Cześć!
Certyfikat certyfikatem, a życie życiem. Przyjedziesz - zobaczysz - pogadasz.
Obierz sobie lokalizację - jedni patrzą na odległość do lotniska, bo im tęskno do ojczyzny, inny na rynek pracy. Pomyśl co chcesz tu robić. Pamiętaj, że jak trafisz do kiepskiej pracy, bywa że tam zostaniesz na dłużej - a to zima, a to po niej marny okres na zmianę pracy itp. Rynek chłonie w różnych branżach, może oprócz umysłu humanisty masz jakieś swoje umiejętności cenne na rynku pracy. Jak będziesz miał zamysł co chcesz robić, wejdź na np: reed.co.uk totaljobs.com indeed.co.uk popatrz czy na to co chciałbyś robić jest zapotrzebowanie jeżeli tak to w jakiej okolicy.
Jak chcesz tanio mieszkać pozostaje szukać kąta u rodaka na FB. Najszybciej i bez zbędnych formalności. Poczytaj - jadę do UK itp wątki.
Pani w agencji powiedziała to co powiedziała, może żeby Cię zbyć, może widziała, że dzwonisz z PL (jak chcesz wyślę Ci za free kartę sim - jak coś PW). Może zadzwoniłeś do agencji gdzie głównie szukają kierowców. Są różne agencje, kiedyś chyba byłem w ManPower i pani z obsługi mnie nie wpuściła - rozmawiając w progu powiedziała "nie mamy pracy na magazynie". Cóż, nie dyskutowałem
Chcesz tanio - odpuść Londyn. Chcesz mieszkać sam wejdź na gumtree, zoopla itp popatrz ile kosztuje studio flat, one bedroom. To najdroższa i najtrudniejsza opcja. Pewnie zapytasz dlaczego? Ponieważ potrzebne są referencje, depozyt itp. W.w pokoje znalezione na FB dzielone z Polakami nie mają takich wymagań. Depozyt często bywa na dwa tygodnie. Popatrz tam, bo wszystko zależy.
Ile zabrać konkretnie? Znajoma zabrała ostatnio 750. Mieszkanie załatwiała z koleżanką, pracę znalazła za dwa dni. Ja zmieniłem pracę niestety i znalazłem kontrakt od ręki - cóż szczęśliwy nie jestem

.
Płacą 7.5/h. Konkurencja duża, ze strony samych Anglików jak i innych narodowości. Biznes jest biznes, każdy chce tanio. Poświęć pierwszy tydzień, na szukanie lepiej płatnej pracy na miejscu. Ta za 7.5 zawsze znajdziesz. Wiem, wiem każdy chce mieć płynność finansową, ale tak jak wspomniałem chwycisz byle co i będziesz się męczył.
Na hotelarstwo trochę za późno jak dla mnie sezon raczej się kończy jak zaczyna. Bar jak masz doświadczenie to czemu nie, może być jakaś szansa, bo młodzież po wakacjach wraca do szkoły ale na kokosy bym się nie nastawiał.
Powodzenia
Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.