MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wieczór i Noc... :)

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ListyzArni

Post #1 Ocena: 0

2021-03-07 00:21:39 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ListyzArni

Post #2 Ocena: 0

2021-03-07 00:28:32 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Cytat:

2019-08-20 22:03:09, galadriel napisał(a):
Ksiezyc czarnoksiezyc z piasku klepsydry zatrzymuje czas....

Galadriel to twoja twórczość ???
Zebym ja Cie po nocy odkrywał ?
To choć świadomość tego miej ;)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2021-03-07 08:11:51 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Mam swiadomosc swoich predyspozycji, spokojnie. Jeszcze nie raz na conie co pewnietrafisz. Ale to forum to nie jest miejsce do wyswietlania sie, o tym tez sie przekonasz; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #4 Ocena: 0

2021-03-07 12:06:50 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-07 08:11:51, galadriel napisał(a):
Ale to forum to nie jest miejsce do wyswietlania sie, o tym tez sie przekonasz;)

HM... Wiersz mi sie wyjątkowo spodobał.Nie byl podpisany wiec nie wiedziałem ,ze ty jestes autorką. To jest prawdziwa poezja , dlatego zwróciłem na niego uwagę .Moje poczucie humoru bywa interpretowane dyskusyjne i to juz dla nikogo śmieszne nie jest ;)
o ile rozumiem to ,,wyświetlanie,, to może ,,wyśmiewanie ,, ? literówka ? No ja wyświetlam sie tu na forum czesto ludziom jak jarzeniówka w ostatnich podrygach zycia : daje po oczach :)
Ale wyśmiewanie nie było moja intencją.

Czasem wpisze szczątek mojej mysli i mozna go odebrac jako SARKAZM. A Sarkazmu unikam, nie znoszę , uważam ze jest podszyty często własną frustracją.Jak ktos go lubi to trzeba go umiejętnie stosować i to do osób, które nas bardzo dobrze znaja. Bo slowem skrzywdzić nawet żartem kogoś można .Ja w dzieciństwie do czasów liceum, gdy juz umiałem sie odszczeknąć ;) spędzałem większość mojego czasu pod skrzydłami taty i jego kolegów z automobilklubu. Bylem tam jedynym dzieciakiem, chłopcem 10-letnim między dojrzałymi facetami. Dostałem tam szkole. Bywało ,ze robili sobie ze mnie beke.Często tata grał z nami w proste gry karciane typu Osioł.Wszyscy grali tak,bym przegrywał i za każdym razem dostawał w nagrodę nowy przydomek : Osioł, oslarz , super Bizon do kwadratu itd...Mi sie łzy cisnęły do oczu,ale sam ich namawiałem do kolejnej gry . Bo chciałem walczyć mimo ,ze wygrać nie moglem , ale walczyć to był mój wybór, którego mi odebrać nie mogli . Szorstkie wychowanie przez wyśmiewanie. Teraz juz nie mam o to pretensji, mam najlepszego tatula pod słońcem :) Byl w tedy młodym facetem i g...Mimo wszystko tamte lekcje spowodowały ,ze nie lubię ludzi, którzy wyśmiewają sie z innych.Natomiast uwielbiam IRONIE.Ironia natomiast cechuje się znacznie mniejszymi pokładami negatywnych emocji. Można powiedzieć, że ironia to taki lekki sarkazm :)
Napisałem elaborat, bo dużo tu na forum pisze i jeszcze nie raz będę złe zrozumiany.
Jednak co bym nie napisał, nie mam złych intencji :) Po prostu jestem trochę inny :)

A twój wiersz jest piękny !

Ja tez pisze wiersze, z częstotliwością jeden na kilka lat :)
Sa literacko beznadziejne :)
Jednak robią mi dobrze na sercu :)
Czasem, jeśli poczuje wiersz, bezwstydnie, prosto z duszy, wypuszczam go jak drzewo liść na puste alejki...
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 07-03-2021 12:12 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2021-03-07 13:21:34 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Mialam na mysli, ze wiekszosc na forum to raczej poziom zawodowy, ani nie zainteresowany ani jakos specjanie nie obeznany z szeroko pojeta literatura ( w tym poezja). Podsumowujac tu nie ma sie co spodziewac jakis wyzszych lotow. Bylo pare osob jakies 10 lat temu z polki uzdolnienia/ talent, no ale sie zmyli, bo to nie to miejsce.

Odpowiadam tu, bo na pw pisuje raczej tylko ze znajomymi, a nowych znajomosci tymczasem nie szukam.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #6 Ocena: 0

2021-03-07 15:01:11 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-07 13:21:34, galadriel napisał(a):

,,Ale to forum to nie jest miejsce do wyswietlania sie, o tym tez sie przekonasz,,

Ja tylko pytalem co to znaczy :
nie rozumiem slowa ,,wyswietlania sie ,, no wybacz pisze jak czegos nie lapie :)
Cytat:

galadriel napisał(a):
Odpowiadam tu, bo na pw pisuje raczej tylko ze znajomymi, a nowych znajomosci tymczasem nie szukam.
Cytat:

I to doskonale rozumiem , ja zostałem zablokowany na poprzednim koncie również za pisanie na priv do Adminki i Moderatorow.Nikt ze mna po ludzku nie pogadał .Nie oszczegł.Nie pomyslal,ze moze jestem chory,reaguje w silnym stresie czy emocjach.Ban bez slowa i tyle.Szczerze to byłem zdruzgotany tym podejściem.A przeciez wszyscy bywa ze czujemy sie zle i empatyczne podejdzie jest tym i minimum im maximum , ktore odrobine nam przyda zdrowia ... Potem kilka tygdni probowalem zalozyc konto i z powodu najpewniej banowania forum przez interie , nie dostawalem linku do aktywacji konta.Nie wiedzialem ze to wina interii , pomyslalem,ze na MW zablokowano mi moliwosc powrotu i z tym przeświadczeniem chcialem wogole tu nie wracac.Jednak w koncu mnie wysłuchano. Po powrocie absolutnie NIGDY nie odezwe sie do Adminki i Moderatorow na priv .Mam nauczke. Jak sie zle czuje psychicznie czy fizycznie to widze wszystko na czarno. Zdaje sobie sprawe ,ze pisanie w sposob otwarty ,osobisty na forum moze wiekszosci osobom przeszkadzac.Ale okienko pisania wiadomości nie ogranicza do kilku zdań ;) ... Juz mnie kilka osob publicznie odsylalo bym sobie prywatny blog zrobil ...ALE CO ZA PROBLEM NIE CZYTAC TEGO CO PISZE ? .Wystarczy kilka pierwszych slow by sie zorientowac ,ze jakis post nie warto czytac, bo to nie moja bajka :) Albo sam Avatar minac slalomem :) Inni uzewnętrzniają sie na forum na swoj sposób ja to akceptuje . To jest dobrowolność czytać kogos posty . Forum traktuje jako upust do wygadania sie .Nie pisze by ktos mnie czytal. Pisze bo brakuje mi rozmowy . Te monologi daja mi poczucie ,ze ...istnieje wogole.Nie mam tu osobistych relacji tak jak na Facebooku , gdzie czyta mnie rodzina, znajomi.Tu mogę napisać to czego tam nie chce by ktoś wiedział ... Zrozumie to ktos kto nie ma w domu partnerki . Zyje sam praktycznie.W pracy nie ma rozmowcow- milcze. Na flacie mijam sie z ludzmi tez sie nie odzywam. Lubie pisac , w ten sposob rozmawiam ze soba, czytam własne myśli.
Uważam sie za człowieka szorstko szczęśliwego,Nie znoszę wiec i nie szukam wspolczucia.
Dobra wiadomsoc dla ogółu jest taka,ze każdy w końcu sie wygada z tego co mu na sercu leży,a ja jestem bliżej niz dalej :)
Wiec ta potrzeba moja pisania tu,wygaśnie z czasem :)

Publiczne wywlekanie duszy , irytuje obce osoby, a czasem czuja sie zażenowane. Ja gdy czytam ,ze jest ktos chory ,zle sie czuje , albo ze ma z czyms problem osobisty , staram sie życzliwie do tej osoby odnosić (jeśli kontakt akceptuje) bo kazdy ma swoja historie. Nie tylko ze wzgledu na moj zawod biore na klate koszmarne problemy ludzi, czesto daje telefon i jesli chca to dzwonia i daje im sie wygadac.Bywalo ze dramty wysluchwalem poł soboty czy niedzieli,bo w tedy mam czas prywatny. Cale rodziny w kolejnych indywidualnych rozmowach , dotyczących pomocy dla jednej osoby. Najczęściej nie potrzebujemy rad i ich nie daje , poza tymi dotyczącymi zasad bezpieczeństwa trzeźwości .Ludzie nie potrzebują rad , potrzebują wysłuchania,uwagi. Daje szczere poczucie im,ze są wysłuchani,ze sa wazni.A kazdy czlowiek jest wazny , tylko czesto człowiek obok umniejsza mu to w ramach toksycznej relacji czy innych egoistycznych pobudek.
Jesteście tu z różnych powodow ,ale generalnie istota bycia tu jest pewna forma rozmowy, interkacji i poczucia istnienia w grupie .
Ja tez potrzebuje bezpiecznej przestrzeni , ktora daje wirtualny swiat w miarę ,w ramach określonej przeze mnie anonmowoasci mej postaci :)
Całkiem poważnie żałuje ,ze nie zrobiłem przy zakładaniu profilu nika : NIE CZYTAJCIE MNIE :)
Obrazek
nie wiem czy ten post nie powinien byc w ,,Chcialem powiedziec ,ze ,, bo starałem sie odpowiedzieć galadriel :) a mógłbym nim skutecznie zdystanwac wiecej osob ;)

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 07-03-2021 15:26 ]

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,