MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 2 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Agnes23

Post #1 Ocena: 0

2012-12-01 23:16:17 (7 lat temu)

Agnes23

Posty: 81

Z nami od: 06-05-2007

Skąd: london

Sa dwa sterowania termostat na korytarzu i na piecu ustawianie temperatury galka-jest na maksa a temperatura na piecu 50stopni grzania.Piec ma wydajnosc do 80stopni.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-12-01 23:48:15 (7 lat temu)

Posty: 1985

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Masz combiboiler?
Dioda pokazujaca temperature pali sie caly czas lub czy ona lub jakas inna mryga?
Regulator w pokoju lub na korytarzu nie reguluje temperatura wody na piecu.
I podaj dokladne dane modelu pieca z tabliczki znamionowej ktora powinna by na boku pieca.
I pytanie kiedy ostatnio byl serwis pieca, kiedy byl czyszczony moze jest naklejka serwisanta z data ostatniego przegladu?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Agnes23

Post #3 Ocena: 0

2012-12-01 23:59:16 (7 lat temu)

Agnes23

Posty: 81

Z nami od: 06-05-2007

Skąd: london

Piec firmy Potterton Performa 28.Diody swieca sie do temperatur 50 stopni podzialka jest do 80.Serwis, nie wiem mieszkam tu juz 1.5 roku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2012-12-02 00:04:34 (7 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Posty: 7182

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-)

Serwis pieca powinien byc co roku. Zawsze. Regularnie... Czy to przez agencje, czy prywatnie - sorki za offtop.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-12-02 00:22:02 (7 lat temu)

krakn

Posty: 40030

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2012-12-02 00:04:34, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Serwis pieca powinien byc co roku. Zawsze. Regularnie... Czy to przez agencje, czy prywatnie - sorki za offtop.


a na piecu zostawiona naklejka i do tego certyfikat, o przeprowadzonej kontroli.

To obowiązek landroda, drugi test to test instalacji elektrycznej.

U nas to strasznie naciskają co roku, żeby się umawiać w ciągu tygodnia kidy konczy sie poprzedni certfikat.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Agnes23

Post #6 Ocena: 0

2012-12-02 00:31:34 (7 lat temu)

Agnes23

Posty: 81

Z nami od: 06-05-2007

Skąd: london

patrze wlasnie na papiery od pieca,jest i service record log book ale wszystko swieci pustka.Ciekawe kto to podlanczal i odbieral,chyba jakis sasiad.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bumbaj

Post #7 Ocena: 0

2012-12-02 04:20:50 (7 lat temu)

bumbaj

Posty: 101

Mężczyzna

Z nami od: 29-11-2012

Skąd: ...

A może warto tam zagladnac? :)
www.mojawyspa.co.uk/forum/45/44254/Usterka-Piecyk-gazowy
użyszkodnik

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-12-02 07:58:24 (7 lat temu)

krakn

Posty: 40030

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

bumbay tylko u koleżanki jako tako piec grzeje tylko nie może ustawić wyższej temp.

w zasadzie taka temp grzejników jest OK, zbyt duże żyłowanie temp w układzie powoduje nadmierne zużycie gazu.

W domu robi się jak w piekarniku, wyłączasz dom się wystudza i ponownie zaczynasz grzać na fest.

Lepiej jest mieć ustawioną stałą temp i temp wody w instalacji 55-65 powinna być wystarczająca.
Chyba że grzejemy całą dzielnice, przez nieszczelne okna, no ale to zaboli w kieszeni.


Agnes, natychmiast pisz list do agencji, że twoja instalacja nie ma aktualnego certyfikatu.

A jak pan przyjdzie to grzecznie i z kobiecym wdziękiem wypytaj się co jak ustawić i dlaczego tak jest jak jest.

Albo ci wyjaśni za free, albo wniknie dokładnie i napisze w certyfikacie co jest do naprawy.

Może faktycznie trzeba oczyścić, albo wymienić filtr odkamieniający wodę, albo wentylator nie działa sprawnie i następuje odcięcie gdy zbierze się zbyt dużo spalin.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #9 Ocena: 0

2012-12-02 10:33:30 (7 lat temu)

Posty: 1985

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Diagnozowanie pieca na odległość to jak wróżenie z fusów.
Piec może mieć problem z zabrudzonym palnikiem bo dawno nie czyszczony, zepsuta termopara czy regulator podłaczony do termopary i jeszcze kilka. :-]
A jeszcze może dojść zbyt duża pojemność cieplna grzejników w stosunku do mocy pieca i ten nie wydala jak zimno. Ale w to wątpię bo chyba ktos rozsądnie dobierał piec.

Jedyne co sam możesz zrobić to przestawić pokrętło na reset przytrzymać ok 2sek bo w tej pozycji działa sprężyna pokrętła i ponownie odpalic piec.
Może coś mu sie popier....
Jak nic nie da to tylko tel. do właściciela bo to jego obowiązek serwisowac.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

butterfly42

Post #10 Ocena: 0

2012-12-16 08:43:16 (7 lat temu)

butterfly42

Posty: 842

Kobieta

Z nami od: 27-02-2008

Skąd: 52°40′36″N 2°26′49″W TELFORD

Witam. Podpinam sie pod ten temat gdyz nie chce zaczynac nowego. Moj problem polega na tym ze od piatku wieczorem nie mam cieplej wody. Cała sprawa jest dosc skomplikowana wiec zaczne od poczatku. Mam piecyk Baxi combi czyli taki ktory grzeje rowniez wode do kaloryferow. Prwdopodobnie problem jest w cisnieniu gdyz wynosi 2 bary tzn jak kaloryfery sa właczone to cisnienie nieznacznie spada gdy natomiast przestaja grzac to wzrasta do ponad 3. W czwartek byl pan , bo nie dzialal jeden z kaloryferow. Kaloryfer naprawil a przy okazji zagladal do piecyka i sam sie dziwil ze cos to cisnienie za wysokie ale wszystko wtedy dzialalo bez zarzotow wiec tylko popatrzyla posprawdzal i poszedl. w piatek wieczorem ja do lania wody na kąpiel dzieciom a ty nic. Piecyk sie nie właczy i koniec. I tak do tej pory. Gdy właczam kaloryfery piecyk sie zalacza a gdy odkrecam wode nie. Od piecyka na zewnatrz wychodzi taka rurka z ktorej kapie woda. ten pan powiedzial ze kapie wowczas gdy cisnienie jest za wysokie i w ten sposob piecyk pozbywa sie nadmiaru wody. Poprzednim razem gdy byl ten pan to odkrecal jeden z zaworow pod piecykiem i w ten sposob obnizal cisnienie ale tych zaworow jest tam trzy i niestety nie wiem ktory to byl. Moze ktos z was wie ktorymzaworem moge obnizyc to cisnienie bo bez cieplej wody to ani rusz.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Tylko £16.70 za paczkę UK-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

Tanie promy Anglia- Francja

Najtańsza linia promowa UK-Francja! Kliknij żeby sprawdź ceny...

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,