MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Grubasie, nie żryj tyle

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 20 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZosiaS

Post #1 Ocena: 0

2019-07-07 09:55:50 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Zacytuję Damiana Parola (o IF):

To stosować czy nie stosować?

Odpowiem klasycznie – to zależy. Badanie wspierają IF jako metodę porównywalną z klasycznym ograniczeniem kalorii. Dlatego ważna jest indywidualizacja. Jeśli któraś z form IF ci służy, dobrze się na niej czujesz, pasuje do twojego stylu życia i pozwala ci osiągać twoje cele to trzymaj się IF. Jeśli jednak oczekujesz jakieś magii, liczysz  że przy tej samej energetyczności i jakości diety schudniesz więcej na IF albo że wszystko przebiegnie bezboleśnie, a dodatkowo zyskasz lepsze zdrowie i więcej mięśni, to lepiej porzuć te nadzieje. IF nie jest niczym specjalnym. To tylko ciekawe narzędzie pomoce do kontroli ilości spożywanych kalorii. Tylko tyle i aż tyle.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2019-07-07 10:11:48 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

@NightFury, ja zawsze myslalam, ze ty wygladasz jak z tego filmu: )

@SL, no tak to wlasnie odebralam, jako komplement; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #3 Ocena: 0

2019-07-07 10:23:41 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2019-07-07 09:55:50, ZosiaS napisał(a):
Zacytuję Damiana Parola (o IF):

To stosować czy nie stosować?

Odpowiem klasycznie – to zależy. Badanie wspierają IF jako metodę porównywalną z klasycznym ograniczeniem kalorii. Dlatego ważna jest indywidualizacja. Jeśli któraś z form IF ci służy, dobrze się na niej czujesz, pasuje do twojego stylu życia i pozwala ci osiągać twoje cele to trzymaj się IF. Jeśli jednak oczekujesz jakieś magii, liczysz  że przy tej samej energetyczności i jakości diety schudniesz więcej na IF albo że wszystko przebiegnie bezboleśnie, a dodatkowo zyskasz lepsze zdrowie i więcej mięśni, to lepiej porzuć te nadzieje. IF nie jest niczym specjalnym. To tylko ciekawe narzędzie pomoce do kontroli ilości spożywanych kalorii. Tylko tyle i aż tyle.

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2019-07-07 10:54:58 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

hmm, ameryki nie odkryli.. to chyba juz nasi dziadkowie wiedzieli...
zapomnieli jeszcze o genetyce..

zgodze sie co do faktu, ze keidys jedzona inaczej, niz dzisiaj.. i zylo sie wolniej, niz dzisiaj.. i jeszcze nich to powiedza calemu bisnesowi na swiecie, zeby ich pracownicy zyli wolniej.. i sektorwoi panstwowemu tez.. z przyjemnoscia zylabym wolniej... bo ten pęd na czas mnie wykancza..czy moge zwolnic? no nie bardzo..poki co..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 07-07-2019 10:58 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #5 Ocena: 0

2019-07-07 11:09:26 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2019-07-07 10:54:58, kik1976 napisał(a):

zgodze sie co do faktu, ze keidys jedzona inaczej, niz dzisiaj.. i zylo sie wolniej, niz dzisiaj.. i jeszcze nich to powiedza calemu bisnesowi na swiecie, zeby ich pracownicy zyli wolniej.. i sektorwoi panstwowemu tez.. z przyjemnoscia zylabym wolniej... bo ten pęd na czas mnie wykancza..czy moge zwolnic? no nie bardzo..poki co..

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kik1976</i> 07-07-2019 10:58 ]

Ja tez. Ale póki co świat jest jaki jest. Należy tylko pamiętać, ze sami go takim stworzyliśmy i od nas zależy, w która stronę on się zmieni. Staram się zwolnić na ile mogę ale są sytuacje, ze się nie da.
Galadriel, dziękuje. Potraktuje to jako komplement. Figurze Kate Beckinsale naprawdę nie można wiele zarzucić.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

darraj

Post #6 Ocena: 0

2019-07-07 11:40:40 (6 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Kanony, ach te kanony:-]

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Peter Paul Rubens-

[ Ostatnio edytowany przez: darraj 07-07-2019 11:42 ]

"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #7 Ocena: 0

2019-07-07 11:43:41 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Cytat:

2019-07-07 10:54:58, kik1976 napisał(a):

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kik1976</i> 07-07-2019 10:58 ]

Dokladnie, wsyscy wiemy jak bylo i ze co za duzo to nie zdrowo i jak jest oraz ile mamy czasu ... ale o czym pisze Jurny_Jurek i ja to, to ze 16/8 pomaga i ma duzo benefitów + dodatkowy czas zaoszczędzony na przygotowanie i jedzenie posilku LoL

Co wiecej, to nie jest lekarstwo "Należy uważnie zapoznać się z treścią ulotki przed zastosowaniem", i nie wymaga orgranieczenia ilosci kalorii

Wystarczy sprobowac na pare tygodni i jak nie bedzie pasowac to wrocic to starych nawykow

Lubisz pizze? Ja tez i jem 2-3 razy w tygodniu.

Wielu sugeruje zaczac od odstawienia np sniadania co drugi dzien a po tygoniu dodac kolejne dni. Wiekszosc startujacych w sposób po 2 tygodnie pomijanie sniadania codziennie przestaje byc problemem
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2019-07-07 11:59:57 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Fakt. Kiedyś kobieta wstawała o 4 rano doić krowy i tak do późnego wieczora schodziło na pracach, gotowaniu, zajmowaniu się dziećmi. Mążu też na gospodarce nie próżnował.

To samo tyczyło sie robotników w PRL. 6 dni w tygodniu w hucie, stoczni, pss spolem. I ludzie nie tyli od nadmiaru obowiazków.

Otyłość nie była epidemią bo jedzono zdrowiej, nie bylo wysokokalorycznego przetworzonego badziewia i napojów, w których jest 10 lyzeczek cukru na szklanke. Tzn. byla nasza wersja pepsi ale na stolach krolowaly kompoty z wlasnych zbiorow i zsiadle mleko. Dwa jajka sadzone, mlode ziemniaczki z koperkiem, kiszony ogorek czy kapusta, szklanka probiotyku i do roboty.

Z IF mozna zjesc pizze, mozna zjesc hamburgera z frytkami - dopoki bilans kaloryczny nie daje 300 kal nadwyzki. Dlatego w 8h latwiej zmiescic sie w bilansie kalorycznym niz w 16.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 07-07-2019 12:04 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #9 Ocena: 0

2019-07-07 13:04:43 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Eh te kalorie.:-M] Dla tego o nich nie pisze.

Na chłopski rozum to biore. 8 godzin jedzenia "zdrowj żywność" i juz.
Nie licze ile to kalorii. Pizza wiem ze ma duzo ale wale na nia tyle warzyw ze to jak duza salatka z chlebem ;-) (chleba nie jem)

Moze licznienie daje szybsze wyniki utraty wagi ale 22kg w 12 miesiec zwalilem a pozostale benefity byly juz odczuwalne jak to zazyczaj bywa po 2-3 tygodnie.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2019-07-07 16:34:31 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2019-07-06 22:13:50, galadriel napisał(a):
Ale wiecie co, z ta kawa cos jest nie tak. Ja zlopie jak narkoman. I nawet w ramach veganizmu odstawilam mleko od krowy i pije z oat milk. Ale tak czy siak, po kawie zawsze mi brzuch wyskakuje. Jak pije tylko wode, albo wode z mieta i cytryna to brzuch jest plaski. Moge nic nie jesc caly dzien, cwiczyc abs i brzuch powinien zosatc plaski. Gdzie tam, wypije kawe i wyskakuje. Ktos tez tak ma?

Ja bym chetnie zobaczyla jak wygladaja osoby tu piszace. Bo np Night Fury myslalam, ze wyglada jak na swoim avatarze, a ona pisze, ze jest przy kosci. Jestem zatem confused. A moze Paradox i Jurek to tez dwa grubaski pocieszne, a tu dokazuja: 8

Mnie natomiast mozna obejrzec na insta, link w profilu :P (zaraz sprawdze czy aktualny:8
Fotek nie pozwalaja mi wkleic na MW bo sa podobno nieprzyzwoite :-]

Prześlij te fotki do mnie, wrzucę na mój profil jako swoje. Nikt na to nie wpadnie i nie będzie sprawdzał. *YAHOO*

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,