MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

To był kiedyś wątek : Pytania do moderatorów

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 106 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 105 | 106 | 107 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 106 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2021-03-28 09:38:22 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Edit to odpowiedz do Listy, na post ktory zniknal. Ja pisze na temat btw. ( to tak zanim przyjdzie komus do glowy i ten wpis usuwac)

Moderator to profil wspolny, moga z niego korzystac wszyscy moderatorzy.

A usuniete wpisy to taki przyklad dla ciebie, teraz rozumiesz skad my wszyscy sie znamy: rozmawiamy sobie luzno, a potem te rozmowy znikaja.

To tez by tlumaczylo niezgodnosc ilosci postow, o ktora pytal sql. Choc wydaje mi sie, ze komemtarze pod artykulami tez sa doliczone.

Przy okazji chyba zniknal wpis o fotkach do avatara.Admini sa posrednikiem miedzy Informatykiem forumowym, i oni przekazuja jesli uzytkownicy zglaszaja jakis problem.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-03-2021 09:40 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2021-03-28 10:04:54 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-28 09:38:22, galadriel napisał(a):

A usuniete wpisy to taki przyklad dla ciebie, teraz rozumiesz skad my wszyscy sie znamy: rozmawiamy sobie luzno, a potem te rozmowy znikaja.

Wpisy w tym temacie na temat innych uzytkowników zostału usuniete bo to było dwie strony off topów. Luźne rozmowy można prowadzić w chciałem powiedziec , nabijacze czy innych tego typu tematach. To nie jest wątek poświecony rozważaniom, jakim kto jest forumowiczem i jak go inni postrzegają.

Przywracam ten post, bo wiązał sie z tematem

Cytat:
2021-03-26 22:36:11, galadriel napisał(a):
Listy sie nadal zneca nad moderacja? W sumie i dobrze. Przy okazji moze sie uda zalatwic zeby wreszcie naprawili te zdjecia do avatarow?

Tak codziennie pare elaboratow (albo ze trzy), po jakims czasie beda mieli dosc i cos z tym zrobia? :8

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #3 Ocena: 0

2021-03-28 12:12:11 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-28 10:04:54, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2021-03-28 09:38:22, galadriel napisał(a):

WPIS MOJ PRZYBIEGLEM POPRAWIC,BO SIE POCZULEM JAK DRAN !
W ostatniej chwili zauwazylem ze Ewa utowrzyla nowy dzial i tam jest to za czym plakalem i sie uzalalem.

Bylem wyjatkowo niesprawiedliwy w mojej opinii.
(Od modow dostaje komentarze o zmianach w postach gdzie pisalem cos.) Twoj bym przeoczyl , co mnei nie tlumaczy.

Upadam do stop , GLUPI JA
*FLOWER*

*FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER**

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 28-03-2021 12:40 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: +1

2021-03-28 12:32:35 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Po namysle zostal utworzony watek do luznych wpisow:
o nas samych
i tam zostala przeniesiona czesc wpisow.

Watek pytan z zalozenia ma sluzyc konkretnym pytaniom i problemom zglaszanym przez uzytkownikow.

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #5 Ocena: 0

2021-03-28 17:47:27 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Nie wiem,du..nie chce ciagle zawracac Moderatorom, bo przyjmnosc pobytu na forum rozprasza ciagle : PROSZE PANI !!! prosze PANI ! a mi sie chce siku ;) ale sprawa jest :)

ALE DO BRZEGU:
Chodzi o linki do zdjec.Ja jestem tak genialny ( slysze juz te komentarze i lzy wzruszenia :) ) ,ze zapamietalemm rade Efki ,zeby zdjecia wysylac na Upload fotek
Dzieki temu moje fotki, po kliknieciu otieraja sie w nowym oknie i są WIDOCZNE NA CALYM EKRANIE
ponizej przyklada , ze to dziala:
PRZYKLAD

i teraz o co mi chodzi ?

Widze ,ze NIE WIDZE |!!!! :) np Efka dodala swoje sliczne POSZEWKI , ale zdjecia poszewek sa ,,nie klikalne,, a przez to widac tylko je jak wieksze znacznki . Idac dalej , z mojego punktu widzenia, mozliwosc zobaczenia szczegolwego zdjecia , w duzym wymiarze mnie bardziej zaspakaja :) Oczywiscie to wybor prywatny publikujacego zdjecia , ale ..idac dalej :) Zaraz DOJDE ;)
Jak bedzie pokazywane zdjecia w konkursie WIELKANOCNYM to beda znow jak znaczki pocztowe co po niektórych , jak na przyklad dyskretnie zabierającego glos @ListyzArni ,zasmuci :)

Wiec moze moja sugestia o mozliwosci klikalnych zdjec z prezentacja w nowym oknie nie jest tak zla ?
(dotyczy to zdjęć szczegolnych)

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 28-03-2021 18:01 ]

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: +1

2021-04-04 17:14:23 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2021-04-04 09:34:24, Gwontownik napisał(a):
Tak nieśmiało w temacie, chciałbym zaproponować nowy sposób głosowania. Wg. mojego uznania jest on bardziej wiarygodny i odzwierciedlający rzeczywistość.
Każdy post na forum jest obramowanych okienkiem. Na jego szczycie znajduje się belka, a po jej prawej stronie system oceny wypowiedzi. Skoro takie coś istnieje, to dlaczego z tego nie korzystac. Skoro są zbierane takie dane to zapewne można je liczyć, zestawiać w różnych konfiguracjach.
Obrazek

W zbliżeniu wygląda to tak
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 04-04-2021 09:36 ]

Cytat:

2021-04-04 13:18:29, daavid napisał(a):
To też do końca nie będzie miarodajne. Fla przykladu osobiście niezmiernie rzadko daję łapki pod firmami na YouTube. Inni robią to zawsze.

Cytat:

2021-04-04 14:10:13, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2021-04-04 13:18:29, daavid napisał(a):
To też do końca nie będzie miarodajne. Fla przykladu osobiście niezmiernie rzadko daję łapki pod firmami na YouTube. Inni robią to zawsze.

To jest twoje prawo, a nie obowiązek. Tak samo jak możesz napisać post z nominacja, a wcale nie musisz.

Cytat:

2021-04-04 14:21:13, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Gwontownik, nie mam dostępu do statystyk. Po świetach spytam informatyka, na ile to jest wykonalne i dam znać. Nie znaczy to, że będę zmieniac formułę nominacji ale zapoznam się z tematem

Cytat:

2021-04-04 14:26:01, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Ja tylko zauwaze ze minus jest tuz obok plusa i ze czasem sie myla przy niezgrabnych paluszkach.

Rowniez osobiscie uwazam ze glosow jest juz wystarczajaco malo zeby wymagac jeszcze od glosujacych wiekszej wiarygodnosci - choc to tylko moja opinia.

Cytat:

2021-04-04 14:32:59, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2021-04-04 14:26:01, PannaZMokraGlowa napisał(a):

Rowniez osobiscie uwazam ze glosow jest juz wystarczajaco malo zeby wymagac jeszcze od glosujacych wiekszej wiarygodnosci - choc to tylko moja opinia.

Możesz rozwinąc myśl, bo nie wiem do końca czy zrozumiałam?

Cytat:

2021-04-04 14:40:18, PannaZMokraGlowa napisał(a):
"chciałbym zaproponować nowy sposób głosowania. Wg. mojego uznania jest on bardziej wiarygodny i odzwierciedlający rzeczywistość."

Mysle po prostu ze zbyt malo osob decyduje sie glosowac w obecnym formacie zeby wymagac jeszcze od glosujacych odszukiwania konkretnych wypowiedzi w ostatnim kwartale i glosowanie plusami na konkretne wypowiedzi z osobna.
Tak jak mowie, to tylko moja osobista opinia.

Cytat:

2021-04-04 16:01:07, Gwontownik napisał(a):
Tu nie chodzi o odszukiwanie, a raczej o punktowanie ma bieżąco. Mamy "plusy dodatnie i plusy ujemne" które tworzą jakiś obraz a po skorygowaniu np o współczynnik aktywności otrzymamy wynik. Współczynnik aktywności bo trudno porównać byłoby wypowiedzi np. Blame storm do Niebieskiego. Ale to w praktyce trzeba przetestować.

Cytat:

2021-04-04 16:09:26, Blamestorm napisał(a):
Gwontownik, ja mysle ze masz racje, taki punktowy system dziala swietnie na innych forach. Reddit jest dobrym przykladem. Oczywiscie tam nie po to zeby periodycznie wyrozniac uzytkownikow ale generalnie niektorzy nie chca brac dzialu w jakichs dyskusjach ale chetnie kogos punktowo popra w dyskusji. Zawsze sie zastanawialam dlaczego nikt nie uzywa tego systemu punktowego na MW, moze dlatego ze jest dosc slabo widoczny.

Natomiast minus byc moze jest taki, ze nie mozna uzasadnic dlaczego kogos sie wyroznia, a to tez przeciez ciekawe.

Cytat:

2021-04-04 16:58:11, andyopole napisał(a):
Na jednym z polonijnych forów w USA jest bardzo ładny, wygodny system punktowania uczestników. Latwo sie to używa co i ja wielokrotnie czyniłem. Dopiero gdy zostalem moderatorem ktoś mnie uświadomił że jest tam też dostępna dla wszystkich statystyka tego głosowania. Wcześniej się tym nie interesowałem.
Generalnie jest tam bardzo fajny "silnik".

Cytat:

2021-04-04 17:05:12, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2021-04-04 16:09:26, Blamestorm napisał(a):
Gwontownik, ja mysle ze masz racje, taki punktowy system dziala swietnie na innych forach. Reddit jest dobrym przykladem. Oczywiscie tam nie po to zeby periodycznie wyrozniac uzytkownikow ale generalnie niektorzy nie chca brac dzialu w jakichs dyskusjach ale chetnie kogos punktowo popra w dyskusji. Zawsze sie zastanawialam dlaczego nikt nie uzywa tego systemu punktowego na MW, moze dlatego ze jest dosc slabo widoczny.

Natomiast minus byc moze jest taki, ze nie mozna uzasadnic dlaczego kogos sie wyroznia, a to tez przeciez ciekawe.

Minus minusem, a uzasadnienie nie powoduje nic tylko tyle, że ktoś musi coś więcej napisać. Jakbym oddał głos na moderatora z uzasadnieniem 'lubię wazeline' też by przeszło i nikt nie podważy tego głosu.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2021-04-05 10:02:01 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Wg mnie istota tych wyroznien polega wlasnie na uzasadnieniu. Opis jest poswiadczeniem, ze ten czy inny na to wyroznienie sobie w jakims sensie “ zasluzyl”.

A nie, zgadzam/ nie zgadzam sie, plus/ minus. Lubie/ nie lubie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #8 Ocena: 0

2021-04-05 12:48:41 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Ja sie zastanowilam nad zmiana glosowania, natomiast nie wiem jak uniknac wielokrotnego glosowania na ta sama osobe. Powiedzmy ze mam ulubienca lub ulubienice na tym forum i ze dam plusa dwudziestu lub piecdziesieciu wpisom tej osoby. Czy ta osoba bedzie miec ode mnie dwadziescia lub piecdziesiat glosow?

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2021-04-05 18:32:51 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Ja poprostu nie glosuje drugi raz bna ta sama osobe ( chyba,ze nie pamietam czy juz na niaglosowalam)

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2021-04-05 19:02:46 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

To wszystko za wcześnie na dyskusję bo nie znamy technicznych możliwości. A jeżeli takowe istnieją, to na jakiej zasadzie taka statystykę można zrobić. Kiedy to będzie jasne i administracja przedstawi możliwości, wtedy będzie można omówić co i jak.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Strona 106 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 105 | 106 | 107 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,