MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Grubasie, nie żryj tyle

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 19 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2019-07-06 22:13:50 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ale wiecie co, z ta kawa cos jest nie tak. Ja zlopie jak narkoman. I nawet w ramach veganizmu odstawilam mleko od krowy i pije z oat milk. Ale tak czy siak, po kawie zawsze mi brzuch wyskakuje. Jak pije tylko wode, albo wode z mieta i cytryna to brzuch jest plaski. Moge nic nie jesc caly dzien, cwiczyc abs i brzuch powinien zosatc plaski. Gdzie tam, wypije kawe i wyskakuje. Ktos tez tak ma?

Ja bym chetnie zobaczyla jak wygladaja osoby tu piszace. Bo np Night Fury myslalam, ze wyglada jak na swoim avatarze, a ona pisze, ze jest przy kosci. Jestem zatem confused. A moze Paradox i Jurek to tez dwa grubaski pocieszne, a tu dokazuja: 8

Mnie natomiast mozna obejrzec na insta, link w profilu :P (zaraz sprawdze czy aktualny:8
Fotek nie pozwalaja mi wkleic na MW bo sa podobno nieprzyzwoite :-]
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ParaDox

Post #2 Ocena: 0

2019-07-06 22:22:15 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

178 wzrostu, znowu :-] sredniej budowy od 2 lata 74Kg (bylo 96kg)
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2019-07-06 22:33:34 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

@Galadier kawa może wywoływać wzdęcia podobno w połączeniu z papierosem. Nie wiem czy palisz, ale ja tak i nie mam wzdęć po kawie, ale pije jedną, góra dwie dziennie. Z kolei moja siostra jest kawo-narkomanką a brzuch ma od zawsze płaski jak stolnica. No ale ona nie pali.
PS. jeśli Twoje zdjęcia zostały uznane za nieprzyzwoite tzn, że pobudzają niejedną wyobraźnie. Ja bym to uznała za komplement :-)
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #4 Ocena: 0

2019-07-06 23:25:40 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2019-07-06 20:47:38, kik1976 napisał(a):
czekaj, kukurydza jest ciezko starawna*BRAVO*

w innym miejscu dyskutuje z veganami.. eskimosi im nei pasuja..

Cholera już nic nie mogę zrobić dobrze. Pozostaje mi świeże siano, woda i promienie słońca. Swoją droga zastanawiające....konie zazwyczaj ciężko pracują a jedzą tylko siano, owies i inne rośliny. Jest szansa.
Na Boga a co są Eskimosi winni?
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #5 Ocena: 0

2019-07-06 23:32:35 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2019-07-06 22:13:50, galadriel napisał(a):

Ja bym chetnie zobaczyla jak wygladaja osoby tu piszace. Bo np Night Fury myslalam, ze wyglada jak na swoim avatarze, a ona pisze, ze jest przy kosci. Jestem zatem confused.

Spisze wyjaśnić.
Mój awatar jest taki a nie inny bo wszystkie moje zdjęcia są zbyt duże żeby się zmieściły w tutejszym rozmiarze. Wpisałam wiec w Google pierwsza lepsza stronę z awatarami w odpowiednim formacie i wybrałam taki najmniej przypominający różowa naiwna landrynke. Mój awatar nie ma z moim wyglądem czy tusza absolutnie nic wspólnego. A nawet można powiedzieć że jest totalnym przeciwieństwem. Nie mam ciemnych krótkich włosów. I definitywnie nie jestem Kate Beckinsale.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2019-07-06 23:33:36 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-07-06 23:25:40, NightFury napisał(a):
Na Boga a co są Eskimosi winni?

Chyba polują na zwierzęta. Z roślinami u nich cieńko
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2019-07-07 06:37:55 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2019-07-06 21:48:25, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2019-07-06 16:42:31, ParaDox napisał(a):
Cytat:

2019-07-06 14:28:18, Adacymru napisał(a):
Jak schudniecie jest droga do szczescia i wyjscia z depresji, to dlaczego szczupli maja depresje? Bo chcą mieć problem?

No jak czytaja takie glupie wypowiedzi jak Twoje to tylko mozna sie powiesic

Przynajmniej wiemy czego 16/8 nie leczy- w twoim przypadku nie wyłączyła ignorancji i braku konsekwencji (ile już razy mówiłeś że się z dyskusji wycofujesz?)...

Twoje pytanie może również zostać odebrane jako ignorancja. Jeśli nie rozumiesz to wytłumaczyłem, że szczupli mają depresję nie dlatego, że chcą mieć problem.

Nie masz depresji w wyniku nadwagi, nie masz nadwagi, jesz zdrowo i dobrze - to po jaki grzyb zaczepiasz takimi pytaniami? Można opuścić wątek podsumowując - każdy je tyle i tak często jak mu pasuje a jak jest szczupły czy grubas to jego sprawa.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2019-07-07 07:11:38 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

jurny jurek, bo problem jest wiekszy, niz tylko czubek nosa..
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2019-07-07 08:23:05 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Wyraźnie pisałem, że rozumiem iż problem jest większy. Niemal w każdym poście pisałem o innych czynnikach prowadzących do otyłości podkreślając, że każdy jest inny i ma unikalną biochemię, metabolizm, geny, choroby. I wciąż zostałem zakwalifikowany do tego be razem z ParaDox (co akurat mnie nie martwi bo ja spróbowałem mimo braku otyłości). Komuś nie pasuje/nie chce/nie odczuwa benefitów? Ok, nie powód by wstawiać heheszki że szczupli mają depresję bo chcą mieć problem.

Fakt jest dobrze znany i potwierdzony - jest coraz więcej otylych ludzi bo jedza zbyt duzo wysokokalorycznego i tzw smieciowego żarcia ładując w siebie kalorie od rana do nocy. Jakiś procent robi to z zaburzeń psychicznych ale większość robi to z UZALEŻNIENIA organizmu od cukru i wysokokalotycznego jedzenia. Organizm przyzwyczaja się tak samo jak do alkoholu czy dragów i na tym opiera funkcjonowanie. Otyłość w krajach rozwiniętych to epidemia, a powikłania zbierają największe żniwo (zawaly, udary, miażdżyce, cukrzyce). A tu można odnieść wrażenie, że setki tysięcy otyłych ludzi maja depresje wiec jedzą kompulsywnie i nic sie nie da zrobic - diety sa do d... bo trzeba jesc zdrowo cale zycie inaczej jojo albo IF jest do d... bo na mnie nie działa. A że badania lekarskie, opinie lekarzy potwierdzające skutecznosc zmian nawyków żywieniowych i krótkotrwałych postów? A nie, ja nie dam rady to wyśmieję czyjeś porady bo: stres, sniadanie to podstawa, po 24h niejedzenia można wręcz umrzeć a na otyłość to wynika z czesci tych wpisow - nie ma rady. Do doktora po tabletki i jakoś się przebujamy.

Teraz wyrastają pokolenia videogamers, nastolatków żrących wysokokaloryczne żarcie, crispsy i slodycze zapijane cola czy fanta i spedzajacych godziny bez ruchu. Rodzice zestresowani i zabiegani (albo leniwi) maja klopot z glowy, pociecha zajeta. I w wieku 30 lat cukrzyca, otylosc, miazdzyca, klopoty hormonalne i psychiczne. I tacy tez powiedza - o, na mnie 16: 8 nie dziala a jeden dzien glodowkk wpedzi mnie do grobu.

I jak ktos latami jadl niezbyt zdrowo, opychal sie ciastami i slodyczami, robil nadwyzki kaloryczne przy zwalniajacym z wiekiem metaboliźmie a do tego byl malo aktywny fizycznie - to niech nie spodziewa sie cudów po miesiacu 16: 8, zdrowej michy i hektolitrów potu na rowerku. Organizmowi zajmie chwile nim odkreci zaburzenia szlakow metabolicznych i zacznie sie reperować. A jak ktos ma depresje i nie potrafi powstrzymac się od jedzenia? Cognitive behavioural therapy, dużo silnej woli i zaparcia w dażeniu do celu a nie - wszyscy spodziewaja sie cudu z minimalnym wysilkiem.

Tym ktorzy nie moga zrzucic kg mimo zmian - polecam wizyte u lekarza i znalezienie dobrego dietetyka. Czasem metoda prob i bledow mozna dojsc do sukcesu.

Popularnosc bija badania dna - wysylasz wlos czy dwa - i daja ci liste produktow ktorych powinnas unikac. Nie wiem jaka jest skutecznosc ale ci co sprobowali sobie chwala. Np. ludzie latami jedza nabial nie wiedzac, ze organizm nie toleruje laktozy. Lubia sery, serki, jogurty a w organizmie tworza sie stany zapalne, bola stawy, migrena. I siup - tabletki.

Uwierz, że rozumiem jak zlozony jest problem. I uwazam, ze dla wiekszosci otylych 16-8 wraz z eliminacja śmieciowego jedzenia (tak ogolnie) jest najlepszym rozwiazaniem. Diety wymagaja duzo silnej woli i zwiekszaja szanse relapsów, organizm latwiej przyzwyczai sie do IF 16: 8 bo jak ParaDox pisał - to nie dieta. Mi dojscie do 20:4 zajelo 5 tygodni i ani razu nie umieralem z glodu. A wiekszosc zycia jadlem od rana do wieczora 8 :16.

Poza tym polecam low-carb diet albo trzymanie sie posilkow bialka i tluszcze razem, weglowodany (i wysokiej jakosci bialka ewentualnie) osobno i żadnych slodyczy. Po 6 miesiacach i kg mniej mozna sobie pozwolic na cheat day i pol blachy sernika na raz.

Pozdrawiam niedowiarków, niemogacych i obawiajacych sie - mozg uzalezniony od pewnych substancji bedzie robil mnostwo trickow by wmowic wam, ze od 16h bez jedzenia nie dacie rady a nez batonika dziennie nie bedziecie zdolni funkcjonowac w pracy.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 07-07-2019 08:55 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #10 Ocena: 0

2019-07-07 08:25:28 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,