MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomagamy super-babci

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2011-08-09 19:45:11 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Kochani

Jak wiecie mamy uzbierane
350.47 f pozostalych z poprzednich akcji

pozostala kwota
Domy dziecka do ktorych napislaam ponad tydzien temu nie raczyly odpoiwdziec jak na razie
Odpowiedziala za to wolontariuszka mam marzenie , po uprzednim , delikatnym zwroceniu uwagi na niekompetentne traktowanie sprawy , przepraszajac i usprawiedliwiajac sie nawalem obowiazkow.
Marzenie dotyczace swiatlowodow nie zostaje wiec na chwile obecna jeszcze zakonczone ,jestem po wyslaniu maila do firm zajmujacych sie sprzedaza swiatlowodow w ktorym zamiescialm pytanie odnosnie oferty. Moze do kwoty 150 funtow udaloby nam sie zakupic swiatlowody i zabawki swietlne

marzenie Patrycji

Caly czas pozostaje nam jednak do wykorzystnia rezerwowa kwota 200 funtow ktora myslalam zeby przeznaczyc na pomoc babci Walentynie

Tu wklejam Wam jej historie

Pani Walentyna (80 l.) jest babcią 4 wnucząt i zarazem rodziną zastępczą: Sylwii (19 l.), Alicji (17 l.), Kamili (15 l.) i Przemysława (13 l.).
Rodzina znalazła się w bardzo trudnej sytuacji po śmierci córki Pani Walentyny w wyniku choroby nowotworowej, było to 10 lat temu. Zostało osierocone czworo dzieci, którymi zaopiekowała się babcia, Pani Walentyna. Jak mówi "Nie mogłam pozwolić, aby poszły do domu dziecka. Wszystko tylko nie to".
Jedna z wnuczek, Alicja jest opóźniona w rozwoju i wymaga szczególnego traktowania i opieki ze strony wszystkich domowników. Najstarsza, Sylwia obecnie poszukuje pracy, ukończyła zasadniczą szkołę gastronomiczną. Ojciec dzieci nie utrzymuje kontaktu z rodziną. W domu Pani Walentyny panują trudne warunki mieszkaniowe, dom wymaga remontu. Brakuje miejsc do spania. Ale najważniejsza w tym domu jest miłość i ciepło. Rodzina utrzymuje się z renty Pani Walentyny, Zasiłku pielęgnacyjnego przyznanego na wnuczkę Alicję i zasiłków rodzinnych -Kwota ta nie jest wystarczająca na godne życie, brakuje na remont domu, oraz oczywiście odchodzi spora część na utrzymanie mieszkania i rehabilitację Ali. Należy podkreślić, że na wydatki składa się również dojazd do szkoły specjalnej w pobliskim mieście. Rodzina nie boryka się z problemem alkoholowym.
Rodzina najpilniej potrzebuje lodówki, łóżka dla wnuczka i nocnej lampki, przydalyby sie ubrania , srodki czystosciowe jak rowniez zywnosc .

Wkrotce powinnam miec ich rozmiary , potrzebuje sie teraz dowiedziec czy zgadzacie sie by czesc pieniedzy przeznaczyc na zakup zywnosci i pomoc tej rodzinie?
Ewentulane pytania prosze kierowac do mnie , zaznaczam tylko , ze dostepna jestem dopiero po godzinie 18 wiec prosze sie nie denerwowac , ze zwlekam z odpowiedzia

wszelkie sugestie i podpowiedzi jak zwykle zreszta mile widziane :-D
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-08-09 19:56:31 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2011-08-09 19:58:56 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2011-08-09 19:56:31, Mama-Myszy napisał(a):
Podpisuje sie obiema recyma ;-) Jak bedziesz tez miala namiary na te rodzine to napisz prosze, gdzie mieszkaja w Polsce, moze uda sie tez cos zorganizowac w kraju ;-)

czekam wlasnie na informacje odnosnie adresu i rozmiarow ubran , dziewczyna jak ja zabiegana i pracuje do pozna ale jak bede wiedziec wiecej zaraz wkleje wiecej dancyh

dzieki Aga za zainteresowanie :-D
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-08-09 20:07:51 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2011-08-09 20:16:21 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2011-08-09 20:07:51, leonka napisał(a):
Mam worek ciuchow w rozmiarze 10-12, niemal niemoszone - chetnie oddam. Ewa daj znac jak bedziesz wiedziala wiecej!

na 100 procent ;-)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-08-09 20:19:26 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2011-08-09 21:33:13 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Ja tez czekam na szczegolowe info - cos sie znajdzie jak zwykle.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2011-08-09 21:50:05 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #9 Ocena: 0

2011-08-09 22:23:24 (14 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Podpisuje sie!!!
Daj znac co i jak:-)
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

poluszkaa

Post #10 Ocena: 0

2011-08-09 23:14:17 (14 lat temu)

poluszkaa

Kobieta

Z nami od: 30-06-2011

ja sie tez podpisuje i czekam na dalsze wiadomosci:)
Kamil Tymoteusz 24 czerwiec 2005, Stefan Henry 31 lipiec 2012

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,