MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Grubasie, nie żryj tyle

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 8 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosian

Post #1 Ocena: 0

2019-07-04 12:49:10 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Tak, mam spadki cukru wtedy. Jeżeli nie dopuszczam do zbyt niskiego poziomu, wystarczy mi jakiś owoc. Niestety, jezeli już czuję zbyt niski, wtedy mogę obzerac się nie kontrolując tego. A raczej mózg daje mi sygnał. Masz spadek możesz jeść..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2019-07-04 12:54:16 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Dokładnie. Limitując podaż węglowodanów (nie mówię, że można czy trzeba bez) IF czy PF to najlepszy sposób na utrzymanie stałego, niskiego poziomu cukru we krwi. Nie ma napadów głodu kiedy to cukier po wystrzale opada i znowu czujemy się głodni.

IF 18:6 na początek, potem można spróbować 20:4. Zdrowe tłuszcze i białko krążą we krwi długo po posiłku i nie ma uczucia głodu. A jak już organizm się przyzwyczaji to można spróbować prolonged fasting. Czyli 3 dni jemy IF 20:4 a potem dzień przerwy, tylko woda elektrolity i ziółka. A potem 1-2 dni przerwy od jedzenia. Nikt nie umrze ani nie zapadnie na ciężką chorobę, gwarantuję.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #3 Ocena: 0

2019-07-04 12:57:22 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Wiem ze "wszysy" wiedza lepiej ale zobacz prosze logiczne wyjasnienie. Oczywiscie inne od nowoczesnej medycyny i ladowania w nas lekow i glupiego tlumaczenia:
jedz co 4-6 godz i nie zapomnij o lekartwie

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #4 Ocena: 0

2019-07-04 13:02:40 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2019-07-04 13:06:32 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2019-07-04 09:51:37, andypolo napisał(a):
Cytat:

2019-07-04 09:16:46, ZlotaPerla1 napisał(a):
A ja chudnę, bo mam bezstresowe życie :-p

Nie obraź się Perła, ale czasem Twoja ignorancja mnie przeraża. Ja się bardzo cieszę, że masz bezstresowe życie. Cieszę się, że chudniesz.

Andypolo, ktoś w tym właśnie temacie (wystarczyło przeczytać) opisał szczegółowa jaki wpływ ma stres na gospodarkę hormonalną kobiet = tycie.
W odpowiedzi podałam przykład na swojej osobie.
Ignorancja w którym punkcie powyższego?

A ogólnie to tak, mam głęboką ignorancję na większość rzeczy.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #6 Ocena: 0

2019-07-04 13:10:11 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Eh, wszyscy żyjemy w stresie ale wystarczy tylko pominac sniadanie.
I nawet jezeli to bedzie dodatkowy stres przez pierwsze 3-4 dni to potem .... spróbuj bo WARTO

[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 04-07-2019 13:18 ]

Do góry stronyOffline

gosian

Post #7 Ocena: 0

2019-07-04 13:34:33 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Jeżeli kawa rano się nie liczy jako sniadanie to może spróbuję od poniedziałku te 3 dni. Będzie trudno, bo uwielbiam moją owsianke.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #8 Ocena: 0

2019-07-04 13:43:23 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2019-07-04 10:35:19, ParaDox napisał(a):
Nie dieta tylko 16 godzin bez jedzenia.
Wstajesz - szklana wody, potem kawa i juz

To nie dieta. Polacem. spróbuj przez dwa tygodnie. Nic wielkiego, prawda?

Nikt kto robi przerywana głodówke nie nazywa tego dieta. Co wiecej przez 8 godzin mozesz jesc "co chcesz" lacznie z lodami czy pizza

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ParaDox</i> 04-07-2019 10:37 ]

Człowieku! Ja 16 godzin bez jedzenia nie dam rady funkcjonować. Pracuje na pełen etat, mam dziecko w domu, w ciazy z drugim, prace mam umysłowo-fizyczna. Przez miesiąc zaniedbałam dobre posiłki i przestałam brać witaminy bo właśnie wszystko było szybko szybko i skończyłam z miesięcznym zwolnieniem i wysokimi dawkami witamin i mikroelementów przypisanymi przez lekarza. Nie takimi jakie sobie w pierwszym lepszym Bootsie kupisz ale witaminy, na które potrzebna jest recepta. Wyniki krwi były koszmarne, lekarz się dziwił ze ja jeszcze chodzę. A ty mi mówisz o dwóch tygodniach z 16 godzinnym postem dzień w dzień?
Mówisz żeby omijać śniadania? Wszyscy dietetycy do których się kiedykolwiek w życiu udałam jednogłośnie twierdzili ze śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Nigdy nie lubiłam jeść śniadań ale się w końcu nauczyłam.
Ta twoja dieta rozwaliłaby mi zdrowie. Dziękuje, postoje.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #9 Ocena: 0

2019-07-04 13:47:34 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Kawa, zielona herbata jest OK.
Szlanka wody z apple cider vinegar

Ah, i dla wielu gazowana woda dziala lepiej "wypelniajaco" :-]

NightFury
'...mam dziecko w domu, w ciazy z drugim...'

Moze jako "facet" nie mam pojecia ale jak jests w ciazy to troche (ale tylko troche) inna sprawa a na 100% nic sie nie stanie jak np pominiesz sniadanie 2-3 razy w tygodniu.

'Podróż tysiąca mil, zaczyna się od pierwszego kroku.'

[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 04-07-2019 13:58 ]

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #10 Ocena: 0

2019-07-04 13:57:16 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Jak mi witaminy z krwi zjechały do poziomów niemalże nieboszczyka to jeszcze w ciazy nie byłam. Pomijałam tez wtedy między innymi śniadania i skończyło ze na lekarzu.
Nie mówię ze diety są złe ale jak dla mnie to, co proponujesz jest zwyczajnie niebezpieczne. Przynajmniej dla mojego zdrowia i organizmu.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,