Str 4 z 6 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2012-04-13 23:57:33 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie ma sprawy. Ja nasiona trawy mieszalam z torfem i rozsiewalam recznie, dobrze bylo widac, ze rowno terem pokryty. Jak czytalam o sianiu trawy, to doradzali, ze dla szybszego zawiazania sie nasion, mozna jeszcze pomieszane z torfem nasiona trawy, lekko zwilzone, pozostawic w worku na pare dni, i dopiero rozsiac.
Ada
|
mala24 | Post #2 Ocena: 0 2012-04-14 00:03:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
Cytat: 2012-04-09 12:38:52, betty82 napisał(a): ja tez mam problem z ogrodkiem i kompletnie niewiem co zrobic.u mnie sa polozone betonowe plyty i myslalam zeny to wyrownac i zrobic drewniane patio ale koszt tego jest zbyt duzy.teraz sie zastanawiam zeby zobaczyc jak ta ziemia wyglada pod plytami i przekopac wszystko o zasiac trawe.boje sie tylko ze zaczna wylazic ślimaki itp.brrrr ![]() |
fran_ki | Post #3 Ocena: 0 2012-04-14 00:03:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 27-01-2011 Skąd: south west |
to jak pomieszalas z torfem, to chyba juz nie przykrywalas zadna kolejna warstwa torfu?
walcowalas po sianiu? i pozniej tylko obserwacja? |
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2012-04-14 00:06:19 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie, ja nie walcowalam nic, nie chodzilam po tym, zasialam i pozostawilam, jeszcze wtedy sie tak nie zaglebilam w temat...
Ada
|
fran_ki | Post #5 Ocena: 0 2012-04-14 00:09:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 27-01-2011 Skąd: south west |
ok, dzieki, mam nadzieje ze cos wzejdzie jeszcze tego roku
![]() |
|
|
Sawanna | Post #6 Ocena: 0 2012-08-02 21:43:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2011 Skąd: z Kosmosu |
Podpinam się pod temat.
Proszę doradźcie mi co mogę zrobić z moim maleńkim "ogródkiem"... nawet nie wiem czy ten skrawek trawnika mogę tak nazwać ![]() Nie mam kompletnie pojęcia o ogrodnictwie ![]() Na pewno muszę dosadzić żywopłot - najlepiej taki, który jest cały rok zielony... bo to przy samej ulicy. Myślałam o np. róży na środku... albo małym klombie z liliami(uwielbiam te kwiaty)... chciałabym też mieć przed domem rozmaryn (raczej dla ozdoby i zapachu niż jako przyprawa, no bo przy ulicy...) Nie mam pojęcia kiedy cokolwiek się sadzi, jak to pielęgnować... no i w ogóle... ![]() A tak wygląda ten skrawek do zagospodarowania: ![]() Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |
Samurajka | Post #7 Ocena: 0 2012-08-05 18:48:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2012-08-02 21:43:39, Sawanna napisał(a): Podpinam się pod temat. Proszę doradźcie mi co mogę zrobić z moim maleńkim "ogródkiem"... nawet nie wiem czy ten skrawek trawnika mogę tak nazwać ![]() Nie mam kompletnie pojęcia o ogrodnictwie ![]() Na pewno muszę dosadzić żywopłot - najlepiej taki, który jest cały rok zielony... bo to przy samej ulicy. Myślałam o np. róży na środku... albo małym klombie z liliami(uwielbiam te kwiaty)... chciałabym też mieć przed domem rozmaryn (raczej dla ozdoby i zapachu niż jako przyprawa, no bo przy ulicy...) Nie mam pojęcia kiedy cokolwiek się sadzi, jak to pielęgnować... no i w ogóle... ![]() A tak wygląda ten skrawek do zagospodarowania: ![]() Jeżeli mogę doradzić... Rozmaryn w donicy np takiej ![]() Jeżeli chodzi o rośliny...wiosną obsadziłabym prymulkami ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję,że pomogłam ![]() ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
Sawanna | Post #8 Ocena: 0 2012-08-05 18:51:47 (13 lat temu) |
Dzięki Samurajka!!!
Wreszcie doczekałam się odpowiedzi... Nie pomijając oczywiście PW od pewnej osoby, która podała mi link do forum ogrodniczego ![]() Te kwiaty są prześliczne... A czy wymagają dużo pielęgnacji? Bo ja nie bardzo czasowa jestem żeby siedzieć w ziemi... no i leniwa... ![]() Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |
Samurajka | Post #9 Ocena: 0 2012-08-05 18:58:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Jezeli chodzi o lawende i wrzosy to sadzisz,podlewasz i cieszysz sie ich urokiem
![]() Co do begonii,nie lubia za duzo slonca,od czasu do czasu odzywka.Prymulki,coż jedyne co trzeba panietac to zeby chronic je przed przymrozkami,najlepiej przykryc je na noc,ale nie folia,szmatka/pielucha tetrowa ![]() ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
Sawanna | Post #10 Ocena: 0 2012-08-05 19:00:47 (13 lat temu) |
No to z tym przykrywaniem mogą być problemy... często nie ma mnie w domu przez kilka dni pod rząd... Muszę poszukać czegoś uniwersalnego...
![]() Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |