[ Ostatnio edytowany przez: Monika1984 09-07-2018 12:55 ]
|
|
---|---|
Monika1984 | Post #1 Ocena: 0 2018-07-09 12:53:55 (7 lat temu) |
Z nami od: 07-01-2017 Skąd: Kingston |
Prosze o info jezeli ktos orientuje sie jak ta sytuacja moze sie skoczyc. Niedawno kupilismy szczeniaka, obecnie ma 12 tyg. Moja corka 12lat uwielbia z nim wychodzic na spacery a i pies jak zobaczy smycz to nie posiada sie z radosci. Pies jak jest z nia jest caly czas na smyczy.wczoraj spotykam swoja sasiadke, ktora pracuje w councili a ta powiedziala mi,ze ktoras tam sasiadka napisala skarge,ze dziecko 'pulling the dog'. Kazala sie nam nie przejmowac, bo ta osoba jest konfliktowa i juz mieli wszyscy z nia jakies przejscia i ze na szczescie niedlugo sie wyprowadza wiec ogolnie don't worry. Ale tak naprawde czy ktos wie czego mozemy sie spodziewac? Jakiejs wizyty z councilu? Znam swoje dziecko i wiem,ze na pewno krzywdy by psiakowi nie zrobila. Z drugiej strony pies jest dopiero na etapie nauki i moze faktycznie pociagnela go zeby szedl. Ma ktos jakies pomysly jak to sie moze skonczyc, na co sie przygotowac?
[ Ostatnio edytowany przez: Monika1984 09-07-2018 12:55 ] |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2018-07-09 13:38:45 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Trudno cokolwiek przewidziec, czy i na ile powaznie zostanie potraktowana skarga, byc moze pojawi sie dog warden, byc moze ktos z RSPCA i wyjasni obowiazki zwiazane z opieka nad zwierzeciem.
A rozsadek podpowiada, ze podstawowym opiekunem jest dorosla osoba i ona powinna przynajmniej towarzyszyc spacerom zarowno dziecka jak i szczeniaka, uczac oboje wlasciwego postepowania. |
NightFury | Post #3 Ocena: 0 2018-07-09 13:46:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Nie sadze zeby cokolwiek z tym zrobili. Council nie ma czasu na takie duperele i jesli nie ma udowodnionego "cruelty" a w tym wypadku nie ma (musialyby byc nagrania, swiadkowie itd) to council albo w ogole nie zareaguje albo co najwyzej wysle info do RSPCA. Z tego co pamietam to oni tez sa urobieni po pachy tak wiec nie sadze zeby w ogole cos zrobili. Jak wysla list albo przyjada z edukacyjna pogadanka to bede bardzo zdziwiona..
Music leads me through my life
|
littleflower | Post #4 Ocena: 0 2018-07-09 18:22:12 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Moj pies ma 5 lat i ciagle ciagnie smycz - a jak zobaczy psa innego albo kota to wogole szalu dostaje. W sumie to ja go ciagne by zostal przy mnie, on mnie ciagnie do tego innego psa/kota- wiec tak naprawde nie wiadomo kto tu jest "victim"
![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|