MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Grubasie, nie żryj tyle

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 9 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2019-07-04 13:59:07 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

nie ma sie co unosic to jest kwestia indywidualna nie kazdy na tym ujedzie dlatego jest taki wybor tych diet zeby kazdy mogl sie zaadoptowac biorac pod uwage rytm dnia w ktorym zyje na co dzien

moja dieta to czysty spontan zero slodyczy herbata zielona duzo warzyw owocow i mies plus zwiekszona aktywnosc fizyczna najlepiej cwiczenia silowe i w parach hehe
i waga spada nie wiem na ile jest bezpieczna bo nie prowadzilem badan
ogolnie ciezkie czasy nastaly ja jestem zdania jak stanislawski w obozach k. nie bylo grubych ludzi a stres towarzyszyl im codziennie
po wojnie ludzie mieli 3-5 dzieci zasuwali na roli pralo sie w wannie pieklo chleb robilo makaron i 1000 innych rzeczy i nie bylo problemow z nadwaga na ta skale jakie stresy maja dzisiaj dzieci? jak widze grube dziecko to odrazu wiadomo ze utuczone a lekarze probuja im wmowic jakies nowo wymyslane choroby...
na osiedlu za malolata wszyscy wygladalismy jak patyki

juz bym zwalil szybciej na chemie w zarciu niz wymyslal kolejne choroby

na necie sa filmy ludzi ktorzy wazyli po 150kg schudli bo brali sie ostro za cwiczenia a nie od lezenia na kozetce u psychologa

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 04-07-2019 14:05 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ParaDox

Post #2 Ocena: 0

2019-07-04 14:02:40 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2019-07-04 13:57:16, NightFury napisał(a):
Jak mi witaminy z krwi zjechały do poziomów niemalże nieboszczyka to jeszcze w ciazy nie byłam. Pomijałam tez wtedy między innymi śniadania i skończyło ze na lekarzu.
Nie mówię ze diety są złe ale jak dla mnie to, co proponujesz jest zwyczajnie niebezpieczne. Przynajmniej dla mojego zdrowia i organizmu.

Jasne, rozumiem. ale witaminy to dobre odżywianie na ktore jest np cale 8 godzin.

"brak sniadania" dziala ale jak ktos nie dba o to co je to inna sprawa
to tak samo jak jesc 8 godzin tylko McDonalda
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #3 Ocena: 0

2019-07-04 14:06:02 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2019-07-04 13:59:07, cris82 napisał(a):

Nie uniosłam się. Nadal mocno obie nogi na ziemi.
Z tym powyższym się zgodzę.
Nie mam pojęcia jak oni to robią ale mam wrazenie, ze w UK nawet powietrze ma kalorie.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #4 Ocena: 0

2019-07-04 14:06:42 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Cytat:

nie ma sie co unosic to jest kwestia indywidualna nie kazdy na tym ujedzie dlatego jest taki wybor tych diet zeby kazdy mogl sie zaadoptowac biorac pod uwage rytm dnia w ktorym zyje na co dzien

moja dieta to czysty spontan zero slodyczy herbata zielona duzo warzyw owocow i mies plus zwiekszona aktywnosc fizyczna najlepiej cwiczenia silowe i w parach hehe
i waga spada nie wiem na ile jest bezpieczna bo nie prowadzilem badan
ogolnie ciezkie czasy nastaly ja jestem zdania jak stanislawski w obozach k. nie bylo grubych ludzi a stres towarzyszyl im codziennie
po wojnie ludzie mieli 3-5 dzieci zasuwali na roli pralo sie w wannie pieklo chleb robilo makaron i 1000 innych rzeczy i nie bylo problemow z nadwaga na ta skale jakie stresy maja dzisiaj dzieci? jak widze grube dziecko to odrazu wiadomo ze utuczone a lekarze probuja im wmowic jakies nowo wymyslane choroby...
na osiedlu za malolata wszyscy wygladalismy jak patyki

Aha, to prawda. Plusem np 16/8 jest to ze to NIE DIETA.
Wystarczy Zdrowe odżywianie w ranach 8 godzin i juz.
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #5 Ocena: 0

2019-07-04 14:08:54 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Cytat:

2019-07-04 14:06:02, NightFury napisał(a):
Cytat:

Nie uniosłam się. Nadal mocno obie nogi na ziemi.
Z tym powyższym się zgodzę.
Nie mam pojęcia jak oni to robią ale mam wrazenie, ze w UK nawet powietrze ma kalorie.

NO WALSNIE. A jak masz sie oczyscic jak nie pozwolisz organizmowi no to?
Cala wlsnie sztuka np: 16/8 to oczyszczanie i odpoczynek dla organizmu, nic innego

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #6 Ocena: 0

2019-07-04 14:16:01 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Cytat:

2019-07-04 14:02:40, ParaDox napisał(a):
Cytat:

2019-07-04 13:57:16, NightFury napisał(a):
Jak mi witaminy z krwi zjechały do poziomów niemalże nieboszczyka to jeszcze w ciazy nie byłam. Pomijałam tez wtedy między innymi śniadania i skończyło ze na lekarzu.
Nie mówię ze diety są złe ale jak dla mnie to, co proponujesz jest zwyczajnie niebezpieczne. Przynajmniej dla mojego zdrowia i organizmu.

Jasne, rozumiem. ale witaminy to dobre odżywianie na ktore jest np cale 8 godzin.

A spać panie Mistrzu to kiedy?
Ja na przykład po 16 godzinach glodowki, pracy do 17, uganiania się za mała i obowiązkami z nią związanymi jedyne na co mam ochotę to iść spać. Ze zmęczenia już nawet nie jestem głodna. Nie mam głowy do gotowania, robienia sałatek czy lekkostrawnych posiłków o 9 wieczorem po całym dniu zapitalania. A i w nocy jeszcze czasem trzeba wstać do małej bo ona śpi jak zając pod miedza.
Zreszta odwołam się do starego polskiego przysłowia.
„Śniadanie jedz po królewsku, obiadem podziel się z przyjacielem a kolacje oddaj wrogowi”. Do mojego stylu życia glodowki nie pasują.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #7 Ocena: 0

2019-07-04 14:19:42 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Cytat:

2019-07-04 14:08:54, ParaDox napisał(a):

NO WALSNIE. A jak masz sie oczyscic jak nie pozwolisz organizmowi no to?
Cala wlsnie sztuka np: 16/8 to oczyszczanie i odpoczynek dla organizmu, nic innego

Ależ nie, no przecież pięknie się oczyściłam.
Waga nie zjechała mi ani gram w dół ale z organizmu wypłukalo się wszystko to, co potrzebne i niepotrzebne.
Zrozum, ze nie każdemu taki rodzaj odżywiania pomaga.

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #8 Ocena: 0

2019-07-04 14:28:15 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

No WLASNIE

„Śniadanie jedz po królewsku, obiadem podziel się z przyjacielem a kolacje oddaj wrogowi”. Do mojego stylu życia glodowki nie pasują.

Czyli dokladnie to o czym mowimy. Jezeli nie zjesz kolacji to np od "obiadu" kolo "17:00" do sniadania wychodzi kolo 16 godzin, prawda?

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #9 Ocena: 0

2019-07-04 16:44:51 (6 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Cytat:

2019-07-04 10:14:56, ParaDox napisał(a):
To znacznie prostsze niz "dieta"
POLECAM prosty sposób na zdrowe zycie.
To nie jest "dieta" choc tak sie to nazywa a dziala w 100%
Intermittent Fasting

Cytat:

Dieta „Intermittent fasting” (IF) jest bardziej stylem życia, pewnym sposobem na jedzenie posiłków w innym niż promowany od lat pięcioposiłkowy sposób. Okazuje się, że takie krótkie przerywane głodówki mają zbawienny wpływ nie tylko na nasz metabolizm, ale również na wiele problemów zdrowotnych, z którymi borykamy się w związku z nadprogramowymi kilogramami.

Wyglada na to, ze wiedzialam o tym od lat, poniewaz ten sposob odzywiania stosuje od lat... Nigdy nie lubilam jesc sniadan i czesto bywalo, ze z racji braku czasu lub stresu bylam na niezamierzonej glodowce. Dziala.
Nie generalizowalabym jednak, bo kazdy z nas funkcjonuje inaczej.
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2019-07-04 18:04:24 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2019-07-04 10:35:19, ParaDox napisał(a):
Nie dieta tylko 16 godzin bez jedzenia.
Wstajesz - szklana wody, potem kawa i juz

To nie dieta. Polacem. spróbuj przez dwa tygodnie. Nic wielkiego, prawda?

Nikt kto robi przerywana głodówke nie nazywa tego dieta. Co wiecej przez 8 godzin mozesz jesc "co chcesz" lacznie z lodami czy pizza

Cytat:
Ostatni posiłek zjadam około godziny 19, następnie pierwszy około godziny 11. Następnie przerwa do 4 godzin, po której mam czterogodzinne „okno żywieniowe”, w którym jem do syta (oczywiście ściśle wyliczone ilości dietetycznych potraw). Tak działałam na początku, natomiast później z różnych przyczyn praktycznych przesunęłam jedzenie ostatniego posiłku na godzinę 17 – 17:30 i 9 – 9:30 pierwszy posiłek. Da się? Da. Trzeba tylko chcieć.

To mozna jesc co sie chce, czy je sie scisle wyliczone ilosci dietetycznych potraw, jak podaja w sugerowanym linku???:-o

Kazda dieta moze byc stylem zycia, jak sie do niej stosuje ktos regularnie, nawet ta niezbyt zdrowa...

Wraz z powrotem do pracy jedzenie sniadania stalo sie trudne do pogodzenia z innymi porannymi sprawami. Wstaje przecietnie 7.15/7.30, wypijam priobiotyki i po szklance wody z algami, sniadanie jest ostatnia rzecza na jaka mam ochote. W pracy wypijam kawe, bez mleka czy cukru, i poniewaz koncze prace okolo 13ej, to nie bawie sie w zabieranie lunchu do pracy. Luncho-obiad jem wtedy zwykle pomiedzy 14 a 15, czasem (jak dzisiaj) z poslizgiem do 16ej, ale kolo 14 zjadlam pare owocow. Wieczorem (kolo 19tej) zjem jakas owsianke, albo jogurt z oterbami i miske owocow. To jest przecietnie moj dzien przez ostatnie dwa tygodnie, czyli nie jem od, niech bedzie, 20ej, i najwczesniej kolo 13 zjem owoca. Nie widze drastycznej zmiany w wadze, widze jednak roznice w koncentracji, negatywna niestety, kiedy spada energia kolo poludnia.

Moj maz moglby prowadzic styl fasting 23 godziny za to, bo jemu do zycia potrzebny jest jeden posilek. Niestety, przy ograniczonej ruchliwosci, nawet z silownia i plywaniem 3-4 razy w tygodniu taki system nie pozbyl go tkanki tluszczu zbierajacej sie w obrebie brzucha, i niestety ale nie ma mozliwosci robienia cwiczen nakierowanych na brzuch. Wprowadzilam sniadanie, i ja o to zeby on sniadanie dbam, bo jemu do sczescia nie jest potrzebne. Jakby glodowki, czy styl zycia fasting byl dla wszystkich rozwiazaniem, to on powinien wygladac jak pierwsza liga oswiecimska, a dopiero wprowadzone sniadania, lunch i obiad rozlozone w ciagu dnia wplynely na spadek wagi, i utrzymanie spadku nawet jak sa odstepstwa od zdrowego stylu zycia.

Kazdy czlowiek jest inny, i jedynie co mamy wszyscy tak samo, to urodzic sie i umrzec. Nie twierdze, ze Intermittent Fasting nie dziala, bo zapewne wiele osob taki styl zycia sobie chwali, ale twierdzenie ze jest to uniwersalny sposob dla wszystkich, to chyba przesada.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,