Cytat:
2021-04-04 09:34:24, Gwontownik napisał(a):
Tak nieśmiało w temacie, chciałbym zaproponować nowy sposób głosowania. Wg. mojego uznania jest on bardziej wiarygodny i odzwierciedlający rzeczywistość.
Każdy post na forum jest obramowanych okienkiem. Na jego szczycie znajduje się belka, a po jej prawej stronie system oceny wypowiedzi. Skoro takie coś istnieje, to dlaczego z tego nie korzystac. Skoro są zbierane takie dane to zapewne można je liczyć, zestawiać w różnych konfiguracjach.
W zbliżeniu wygląda to tak
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 04-04-2021 09:36 ]
Cytat:
2021-04-04 13:18:29, daavid napisał(a):
To też do końca nie będzie miarodajne. Fla przykladu osobiście niezmiernie rzadko daję łapki pod firmami na YouTube. Inni robią to zawsze.
Cytat:
2021-04-04 14:10:13, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2021-04-04 13:18:29, daavid napisał(a):
To też do końca nie będzie miarodajne. Fla przykladu osobiście niezmiernie rzadko daję łapki pod firmami na YouTube. Inni robią to zawsze.
To jest twoje prawo, a nie obowiązek. Tak samo jak możesz napisać post z nominacja, a wcale nie musisz.
Cytat:
2021-04-04 14:21:13, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Gwontownik, nie mam dostępu do statystyk. Po świetach spytam informatyka, na ile to jest wykonalne i dam znać. Nie znaczy to, że będę zmieniac formułę nominacji ale zapoznam się z tematem
Cytat:
2021-04-04 14:26:01, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Ja tylko zauwaze ze minus jest tuz obok plusa i ze czasem sie myla przy niezgrabnych paluszkach.
Rowniez osobiscie uwazam ze glosow jest juz wystarczajaco malo zeby wymagac jeszcze od glosujacych wiekszej wiarygodnosci - choc to tylko moja opinia.
Cytat:
2021-04-04 14:32:59, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:
2021-04-04 14:26:01, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Rowniez osobiscie uwazam ze glosow jest juz wystarczajaco malo zeby wymagac jeszcze od glosujacych wiekszej wiarygodnosci - choc to tylko moja opinia.
Możesz rozwinąc myśl, bo nie wiem do końca czy zrozumiałam?
Cytat:
2021-04-04 14:40:18, PannaZMokraGlowa napisał(a):
"chciałbym zaproponować nowy sposób głosowania. Wg. mojego uznania jest on bardziej wiarygodny i odzwierciedlający rzeczywistość."
Mysle po prostu ze zbyt malo osob decyduje sie glosowac w obecnym formacie zeby wymagac jeszcze od glosujacych odszukiwania konkretnych wypowiedzi w ostatnim kwartale i glosowanie plusami na konkretne wypowiedzi z osobna.
Tak jak mowie, to tylko moja osobista opinia.
Cytat:
2021-04-04 16:01:07, Gwontownik napisał(a):
Tu nie chodzi o odszukiwanie, a raczej o punktowanie ma bieżąco. Mamy "plusy dodatnie i plusy ujemne" które tworzą jakiś obraz a po skorygowaniu np o współczynnik aktywności otrzymamy wynik. Współczynnik aktywności bo trudno porównać byłoby wypowiedzi np. Blame storm do Niebieskiego. Ale to w praktyce trzeba przetestować.
Cytat:
2021-04-04 16:09:26, Blamestorm napisał(a):
Gwontownik, ja mysle ze masz racje, taki punktowy system dziala swietnie na innych forach. Reddit jest dobrym przykladem. Oczywiscie tam nie po to zeby periodycznie wyrozniac uzytkownikow ale generalnie niektorzy nie chca brac dzialu w jakichs dyskusjach ale chetnie kogos punktowo popra w dyskusji. Zawsze sie zastanawialam dlaczego nikt nie uzywa tego systemu punktowego na MW, moze dlatego ze jest dosc slabo widoczny.
Natomiast minus byc moze jest taki, ze nie mozna uzasadnic dlaczego kogos sie wyroznia, a to tez przeciez ciekawe.
Cytat:
2021-04-04 16:58:11, andyopole napisał(a):
Na jednym z polonijnych forów w USA jest bardzo ładny, wygodny system punktowania uczestników. Latwo sie to używa co i ja wielokrotnie czyniłem. Dopiero gdy zostalem moderatorem ktoś mnie uświadomił że jest tam też dostępna dla wszystkich statystyka tego głosowania. Wcześniej się tym nie interesowałem.
Generalnie jest tam bardzo fajny "silnik".
Cytat:
2021-04-04 17:05:12, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2021-04-04 16:09:26, Blamestorm napisał(a):
Gwontownik, ja mysle ze masz racje, taki punktowy system dziala swietnie na innych forach. Reddit jest dobrym przykladem. Oczywiscie tam nie po to zeby periodycznie wyrozniac uzytkownikow ale generalnie niektorzy nie chca brac dzialu w jakichs dyskusjach ale chetnie kogos punktowo popra w dyskusji. Zawsze sie zastanawialam dlaczego nikt nie uzywa tego systemu punktowego na MW, moze dlatego ze jest dosc slabo widoczny.
Natomiast minus byc moze jest taki, ze nie mozna uzasadnic dlaczego kogos sie wyroznia, a to tez przeciez ciekawe.
Minus minusem, a uzasadnienie nie powoduje nic tylko tyle, że ktoś musi coś więcej napisać. Jakbym oddał głos na moderatora z uzasadnieniem 'lubię wazeline' też by przeszło i nikt nie podważy tego głosu.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.