Inne forum, inne tematy, ale jakby wspolne po czesci – szukanie informacji, pomocy, wsparcia, czy zwyklego rzutu oka z boku, innego punktu widzenia.
Niedawno wpadl mi w oczy topik o koszmarnie rozpuszczonym kocie, zlosliwym do nieprzytomnosci, zmorze wiecznie wyjacej i brudzacej.
Po opisie wynikalo, ze zwierz jest przede wszystkim mocno chory, zaglodzony, niewiele mu w zaswiaty. Ale jak przekonac do tego opiekunke kota, przekonana swiecie o celowym dzialaniu wrednego kosmity, upewniana w tym przez weterynarza i ‘hodowce’?
Cuda sie zdarzaja, opiekunka (z przypadku), to mlodziutka dziewczyna, dzieciak jeszcze prawie, za to otwartoscia i dojrzaloscia zaskakuje. Udaje sie pomoc kociakowi, ale jest drugie dno...
Poza kocim, schorowanym i wymagajacym stalej opieki dzieckiem jest jego opiekunka. Mloda, z pelna swiadomoscia obowiazkow nowych obowiazkow i raczej wystraszona kolejnymi – za pare miesiecy bedzie kolejne dziecko , tym razem ludzkie.
Jak raczej angazuje sie w pomoc zwierzetom, tak tu nie potrafie przejsc obojetnie.
Jestem pod wrazeniem zmian dziejacych sie dzieki pomocnym ludziom, pod wrazeniem zaangazowania, wiedzy polykanej z kazdym dniem, z checi nauki, z cichej iskry wiary w siebie, w innych .
I w jakis sposob chcialabym pomoc nie tylko futrzakowi, ktory sie zmienia z dnia na dzien, ale jego czlowiekowi, ktory mimo wlasnych problemow, daje serce, piekne opisy walki o zdrowie i opieke Małemu Łysemu Gremlinowi.
Przepraszam za przydlugi wstep, do rzeczy

Przyszlo mi do glowy, ze najciezej bedzie mlodej mamie skompletowac cos dla maluszka. Koszty,ograniczenia finansowe, brak doswiadczenia nie ulatwiaja.
Dlatego pojawilo sie zapytanie o wyprawke niemowleca, co najbardziej przydatne, czego szukac.
Gdyby ktokolwiek pozbywal sie zbednych rzeczy, bede wdzieczna nie tylko ja

Gdyby ktokolwiek zechcial cos podpowiedziec, mile widziane.