Do Świąt Bożego Narodzenia zostało niby jeszcze trochę czasu ale to tak naprawdę pozory. Zanim się obejrzymy święta będą już pukać do naszych drzwi. Od kilku lat pamiętamy o dzieciakach z Marzycielskiej Poczty. W tym roku nie może być inaczej.
Na chwilę obecną jeszcze ciężko powiedzieć ile potrzebujemy zebrać pieniędzy. Aktywnych profili na Marzycielskiej jest 18. Jest też sporo nieaktywnych ale to nie znaczy, że dzieciaki już nie potrzebują tego by o nich pamiętać.
Często jest tak, że dzieciaki i ich rodzice mniej poświęcają czasu na Marzycielską bo ich uwagę absorbują choroba, zmaganie się z codziennością i problemami. Często nadmiar obowiązków przy chorym dziecku i utrzymaniu rodziny nie pozwala rodzicom doglądać profili dzieci. Na dniach napiszę do wszystkich mam. Mam na fb kontakt do około 40 mam.
Chwilę zajmie mi dowiedzenie się jak wygląda bieżąca sytuacja i jakie dziecko ma na chwilę obecną zainteresowania żebyśmy mogli trafić z prezentem w gusta dziecka.
Jak już będę wiedzieć na czym stoimy dam Wam znać na ile prezentów musimy zebrać pieniądze.
Na chwilę obecną liczymy 40 dzieci. Na każdy prezent liczmy kwotę ok 17 f plus ok 100 f na przesyłki.
Potrzebowalibyśmy wstępnie zebrać ok 800 funtów. Jak już dostanę odpowiedzi od mam będę mogła podać bardziej dokładną kwotę. Może ona nawet trochę wzrosnąć dlatego zaczynamy już teraz zbiórkę żeby wyrobić się w czasie.
Z ostatniej akcji mamy 114.73 f
Ostatnia akcja
Tu kilka słów o jednej z dziewczynek

W lutym tego roku u Lenki wykryto guza pnia mózgu. Od tego czasu szpital dla Lenki jest z konieczności drugim domem. Dziewczynka przeszła już radioterapię, a teraz przyjmuje wyczerpującą chemioterapię. Lenka uwielbia otrzymywać listy i kartki więc nasze przesyłki z pewnością sprawią, że zrobi się jej cieplej na serduszku i choć na chwilę zapomni o chorobie.
Lenka Krakowczyk
Dołączacie do akcji ?
Mój paypal koneffka1@googlemail.com. Możecie tez wpłacać na moje konto ( dane na priv )