hubercik choruje na :Wada serca – Zespół Fallota, stan po zarośnięciu odbytu, wada wrodzona kręgosłupa – niedorozwój kości krzyżowej, zrośnięcie żeber. Niedoczynność tarczycy, osteopenia, zaburzenia motoryki układu pokarmowego. Hubert ma alergię pokarmową nie może jeść wielu rzeczy.
Chcialam ponownie poprosic Was o pomoc dla Hubercika .Potrzebne sa buty ortopedyczne jak rowniez bilety na dojazd do szpitala i oplata w przyszpitalnym hotelu.
Oto co pisze mama :
Powiem Ci ze momentami nie mam sił .W tamtym roku tylko luty mielismy bez terminów . W tym roku mamy 17 wizyt od stycznia zaplanowane. Jeszcze gastrolog nie ustalony i nie wiem czy nie będą pod koniec roku na kardiologie klasc Huberta . W tym roku styczeń I luty jeździliśmy do Warszawy. W marcu raz do Olsztyna i w kwietniu pobyt na kardiologii w Lodzi . W maju turnus .Teraz czerwiec I te wydatki na buty I kolejne wizyty .W lipcu na razie 1 termin i oby tak zostało. W sierpniu mamy turnus w Ameryce (Tej polskiej ) . Do końca roku w każdym miesiącu coś .Na subkonncie na ktore ludzie przekazuja 1% podatku dawno pustki. 1000zł nam inna fundacja wpłaciła i kilka prywatnych wpłat , ale koszt leczenia czasami sięga 1000zł miesięcznie jak dodać leki i rehabilitacje. Wysyłam apele o pomoc do różnych firm ale niestety cisza
Oto jak przedstawia sie plan wizyt i zwiazane z tym oplaty :
03 czerwca wizyta w Olsztynie poradnia ortopedyczna i chirurgiczna
5 czerwca wizyta kardiologiczna w Olsztynie
19 czerwca poradnia stomatologiczna w Olsztynie
27 czerwca poradnia ortodontyczna w Olsztynie na odlew aparatu na zęby
28 czerwca poradnia neurologopedyczna w Olsztynie
to razem 16 zł X5=80 zł bilety na dojazd
23 czerwca wyjazd do Warszawy
24 czerwca poradnia genetyczna
25 czerwca gastrologia 1 dnia -Badania kości
Dojazd wraz z pobytem w Hotelu szpitalnym to ok 250 zł
Buty ortopedyczne ok 400zł
Razem koszt w przyblizeniu ok 730 zl czyli mniej wiecej 160 funtow
Z poprzedniej akcji zostalo nam 59.48 f
Stasio z porazeniem ...
Potrzeba nam wiec niewiele zeby moc Hubercikowi kupic buty i zapewnic mu spokojny pobyt w szpitalu .
Na koniec jeszcze pytanie ode mnie .Za kazdym razem jak rozmawiam z Ala (mama Hubercika ) wszystko kreci sie wokol chlopca.Mama stawia go zawsze na pierwszym miejscu i nigdy nie zdarzylo sie aby wspomniala , ze jej czegos brakuje .Pociagnelam ja troche za jezyk i wiem , ze przydalyby sie jej buty , bo nie ma .
Myslicie , ze damy rade zebrac te 20-30 funtow wiecej zeby moc ja w tym odciazyc i zakupic obuwie?
Moj paypal dla zainteresowanych jak zawsze
koneffka1@googlemail.com
z dopiskiem dla Hubercika