MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stres przed powrotem do Polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 54 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 53 | 54 | 55 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

Str 54 z 89

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-11-02 16:33:25 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-11-02 16:47:53 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Hafcia

Post #3 Ocena: 0

2012-11-02 17:10:50 (13 lat temu)

Hafcia

Kobieta

Z nami od: 28-01-2012

Cytat:

2012-11-02 16:47:53, deco-Latifa napisał(a):
Cytat:

2012-11-02 16:33:25, x_fish napisał(a):
Czasami wydaje mi sie, ze niektorzy nie do konca probuja zrozumiec argumenty drugiej strony.
Co ma do rzeczy to, ze w polskiej szkole tez jest przemoc? Na tle narodowosciowym pobija mi dziecko bo jest Polakiem? Nie a tutaj to sie zdarza.
Pobicie
Pobicie 2
Co mnie obchodzi, ze w Polsce (podobnie jak w UK) moze sie zdarzyc upierdliwy sasiad? Nie bedzie konfliktow z powodu mojego pochodzenia jak Tutaj

Anglicy mysla o nas to co my o Rosjanach? Nie sadze. Znajdz mi jakis link gdzie Polacy wypowiadaja sie w podobnym tonie o Rosjanach jak w linku, podanym wczesniej do filmiku na youtubie.
1. Nuke eastern europe so we can get rid of this fucking draining scum once and for all. sick of their third world mentality and uncivilized monkey acts.
2. no worry guys very soon the shitty EU will go down and they all go back where they fucking came from, cheap polish bastrds
3. Dirty stinking poles....

Poza tym NAWET GDYBY tak bylo bylby to problem Rosjan a nie moj - wiec z jakiego niby powodu mialo by to dyskredytowac w moich oczach Polske?

Co do pogody, no coz moge powiedziec. Jak komus podoba sie angielska to ma szczescie ja wole polska z 4 porami roku.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>x_fish</i> 02-11-2012 16:35 ]

Nie będę się z Tobą sprzeczac, bo taka dyskusja do niczego nie prowadzi.
Napisze tak, jeżeli angole tak Cię wkurzaja, cały ich system to nikt na sile Cię tu nie trzyma.
Każdy ma prawo wrócić do kraju i dalej wszystkich przekonywać jaki to miód płynie naszymi ulicami. Tylko ze Ty mieszkasz w UK, masz tu prace a nie potrafisz tego uszanować . Tylko piszesz jak to Ci jest tu zle i Anglicy tak złe wychowani itp.

O! Dokładnie to samo chciałam napisać. Popieram w 100 %.
Jak ktoś się uparł zabunkrować i powiesił sobie na szyi tabliczkę po wsze czasy "emigrant" to niech nie ma potem pretensji, że go tak traktują.

Na tle narodowościowym Ci dzieciaka nie pobiją, ale dlatego, że się krzywo spojrzał, że ma zbyt blond włosy, że ma 5 zł więcej do kieszonkowego, albo coś fajnego przyniósł to już tak. Albo w ogóle za samo bycie Ci go pobiją. No tak, ale to lepsze, bo polskie i narodowe, no i nie czujesz się jak emigrant.

Sąsiad na tle narodowościowym Ci nic nie zrobi, ale na tle własnego widzi mi się, dlatego, że masz inaczej trawnik skoszony, kupiłeś sobie nowe rynny, czy, nie daj Bożę, Twój kot złapie mysz na jego działce, to już tak. No, ale jak w przypadku szkoły, ot o nie ma się co czepiać i mieć pretensje, bo polskie i własne, a nie na tle narodowościowym.

Nie ma jak podejście "bo w Anglii nie jest jak w Polsce", genialna obserwacja! Myślę, że to jest jeden z problemów, że nie jesteśmy "u siebie", tylko kto nam broni być?

Do góry stronyOffline

Kati1977

Post #4 Ocena: 0

2012-11-02 17:38:34 (13 lat temu)

Kati1977

Kobieta

Z nami od: 25-09-2012

Hej, dodam swoje trzy grosze ja - zalozycielka tego postu, ktory bardzo sie ciesze wciaz zyje i wzbudza wiele emocji :-) A wiec, wrocilismy do Polski ponad m-c temu. Jak mialam wczesniej ustalone pracuje w prywatnej szkole jezykowej, pieniadze ok ale to tylko 10h/tydzien i oczywiscie umowa zlecenie...Praca bardzo przyjemna,no ale wiadomo rozgladam sie za jakim etatem i moj maz rowniez...Jestem nauczycielem i w szkolach ofert zero poki co..W innych branzach kilka ofert dziennie,czasem jedna lub dwie wiekszosc 1500 zl brutto i na takie nawet nie skladamy cv... aludzie wokol mowia, ze wiecej nikt nam raczej nie zaplaci i np 2000 nettto to juz jest super praca o ktorej niewielu smie wrecz snic..Wiele ofert wymaga (!) orzeczenie o niepelnosprawnosci, to jakas paranoja, bo czesto dotyczy to fizycznych prac np. opratora wozka widlowego...Poza tym nic nic nic a jak nawet np. sie ktos odezwal do meza to 1sze pytanie: Ile chcialby Pan zarabiac a nie jakie ma kwalifikacje itp. No i jak slysza odpowiedz ze najnizsza krajowa nie wchodzi w gre to zawieszaja glos i cos tam sobie przemysliwuja i na tym sie konczy..Wszystko jest drogie i nie wiem jak mozna sie utrzymac za 1.5tys na m-c na reke nawet znajac juz inne standardy zycia..I tak nam zlecial ten m-c ponad, jest fajnie wiadomo jak to 'u siebie' ale nie wiem czy rzeczywistosc nas nie przerosnie,troszke juz jakby zaczyna, jak dalej tak pojdzie to na wiosne, coz trzeba bedzie sie powaznie zastanowic nad emigraja ponowna, tym razem na stale, nie z powodou checi zycia w luksusie tylko w normalnosci po prostu...Nie zalujemy jednak ze wrocilismy, bo jesli trzeba bedzie wyjechac ponownie to chociaz wyleczymy sie z pomyslu powrotu na dobre i nie bedzie nas ta mysl wiecej kusic..A moze akurat nam sie 'uda' choc w sumie malo w to wierzymy widzac jak jest i jakim kosztem to wzystko nawet jesli...To taki maly 'update' zalozycielki postu ;-) Pozdrawiam wszystkich cieplo

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2012-11-02 17:41:39 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Patrz moja poprzednia wypowiedz:
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/24/42381/Stres-przed-powrotem-do-Polski,30#post892481

Co w sumie oznacza, ze bez konkretnego planu i znalezionej pracy moze byc kiepsko. Do tego jeszcze zalezy gdzie mieszkasz w PL.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-11-02 17:43:08 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Hafcia

Post #7 Ocena: 0

2012-11-02 17:45:11 (13 lat temu)

Hafcia

Kobieta

Z nami od: 28-01-2012

No cóż Kati, witamy w pięknej polskiej rzeczywistości, a jedynie co mogę powiedzieć, to będzie tylko gorzej, a szkoda, bo to w sumie fajny kraj. Tak to niestety jest jak ktoś zbija swoje wyobrażenia z rzeczywistością. No, ale jak widać czasem trzeba :) Życzę powodzenia i mam nadzieję, że mimo wszystko Wam się uda :)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-11-02 17:47:05 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-11-02 17:52:44 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

landi

Post #10 Ocena: 0

2012-11-02 18:04:05 (13 lat temu)

landi

Z nami od: 05-07-2007

nie wiem jak tobie ale mi nikt w oczy nikt tego nie powiedzial, a to co gadaja za plecami mnie nie obchodzi.

duzo pracowalem po polsce i podobne sentencje, mozna uslyszec na temat poznaniakow warszawiakow, krakowiakow itd... , duzo tez zalezy od otoczenia.
♪ Zakopałem w moim ogrodzie, To co złe jest w moim narodzie ♪

Do góry stronyOffline

Strona 54 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 53 | 54 | 55 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,