MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomoc dla Hubercika

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2012-08-16 23:59:26 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Kochani

Pamietacie zapewne , ze z ostatniej akcji Marzenie Angeliki reaktywacja zostalo nam
239.18 f

Marzenie Angeliki reaktywacja

Doszlam do wniosku , ze szkoda aby te pieniadze lezaly bezczynnie. Rozmawialam ostatnio z mama Hubercika , ktoremu jakis czas temu ofiarowalismy nawilzacz pomocny w walce z choroba chlopca.

Hubercik potrzebuje naszego wsparcia

Kilka slow o Huberciku.

Hubert urodził się w 2004 r. Od chwili urodzenia do tej pory przeszedł 10 operacji. Urodził się z wieloma wadami – zarośniętym odbytem, niedorozwojem kości krzyżowej, skróceniem lewej górnej i dolnej kończyny, półkręgami oraz wadą serca Tetralogia Fallota, czyli złożoną, siniczną wadą. Ponadto ma niedoczynność tarczycy i alergię pokarmową.
Po kolejnych konsultacjach wiemy już, że jedyne co nam zostało to rehabilitować naszego Synka i modlić się by było dobrze.

Po rozmowie z mama dowiedzialam sie , ze aktualnie znajduja sie w ciezkiej sytuacji finansowej. Zwrocila sie do mnie z prosba czy moglabym popytac znajomych o zbedne ubrania na chlopca 122- 128. Zwracam sie wiec do Was z serdeczna prosba abyscie przejrzeli swoje szafy i zobaczyli czy macie moze jakies ubrania po swoich dzieciakach , ktore moze przydalyby sie chlopcu?

Alicja nie prosi o wiele. W zasadzie jedynie o ubrania dla synka .

Ja ze swej strony pomyslalam , zeby jesli sie zgodzicie czesc pieniedzy przeznaczyc na zakup ksiazek . Z tego co mi sie udalo wyciagnac od mamy koszt zakupu ksiazek dla Huberta do szkoly to wydatek rzedu okolo 320 zl (okolo 70 funtow) .
Co Wy na to , zeby ta kwote przeznaczyc na wsparcie chlopca w wyprawie do szkoly?Moze dobrym pomyslem bylby zakup jakis niedrogich przyborow szkolnych?

Czekam na Wasze sugestie .

Z przyjemnoscia odpowiem na wszelkie zapytania zadawane na privie .

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2012-08-17 01:07:28 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Jak najbardziej za tym jestem
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

wielkimar

Post #3 Ocena: 0

2012-08-17 07:30:25 (13 lat temu)

wielkimar

Mężczyzna

Konto usunięte

Jak najbardziej

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #4 Ocena: 0

2012-08-17 09:43:13 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

dobry pomysł. zwłaszcza ten z książkami.
to chyba najlepsza pomoc dana młodemu człowiekowi.
bez edukacji -chłop nigdy nie wstanie z kolan na nogi.
na moje oko -to dobra inwestycja.
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2012-08-17 11:54:48 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Super pomysł - popieram.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2012-08-17 13:28:05 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Tak generalnie to się zastanawiam dlaczego te przybory jeszcze nie kupione??
Obijacie się panno Efko:))
Żartuję oczywiscie.

Ja jestem jak najbardziej za.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2012-08-17 18:38:00 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Dziekuje za wypowiedzi , rowniez te na privie ;-)
Pieniadze na ksiazki postaram sie przeslac na dniach . Uruchomilam juz znajomosci zeby popytac o ubrania dla chlopca. Tola z Doncaster jak zwykle dolacza do akcji. W przyszlym tygodniu bede u Jolantiny to odbiore od niej troszke rzeczy .Wracajac po drodze zajade do Doncaster zeby zabrac rzeczy od Toli.Dopiero wtedy jak bede wiedziec co mam dokupie jakies jeszcze brakujace rzeczy .

:-D

Caly czas ponawiam prosbe o przejrzenie szaf jesli ktos jeszcze chcialby cos dorzucic .
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2012-08-18 17:57:18 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Pieniadze na ksiazki wysylam na 100 procent we wtorek .Podbijam jeszcze raz z zapytaniem o ubrania dla chlopca 122-128 cm.Moze jeszcze znajda sie jacys chetni.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2012-08-18 18:46:10 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

No ja niestety mam 5 i 7latka w domu, wiec ubrania w takim rozmiarze, dopiero starszy nosi ;-).
Ale jesli braknie na jakies przybory szkolne ( a to chyba kosztuje tyle samo, co zestaw ksiazek: farby, kredki, plasteliny, bloki, olowki, zeszyty itd, itd, itd.... ), to sie chetnie doloze.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2012-08-18 19:14:22 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-08-18 18:46:10, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
No ja niestety mam 5 i 7latka w domu, wiec ubrania w takim rozmiarze, dopiero starszy nosi ;-).
Ale jesli braknie na jakies przybory szkolne ( a to chyba kosztuje tyle samo, co zestaw ksiazek: farby, kredki, plasteliny, bloki, olowki, zeszyty itd, itd, itd.... ), to sie chetnie doloze.

Madzia mamy jeszcze tyle pieniedzy , ze jakby cokolwiek braklo to dokupie z tej kasy co mam .Dolozysz sie innym razem ;-)
Ja pozniej wleze na strych i popatrze co u mnie slychac z ubraniami. Tym razem jednak spisze i zostawie kartke na dole zeby przy kazdej akcji nie musiec pozyczac drabiny :-o:-]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,