MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co Was denerwuje w polskich sklepach?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

Str 3 z 27

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2011-11-01 23:39:23 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

najlepszy, najbardziej zorganizowany, z wiecznie rozświergoloną, uśmiechniętą, przemiłą obsługą, czysty, bardzo dobrze zaopatrzony, trudno coś wymyślić żeby tam nie było!
Prowadzony jest przez rodowitego ANGLIKA! :)
obsługa tylko polska. Bardzo duży sklep.
No ale jak na stolice to fakt... ziarnko dla ślepej kury :)

Cytat:

2011-11-01 22:53:39, keramczak napisał(a):
O tempora,o mores:-)(co za czasy,co za obyczaje lac.Cyceron)Polacy chwala niemiecki chleb.A musztarda sarepska,maka wroclawska,majonez winiary,ogorki krakusa,szparagi itd.....

No cóż, berety mohery wiatr dziejów zwiał, spróbowało się tego i tamtego i człowiek dojrzał że na świecie jest wiele róż, choć fakt że ta jedna jest najpiękniejsza, to nie zmienia faktu co by nie wąchać tych innych :-]:-]

Przekłądając na język starożytnich górali, oznacza że na świecie chleb miewa dobry i twój wróg, a tam ojczyzna gdzie chleb smaczny i świeży :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

zealot

Post #2 Ocena: 0

2011-11-01 23:42:53 (14 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Jak się robi zakupy w polsce to wiecznie w sklepach mają problem z wydawaniem drobnych - nie wiem dlaczego.

Najbardziej denerwuje mnie tutaj to, że w polskich sklepach w UK jest podobnie: "A czy nie miałby pan tej końcówki funta trzydzieści osiem?" "proszę poszukać drobnych bo naprawdę nie będę miała jak wydać" "o, widzę u pana dużo drobnych w portfelu a pan mi tutaj 20 funtów wyciąga"

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

zealot

Post #3 Ocena: 0

2011-11-01 23:45:22 (14 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2011-11-01 22:54:22, Adacymru napisał(a):
Chyba z rok temu, niedaleko mojego biura otworzyli polski sklep, na poczatku tlumaczyli, ze maly zakres towaru, zeby zbadac rynek (taka iloscia to mozna z szafki w kuchni bylo operowac, bo ja 15 lat temu jak jezdzilam czesto do Manchesteru, a tam byl najblizszy i pewnie jedyny wtedy w okolicy, to wiecej w reklamowkach przywozilam niz mieli w tym sklepie).

Kiedys zagladnelam, i dalej chyba najwiekszym wydatkiem jest ogrzewanie pustych przestrzeni. Dalej sie zastanawiam jak ten sklep operuje? Zrobilabym zdjecie, ale pewnie mieliby cos do powiedzenia, bo wyglada prawie jak za komuny, rzedy tych samych produktow po jednym na kraju polki.

Myślę że sklep zarabia głównie na sprzedaży papierosów spod lady a pozostały towar jest tylko przykrywką dla tych fajek

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

monika_1983

Post #4 Ocena: 0

2011-11-02 00:34:52 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

Z nami od: 09-02-2011

ale jaja:) co do polskich sklepow:)
ogladam CBeebies z Mlodym i pokazuja jak dziewczynka z tata robia zakupy w ... polskim sklepie! a pozniej ida do domu i robia pierogi z mama, czesc mowia po polsku a czesc po angielsku.. najlepsze ujecie kiedy dziewczynka wychodzi ze sklepu i za jej plecami jest ujeta lodowka wypelniona Lechem:-]

[ Ostatnio edytowany przez: monika_1983 02-11-2011 07:01 ]

I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2011-11-02 00:41:29 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

No ale ten sklep akurat wyglądał jak polski sklep wygladac powinien. Duzo towaru czysto, wiklinowe kosze, uśmiechnięty sprzedawca:)))

Z racji iż przerabiam cbeebies po raz drugi to ten odcinek chyba już z 6 razy widziałem:))

Tutaj fragment : http://www.bbc.co.uk/cbeebies/samesmile/watch/samesmile-foodhanna/

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-11-02 06:42:18 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-11-02 06:51:04 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2011-11-02 08:40:59 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Isskaa - tak o tej. Pani i Pan sympatyczni. Czysto.
Na Kensington to ja wole wejsc do chinskiej hurtowni po polskie produkty niz do polskiego sklepu, w ktorym nigdy nie wiem ile zaplace.
Na County Road - no coz... Nie wchodze tam i juz. Chamstwo, brud itd.

Chate lubie.

Juz pisalam o tym kiedys.
Gdy przywozilam psa do Anglii jechalam w strasznych warunkach busikiem. Oprocz mopjego psa - byl jeszcze jeden. Razem z nami (w sumie jechalo jakies 15 osob)jechala m.in. kobieta wiozaca mieso do polskich sklepow w Londynie. Nasze psy spaly na tym miesie, bo lezalo ono wszedzie. Na podlodze, w bagazniku, na siedzeniu obok kobiety (wykupila dwa miejsca).
Smacznego.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Argosman

Post #9 Ocena: 0

2011-11-02 08:42:45 (14 lat temu)

Argosman

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

Mnie wkurza gdy sprzedawcy polskich sklepów zachiwują się jakby łaskę robili, że nam sprzedają polskie produkty. Praktycznie wszystko to samo mogę mieć dużo taniej z Tesco lub Asdy. Może sklep by się utrzymal gdyby obsluga była inna, tymczasem pani sobie odpuściła i po ponad roku istnienia sklep wygasa.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2011-11-02 08:49:25 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2011-11-02 08:42:45, Argosman napisał(a):
[...] Praktycznie wszystko to samo mogę mieć dużo taniej z Tesco lub Asdy. [...]

To jaki jest sens kupowania w polskim sklepie?
Mnie doslownie rozwalil kiedys widok ludzi kupujacych w polskim sklepie... ziemniaki.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,