Str 7 z 26 |
||||
---|---|---|---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2019-07-04 09:11:14 (6 lat temu) |
|||
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ooo na pewno latwiej ja tez tyje od stresu : P
|
|||
ZlotaPerla1 | Post #2 Ocena: 0 2019-07-04 09:16:46 (6 lat temu) |
|||
Konto usunięte |
A ja chudnę, bo mam bezstresowe życie
![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
|||
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2019-07-04 09:43:06 (6 lat temu) |
|||
a jaka mieliscie w zyciu najwieksza nadwage? zakladajac ze 86 to moja idealna waga to raz mialem 19kg ulany jak paczek bylem moja byla prawie tesciowa miala nawet beke taki bylem okragly na twarzy hehe
|
|||
andypolo | Post #4 Ocena: 0 2019-07-04 09:51:37 (6 lat temu) |
|||
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Cytat: 2019-07-04 09:16:46, ZlotaPerla1 napisał(a): A ja chudnę, bo mam bezstresowe życie ![]() Nie obraź się Perła, ale czasem Twoja ignorancja mnie przeraża. Ja się bardzo cieszę, że masz bezstresowe życie. Cieszę się, że chudniesz. W tym temacie poruszamy jednak inny problem. Ten temat mam nadzieję, ma pomóc osobom, które zmagają się z wagą. Ma nam pomóc zastanowić się, jakie metody, czy formy mogą pomóc by zacząć o siebie walczyć. Otworzyć się i przyznac do problemu jest bardzo trudno. Osoby, walczące z nadwagą jak nawet opisuje artykuł spotykają się z wiecznym ostracyzmem i wytykaniem palcami. Owszem są takie, które są otyłe przez zaniedbanie, ale nawet one czasem chcą zmienić swoje życie. Jak już sie otworzą i chciałyby podzielić sie spotrzeżeniami, miło by było, gdyby spotkały się z minimalnym wsparciem. Twoje radosnne, pląsające wpadnięcie do tematu z okrzykiem na ustach chudnę, bo mam bezstresowe zycie, nie pomaga. |
|||
ParaDox | Post #5 Ocena: 0 2019-07-04 10:14:56 (6 lat temu) |
|||
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
To znacznie prostsze niz "dieta"
POLECAM prosty sposób na zdrowe zycie. To nie jest "dieta" choc tak sie to nazywa a dziala w 100% Intermittent Fasting Cytat: Dieta „Intermittent fasting” (IF) jest bardziej stylem życia, pewnym sposobem na jedzenie posiłków w innym niż promowany od lat pięcioposiłkowy sposób. Okazuje się, że takie krótkie przerywane głodówki mają zbawienny wpływ nie tylko na nasz metabolizm, ale również na wiele problemów zdrowotnych, z którymi borykamy się w związku z nadprogramowymi kilogramami. All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
|||
|
||||
NightFury | Post #6 Ocena: 0 2019-07-04 10:28:19 (6 lat temu) |
|||
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2019-07-04 10:14:56, ParaDox napisał(a): To znacznie prostsze niz "dieta" POLECAM prosty sposób na zdrowe zycie. To nie jest "dieta" choc tak sie to nazywa a dziala w 100% Intermittent Fasting Cytat: Dieta „Intermittent fasting” (IF) jest bardziej stylem życia, pewnym sposobem na jedzenie posiłków w innym niż promowany od lat pięcioposiłkowy sposób. Okazuje się, że takie krótkie przerywane głodówki mają zbawienny wpływ nie tylko na nasz metabolizm, ale również na wiele problemów zdrowotnych, z którymi borykamy się w związku z nadprogramowymi kilogramami. Właśnie o takich rzeczach mówię. Diety, glodowki, no carbs, no sugars, Dukan. I każdy sądzi ze jego dieta najlepsza. I bądź tu mądry. Sa nawet tacy co twierdzą ze można się odżywiać promieniami słońca...tylko gdzie ten chlorofil. Music leads me through my life
|
|||
ParaDox | Post #7 Ocena: 0 2019-07-04 10:35:19 (6 lat temu) |
|||
Nie dieta tylko 16 godzin bez jedzenia.
Wstajesz - szklana wody, potem kawa i juz To nie dieta. Polacem. spróbuj przez dwa tygodnie. Nic wielkiego, prawda? Nikt kto robi przerywana głodówke nie nazywa tego dieta. Co wiecej przez 8 godzin mozesz jesc "co chcesz" lacznie z lodami czy pizza [ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 04-07-2019 10:37 ] All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
|||
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2019-07-04 10:44:48 (6 lat temu) |
|||
ok jesli mozna jesc pizze i lody codziennie to chetnie sprobuje
|
|||
gosian | Post #9 Ocena: 0 2019-07-04 11:26:40 (6 lat temu) |
|||
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Nie dla każdego jest głodówka niestety. Nie mogę być bez jedzenia w ciągu dnia dłużej niż 4 godziny.
Jeżeli ktoś podejmie walkę z kilogramami to już niestety do końca życia trzeba uważać na to co się je. Ja, jako 20to latka mogłam jeść wszystko i w każdej ilości a waga przy wzroście 168 cm nie przekroczyła 50kg. Po 30-tce i po urodzeniu dzieci to się zmieniło. Fakt, nie tylam szybko ale z roku na rok dochodził któryś kilogram. W końcu doszłam do wagi 68 i czułam się juz jak balon. Dlatego powiedziałam dość. Schudłam 12kg (niby nie dużo) ale dla mnie super. I jak usiadłam na laurach to waga znowu pomału się zwiększa. Więc trzeba się już pilnować do końca życia,ale nie katowac. Tak naprawdę można wszystko jeść włącznie z pizza czy słodyczami, ale może zamiast całej pizzy wystarczy jeden kawałek? I oczywiście nie codziennie. Zawsze byłam pełna podziwu dla ludzi, którzy chcą zmienić swój dotychczasowy styl życia i zrzucają swój duży nadbagaz. Jest to droga bardzo trudna. Myślę również że każdy kto powie stop, nie warto sobie skracac życia, daje sobie szansę na lepsze życie a dla innych jest to dobry przykład że się da. Inni potrafią to dlaczego nie ja? Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|||
ParaDox | Post #10 Ocena: 0 2019-07-04 12:10:22 (6 lat temu) |
|||
Cukier? Jezeli tak to wlasnie jedzenie co 4 godziny podbija cukier itd. W ten wlasnie w ten sposób nowoczesna medycyne nie rozwiazuje problemu cukru tylko stymuluje poziom sugerujac jedzeniem. [ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 04-07-2019 12:11 ] All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
|||