MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kici kici, czyli święto kotów ;)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kasia_red

Post #1 Ocena: 0

2012-02-08 08:53:32 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

17 lutego jest Międzynarodowy Dzień Kota, tzn. wtedy obchodzą go Polacy, bo Brytyjczycy dopiero 8 sierpnia. My bierzemy pod uwagę wersję z 17 lutego.

Pomyślałam, że moglibyśmy przygotować naszym sierściuchom galerię z tej okazji. Proponuję, aby każdy posiadacz kocura wrzucił na forum fotkę swojego futrzaka i napisał o nim kilka zdań. A może nawet więcej - jak się wabi, co lubi robić itp. Psiarze nabili już 35 stron, więc pora nadrobić zaległości ;-)

Zacznę pierwsza. Nie mam kota, bo mam psa, który za bardzo lubi koty. Tak bardzo, że najchętniej by je zjadł. Ale ostatnio byłam w schronisku dla zwierząt i spędziłam kilka godzin wśród kotów, które były ekstremalnie stęsknione dotyku człowieka. Wygłaskałam każdego po kolei, a potem jeszcze raz i jeszcze raz. I jak tylko pies się uspokoi wraz z wiekiem, to przygarnę takiego schroniskowego kocura, co najmniej jednego.
Do tej pory moim ulubionym zdjęciem kota jest to, które publikowałam na Mojej Wyspie przy okazji artykułu o pechu w piątek trzynastego.

Obrazek

A moim ulubionym MWyspowym kotem, jest nieżyjący już Kot Fredek. Pamiętacie opowieść o nim? Miłej lektury :-)
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2012-02-08 09:08:16 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-02-08 09:43:44 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-02-08 09:48:08 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-02-08 10:03:23 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-02-08 10:07:06 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2012-02-08 10:23:26 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Doris i Daisy - to dwie 10 m-czne juz, male lubuziary.
Daisy jest spokojniejsza - uwielbia Igora, zawsze laduje mu sie do lozka i ociera sie o wszystko dookola.
Doris to pani niedotykalska - poglaskac ja mozna tylko wtedy, kiedy ona ma na to ochote. A ma zwykle w srodku nocy - przylazi mi do lozka, mruczy, miauczy nad uchem i nie interesuje jej, ze jest np 3 rano - glaskac i koniec ;-).
Obie tak wariuja wieczorami, ze czasem mam wrazenie, ze mam w domu dwa male slonie, a nie koty - schody to ich ulubione miejsce gonitw ;-).
Obie regularnie znecaja sie nad psem - jesli one spia na lozku, a on sie tylko zblizy, dostaje w pysk i nie pozostaje mu nic innego, jak wrocic na swoj materac :-).

Obrazek
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

nikado

Post #8 Ocena: 0

2012-02-08 10:30:52 (13 lat temu)

nikado

Kobieta

Z nami od: 29-11-2010

Nie_z_tej_bajki piękne są te Twoje kociczki:) Pamiętam jak wstawiałaś fotki takich kruszynek a teraz to już duże dziewczynki:)

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2012-02-08 13:24:46 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to mojej żony koty : Kajko i Kokosz, zwane również potocznie sierściuchami wrednymi. Reagują również na wołanie: gnojki żarcie!!!
Mieliśmy "Angola" (kot nad kotami) niestety zginął i pojechałem kupić żonie innego na pocieszenie. Siedziały te dwie pokraki w zimnym sklepie w klatce(koniec grudnia), wtulone w siebie to trzeba było kupić dwa. Do dzisiaj się śmieję jak myślę że za dwa zwykle czarne szczuro-dachowce musiałem zapłacić a nie mnie dopłacano. W Polsce się nie przyznaje iż za dwa koty zapłaciłem prawie 500zl heheh.
No ale są, i co dziwne cieszą się jak mnie widzą:PPP( czasami).
Pewnie wiedza że wydać ich nie wydamy już( nikt nie chciał) a do lasu daleko:PPP

BTW, nawet nie wiedzialem że mój synek urodził się w święto kotów:PPP
Może dlatego tak lubi mleko?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-02-08 13:38:34 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony