W kilku etapach mamy dla was do zdobycia kilkanaście nagród ufundowanych przez portal Moja Wyspa oraz firmę http://www.paczkidopolski.co.uk/
Główna część konkursu to wytypowanie pierwszej trójki i zwycięzcy turnieju. Za każdą wytypowaną prawidłowo drużynę przyznajemy 5pkt i dodatkowe 10 za prawidłowe wskazanie Mistrza Świata. Prosimy wytypować 3 drużyny i spośród nich wskazać zwycięzcę.
Przykładowo:
Pierwsza trójka (kolejność bez znaczenia) Andora ,Polska, Wyspy Owcze - Mistrzem Świata będzie Polska.
Za prawidłowe wytypowanie uczestnik konkursu ma szanse otrzymać 25 pkt.
Typować można od momentu startu konkursu do chwili rozpoczęcia pierwszego meczu mistrzostw to jest 12 czerwca godzina 21.00.
Zwycięzcą zostanie osoba która zdobędzie największą ilość punktów. W przypadku takiej samej ilości punktów decydować będzie kolejność zgłoszenia - kto pierwszy ten lepszy. Spośród osób które swoje typy oddadzą później a zdobędą tyle samo punktów co zwycięzca wylosujemy drugą równorzędną nagrodę.
Drugą część konkursu rozpoczynającą się 12 czerwca o godz 21 to dobrze znana już na forum liga typerów. Typujemy codziennie wyniki 3 meczów odbywających się następnego dnia. Za prawidłowe wskazanie zwycięzcy przyznajemy 1 pkt a 2 za prawidłowy wynik. Te same zasady obowiązują jeśli wytypujemy wynik remisowy. Dodatkowo każdego dnia padnie pytanie za które przy prawidłowej odpowiedzi będzie można uzyskać 3 punkty(np. ilość kartek, karnych czy sędziów na boisku hihi). Maksymalnie każdego dnia można zdobyć 9 punktów. Spośród 14 zwycięzców "typu dnia" wylosujemy nagrodę oraz nagrodzimy uczestnika który uzyska największą ilość punktów w jednym strzale. W przypadku takiej samej ilości punktów zadecyduje losowanie.
Ten etap konkursu będzie trwał od 13 do 26 czerwca. Uwaga każdego dnia można typować tylko wyniki wskazanych przez organizatora 3 meczów. Typujemy od momentu pojawienia się meczów do godz 17.00 następnego dnia. W przypadku oddania głosu już po rozpoczęciu pierwszego meczu nie zaliczymy typu z tego spotkania.
DRUGI ETAP KONKURSU. TUTAJ OBSTAWIAMY. LINK
Trzeci etap dla systematycznych i wytrwałych, sumujemy wyniki z typowania meczów eliminacyjnych i dalszej części mundialu aż do finału. Zasady typowania w meczach fazy finałowej takie same jak w eliminacjach. Tutaj nagrody zostaną przyznane dla zwycięzcy - zdobywcy pucharu oraz 3 nagrody za zajęcie odpowiednio miejsca drugiego -złoto, trzeciego - srebro(Polska w 82 roku ech..) i czwartego - brąz.
Do zabawy można się dołączyć w każdym momencie (wyłączając etap pierwszy w którym typujemy do momentu rozpoczęcia mistrzostw) ale zwiększamy szanse na końcowe zwycięstwo jeśli wystartujemy od początku

Wyniki będą aktualizowane na bieżąco i pojawią się w panelu uwagi każdego uczestnika a także w tym wątku : REZULTATY Tam też prosimy zgłaszać ewentualne(oby nie) pomyłki przy podliczeniach itp.
Zapraszamy do zabawy.
W konkursie może brać udział każdy zarejestrowany użytkownik portalu MojaWyspa.co.uk. Można uczestniczyć tylko z jednego konta.
Wszelkie pytania dotyczące konkursu proszę kierować do mnie na pw lub w tym wątku:Konkursowo - mundialowe dyskusje
Pula nagród to ponad 200 funtów.
Polecajcie nasz konkurs znajomym, im więcej uczestników tym większe emocje!!!

Rezultaty Konkursu Brazil 2014.
Liga Typerów Brazil 2014
Pierwsze miejsce i tytuł Mistrza Ligi Typerów Brazil 2014 portalu Moja Wyspa zdobyła Izka85!!!
W nagrodę otrzymuje piłkę adidas Brazuca - replika piłki MŚ 2014 oraz album "Z orłem na piersi 90 lat biało-czerwonych" i koszulki z logo Mojej Wyspy.
Dodatkowo za zdobycie największej ilości punktów w trzecim etapie Izka85 otrzymuje voucher na przesyłkę PL- UK lub UK-PL od firmy http://www.paczkidopolski.co.uk/
Miejsce drugie i trzecie zajęli PeterGriffin i Pantiktak otrzymują oni piłki adidas Brazuca - replika piłki MŚ 2014, koszulki z logo Moja Wyspa oraz książki "Kopalnia - sztuka futbolu
Na czwartym miejscu zakończyli rywalizacje Keramczak i Minicab.
Obydwoje otrzymują piłki adidas Brazuca - replika piłki MŚ 2014, koszulki z logo Moja Wyspa oraz książki "mowa-trawa-słownik-piłkarskiej-polszczyzny"
Nie chcieliśmy tutaj losować, a więc postanowiliśmy że Keramczak i Minicab otrzymają nagrody za LT, natomiast nie będziemy ich nicków losować spośród zwycięzców kolejki w etapie drugim.
Etap Pierwszy - pierwsza trójka i Mistrz Świata.
Zwycięzcą z 20 pkt został Wielki_Ja który jako pierwszy oddał swój głos.
W nagrodę otrzymuje piłkę adidas Brazuca - replika piłki MŚ 2014 oraz album "Z orłem na piersi 90 lat biało-czerwonych" plus koszulka z logo Mojej Wyspy.
W losowaniu drugiej nagrody wezmą udział Wielim i Izzka którzy również uzyskali po 20 pkt.
Nagrodą będzie piłka adidas Brazuca - replika piłki MŚ 2014 oraz album "Polskie Stolice Futbolu" plus koszulka z logo Mojej Wyspy.
Etap drugi - mecze grupowe.
Równorzędne(bez losowania) nagrody za najwyższy wynik kolejki otrzymują Ewa28300 i HeniekS (nie będą brali udziału w losowaniu nagrody za zwycięstwo w kolejce)
Kolejną nagrodę wylosujemy spośród zwycięzców kolejek w drugim etapie.
Nagrody to piłki adidas Brazuca - replika piłki MŚ 2014, koszulki z logo MW oraz albumy "Polskie Stolice Futbolu"
Gratulujemy zwycięzcom!!!
W losowaniu nagrody za zwycięstwo kolejek w drugim etapie wezmą udział:
1 Brasil 1,2
2 RdK1979 3,4
3 nemesis83 5,6
4 zawrocony 7,8
5 marcinA 9,10
6 PeterGriffin 11,12
7 retsoop 13,14
8 nikado 15,16
9 Izka85 17,18
10 retsoop 19,20
11 nemesis83 21,22
12 tyniek 23,24
13 Izka85 25,26
14 Person_One 27,28
15 grzes-24 29,30
16 ROTAREDOM 31,32
17 nikado 33,34
W losowaniu za pierwszy etap konkursu :
Izzka - parzyste
Wielim - nieparzyste
W wylosowaniu numerów skorzystamy z wtorkowego (15.07) losowania Euromillions. Każdy z uczestników ma przypisane numery. Pierwszy wylosowany w dniu 15.07 numer od 1-34 oznaczać będzie zwycięzcę. Ponieważ w euro losują z liczb 1-50 może być tak iż nasze losowanie rozstrzygnie dopiero druga lub trzecia kula. Gdyby doszło do sytuacji iż z 5 wylosowanych kul(35+) żadna nie wyłoni naszego zwycięzcy to przenosimy losowanie na lotto w dniu 15.07.
Nie będzie kłopotu z losowaniem pomiędzy Izzka a Wielimem. Pierwsza kula wylosowana w Euromilions w dniu 14.07 wskaże zwycięzcę. Parzysta - Izzka a nieparzysta - Wielim
Nagrody będziemy wysyłali poczta. Proszę o przesłanie adresów do wysyłki na PW
lub na adres email redakcji. W przypadku maila proszę o podanie nicku

Jeszcze raz chciałem wszystkim podziękować za zabawę i emocje.
Jeśli nie nudzą się wam te konkursy to możemy pomyśleć nad następnym.
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )