Forumowa tradycja staje sie juz , ze dzieki Waszemu zaangazowaniu i Wielkiemu Sercu raz do roku udaje sie spelnic marzenie chorego dziecka z Fundacji Mam Marzenie .W zeszlym roku naszy marzycielem byl Gabrys ,rok wczesniej Angelika.To dzieki Wam te dzieciaki przezyly niezapomniane chwile swojego zycia .
Gabrys chory na bialaczke -spelnione marzenie
Mam nadzieje , ze i w tym roku uda sie spelnic marzenie pewnego symaptycznego chlopca.
Przedstawiam Wam Bartoszka.Chlopiec jest pogodnym , radosnym mimo swojej choroby czterolatkiem .
Oto jego marzenie .Slowa zaczerpniete ze strony fundacji:
Thomas Land jest częścią większego parku rozrywki - Drayton Manor. Kraina Tomka lokomotywy i jego przyjaciół to miejsce, w którym na Bartka czeka mnóstwo atrakcji, takich jak ogromny plac zabaw, latanie helikopterem Haroldem i samolotem Jarkiem, ale przede wszystkim przejażdżka wagonikami, ciągniętymi przez uśmiechniętą, niebieską lokomotywę parową – Tomka we własnej osobie.
Bartuś już nie może się doczekać spotkania ze swoimi ulubieńcami, więc za przykładem pracowitych lokomotyw zabieramy się do dzieła… i życzymy Bartusiowi, żeby jego marzenie szybko się spełniło!

Marzenie Bartoszka
A to nasz maly , uroczy marzyciel

Z wstepnych rozmow z wolontariuszka fundacji planowany przylot to koniec kwietnia.Na chwile obecna jest planowany ich pobyt od czwartku do niedzieli ( Niedziela wieczorem wylot do Polski).Tak jak i poprzednio nasi goscie zatrzymaja sie w naszym domu , gdzie zapewnimy im wikt i opierunek .
Na czwartek planujemy wizyte w Drayton Manor Park.Na piatek natomiast wizyte w muzeum pociagow w York .W drodze powrotnej mozemy zajrzec do naszej Toli i zjesc u niej obiad.Juz nas zapraszala.
Muzeum pociagow
Drayton Manor
Na sobote i niedziele do poludnia nie mam jeszcze pomyslu.Jakby ktos chcial podrzucic jakies sugestie bede zobowiazana .Chlopiec uwielbia wszystko co wiaze sie z pociagami.Mam nadzieje ,ze wkrotce od wolontariuszki dowiem sie wiecej szczegolow co jeszcze lezy w sferze jego zainteresowan.
Zostalo nie az tak duzo czasu a potrzeby sa spore.potrzebujemy uzbierac na :
1.bilety lotnicze dla Bartoszka i jego mamy.
2.wejsciowki do miejsc rozrywki (Drayton Manor jest platne , muzeum w York za darmo)
3.ewentualne upominki i inne atrakcje
3. paliwo
4. koszty wyzywienia
Na chwile obecna nie moge wam jeszcze przedstawic kosztorysu bo nie wiem jakie bede ceny biletow lotniczych ( na biezaco sprawdzamy i probujemy znalezc cos taniego .Jak bedzie taka koniecznosc zaloze ze swoich zeby kupic jak najtaniej )Nie znamy jeszcze planow na dobote i niedziele wiec ciezko bedzie okreslic na ten moment ile beda wynosic wejsciowki czy koszt paliwa.
Z poprzedniej akcji zostalo nam niewiele , bo tylko 9.18 f dlatego tak wazne jest by zbirke pieniazkow zaczac juz teraz.
W najblizszym czasie postaram sie ustalic dokladny kosztorys zeby mozna bylo ustalic ile musimy zebrac.
Moj paypal
koneffka1@googlemail.com
Ps.Dokladniejsze dane na temat choroby Bartoszka podam na dniach , czekam na emaila od wolonatriuszki.Wiekszosc dzieci w fundacji Mam Marzenie to dzieciaki chore na raka .
[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 23-02-2013 22:32 ]