MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 304 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 303 | 304 | 305 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 304 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2024-02-15 07:22:06 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wszystko zależy od warunków polisy. Niektóre maja zwiekszony udział własny w zależności od wieku zwierzęcia. Nie ma opcji, ze klient spełnia kryteria, a ubezpieczyciel nie wypłaca odszkodowania. Nie mogliby sprzedawać takiego produktu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2024-02-15 07:59:46 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Nie wiem, nie zna sie. Ja tylko przekazuje doswiadczenia weta z których raczyl sie zwierzyc.
Wiem, ze w umowach sa rozne kruczki tak np. Nie wyplaca ci za usuwanie zęba gdy nie były robione cykliczne badania stomatologiczne co 6 miesięcy. I to jest do zwierząt.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 15-02-2024 08:04 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2024-02-15 14:35:55 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Ja widzialam warunek rocznej kontroli zębów. Ale jest to znany warunek w polisie i trzeba zapoznać się z nią. Nigdy nie odmowiono mi wyplaty z tego powodu. Koty jeżdżą co roku na kontrolę stanu zdrowia.

Nawet moj kot nr3, ktory jest nieznanego wieku i pochodzenia i miał problemy z zębami, ma regularnie pokrywane koszty leczenia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2024-02-15 17:31:22 (rok temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Naprosciej jest ubezpieczyc przed pojawieniem sie problemow.
Czesc chorob moze rzutowac, byc podciagniete pod przyczyne kolejnych schorzen i gdy ubezpieczenie kupione pod ich wystapieniu, moze sie okazac, ze ubezpieczyciel odmowi wyplaty.

Do tego przy starszych zwierzakach ubezpieczyciel proponuje eutanazje, jesli potencjalne koszty leczenia moga byc zbyt wysokie - przerobione w warunkach UK.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2024-02-15 19:04:44 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Ale żeby coś takiego zaproponować, to chyba musi być już jakaś historia leczenia i koszty diagnostyki? I chyba musieliby poinformować klienta przed poniesieniem kolejnych kosztów. Moja polisa nie wymaga wcześniejszego kontaktu z ubezpieczycielem, przed podjęciem leczenia.

Ja uważam, ze warto mieć ubezpieczenie, przekonalam sie o tym w obu opcjach. Bez i z ubezpieczeniem. I nie chce sponsorować weterynarzowi kolejnego auta. Prawdopodobnie jutro moja kotka wyjdzie ze szpitala i przewidywany rachunek będzie wynosił 4500 funtów.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2024-02-15 20:24:00 (rok temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dlatego wspomnialam o ubezpieczeniu, nim cokolwiek sie wydarzy.
Kilka razy przerobione, iz wet kontaktowal sie z ubezpieczeniem, by upewnic sie co do pokrycia kosztow i decyzja ubezpieczyciela byla eutanazja.
W gre dodatkowo wchodzily rokowania. W sumie leczenie dalo efekty, ale koszty pokryte z kieszni opiekuna.

Jest jeszcze jeden drobiazg, w leczeniu na ubezpieczenie gore bierze decyzja weta, w pokrywaniu kosztow z wlasnej kieszeni mam wiekszy wplyw na zakres i przebieg leczenia.
Ubezpieczenie jest dobre, ale warto znac jasne i ciemne strony ;).

Sprawdzilam, mamy Tesco Premier, 220L/rok, kotka 10 lat, bez historii leczenia.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2024-02-16 12:55:03 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Moj wet konsultuje wszystko ze mną, nie kontaktują się z ubezpieczeniem, tylko wypełniają moj wniosek po leczeniu.

Kotka dostała zielone światło na wyjście do domu. Kolejne tygodnie potwierdzą stan zdrowia i jej długowieczność.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #8 Ocena: 0

2024-02-16 13:34:42 (rok temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Chyba tez wybiore M&S Premier. Richmond czy Ty oprocz Excess placisz pokrywasz dodatkowo jakis procent rachunku, z powodu wieku kota?
Pobieznie przejrzalam warunki i nie widze takiej oplaty, szczerze to jedynie Sainsbury i M&S jej nie maja w ofercie. Reszta oprocz excess zyczy sobie pokrycia 10-20% procent rachunku.
M&S wychodzi mi £15 mniej na miesiac ale w Sainbury za to excess £99 a M&S 200.
Richmond jak w M&S z podnoszeniem premium co roku? bo moje to juz musza miec Lifetime a biorac pod uwage ich kondycje to bede to placic przez nastepna dekade.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2024-02-16 14:11:44 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Tak, tylko 200 excess za kotkę i 150 za mlodsze koty. Ale, liczą sobie excess co roku i za każdą nową chorobę, a czesto moze tak być, że jakaś mala dolegliwość, to u nich nowa choroba. Na przykład test na FIV dla kota nr3 zaliczyli jako nową chorobę, mimo że byl on potrzebny do leczenia zębów, żeby wybrać odpowiednie leki.

Gdy ja kupowałam polisę, Sainsbury's zmienil ubezpieczyciela i warunki na gorsze niz wtedy miał M&S. Teraz mają chyba lepsze i nie widzę nigdzie o tym, że trzeba placic excess jeszcze raz w każdym roku polisy.

Podwyższają cene w kolejnych latach, jak jest claim. Wszystko tu opisalam. http://www.mojawyspa.co.uk/forum/86/38699/ubezpieczenie-kotka,40

Jestem tysiace na plus, podsumowując koszty vs ubezpieczenie.

Moja kotka byla zdrowa przez lata i potem miala tylko jeden claim pare lat temu i teraz jest chora dopiero drugi raz. Może wydawać się, ze placisz za nic, ale jak potem przyjdzie duzy rachunek, to może zaboleć. Zależy jakiego masz weterynarza w swojej okolicy. Moi są w Greater London w dobrej dzielnicy i nie mają niskich cen. Ale na pewno są bardziej kompetentni niż moj lokalny Animal Hospital.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2024-02-16 14:26:56 (rok temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Tak, w Sainsbury excess sie tylko raz placi.
Z ciekawosci- czemu nie zaplacilas za test na FIV po prostu prywatnie? kosztuje kolo £100, wiec 2x mniej niz excess? ubezpieczyciel wymagal zrobienia przez nich zeby zaplacic za leczenie zebow? czy excess za FIV byl juz excessem za zeby tez jako czesc procedury?
Codzi mi o to, czy zeby leczyli zeby to musialas zrobic przez nich FIV i zaplacic £200 za nowa chorobe a potem nastepne £200 za zabiegi dentystyczne?

Do góry stronyOffline

Strona 304 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 303 | 304 | 305 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,