MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Grubasie, nie żryj tyle

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 13 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2019-07-05 15:23:11 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Ada, 1g na kilogram masy ciała a nawet 0.8g. Licząc, że ważysz 60kg (sorki jesli uraziłem) to wychodzi 60g białka różnego pochodzenia. 60g to taki mały kotlet :) przecież są sery jak tolerujesz laktoze, kawałek jagnięciny, krewetki.Można przez tydzień zjeść inny rodzaj mieska/bialka i nie popadac w nude i rutyne.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kalamutka

Post #2 Ocena: 0

2019-07-05 15:31:21 (6 lat temu)

kalamutka

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

No patrz na mnie jakoś działa od 3 lat🤷‍♀️nie wiem może jakaś dziwna jestem 😂

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2019-07-05 15:33:04 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-07-05 15:23:11, Jurny_Jurek napisał(a):
Ada, 1g na kilogram masy ciała a nawet 0.8g. Licząc, że ważysz 60kg (sorki jesli uraziłem) to wychodzi 60g białka różnego pochodzenia. 60g to taki mały kotlet :) przecież są sery jak tolerujesz laktoze, kawałek jagnięciny, krewetki.Można przez tydzień zjeść inny rodzaj mieska/bialka i nie popadac w nude i rutyne.

Chyba do mnie pisałeś, nie do Ady ;-) Przeliczyć ile mam tego białka zjeść to ja umiem :-) Sery, jogurty, jagniecina ok. Poszukam jeszcze info skąd to białko brać, żeby mi się nie znudziło to samo.

Cytat:

2019-07-05 14:56:00, graphium napisał(a):
Żadna, absolutnie żadna dieta, czy też sposób żywienia nie zadziała długofalowo jeśli będzie wymagał/a zbyt dużych poświęceń.
Moim zdanien, generalnie wszysktie diety (być może z wyłaczeniem któtkich oczyszczących), które czasowo diametralnie zmieniają sposób żywienia są statą czasu - bo i tak zwykle po tych "dietach" waraca się do starych, złych nawyków żywieniowych, które to przecież głownie doprowadziły do stanu z przed diety...
Metoda jest jedna - zmienić/naprawieć złe nawyki...

Dla mnie IF sprawdza się idealnie, dla ciebie może być męczarnią - w tym wypadku nie ma sensu (warto jednak spróbować przez 2-3 tygodnie żeby się przekonać). Na redukcji redukuje kalorie, ale nie rezygnuje z jedzenia, które lubię, a że generalnie jem zdrowo, sprawdza się to bardzo dobrze. Z mojej ulubionej ekwadorskiej czekolady 82% nie rezygnuję nigdy, ani też z pizzy w piątki. Zupełnie nie przeszkodziło mi to bezboleśnie zejśc do 8% BF na redukcji.

IF nie jest dla wszystkich, ale ja zawsze polecam spróbowanie przynajmniej przez kilka tygodni, dla mnie efekty były szokująco pozytywne i czasem nawet zaskakujące (m.in. duża lepsza koncentracja w pracy).

Dlatego spróbuję na własnej skórze. Jeśli nie będzie mi to odpowiadać, będę szukać inyych rozwiązań.

Graphium a masz jakiś jadłospis co i o której jadasz? Dałoby radę, żebyś wrzucił jakiś przykładowy?
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

kalamutka

Post #4 Ocena: 0

2019-07-05 15:34:23 (6 lat temu)

kalamutka

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Cytat:

2019-07-05 11:35:40, ParaDox napisał(a):

tak i NIE. IF to nie dieta!

Jedzenie mniej dziala na miesiac i konic potem organizm spowalnia metabolizm i kolo sie zamyka.
IF to pozolenie naszemu organizmowi na odpoczynek i oczyszczenie co powoduje ze czujemy sie lepiej i chudniemy a NIE dla tego ze mniej zjadamy i tak np w 16/8 zaleca sie w ramach tych wlasnie 8 godzin zjadac sredni dzienny limit okolo 2000 kalorii dziennie po to by nie spowalniac metabolizmu

Wszystkie te diety mają jeden wspólny mianownik-jesz mniej niż potrzebuje Twój organizm I nie ma w tym żadnej magii 🤷‍♀️

Patrz jakoś jedzenie mniej działa na mnie od 3 lat A nie tylko na miesiąc 🤷‍♀️

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #5 Ocena: 0

2019-07-05 16:14:03 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2019-07-05 15:34:23, kalamutka napisał(a):
Cytat:

2019-07-05 11:35:40, ParaDox napisał(a):

tak i NIE. IF to nie dieta!

Jedzenie mniej dziala na miesiac i konic potem organizm spowalnia metabolizm i kolo sie zamyka.
IF to pozolenie naszemu organizmowi na odpoczynek i oczyszczenie co powoduje ze czujemy sie lepiej i chudniemy a NIE dla tego ze mniej zjadamy i tak np w 16/8 zaleca sie w ramach tych wlasnie 8 godzin zjadac sredni dzienny limit okolo 2000 kalorii dziennie po to by nie spowalniac metabolizmu

Wszystkie te diety mają jeden wspólny mianownik-jesz mniej niż potrzebuje Twój organizm I nie ma w tym żadnej magii 🤷‍♀️

Patrz jakoś jedzenie mniej działa na mnie od 3 lat A nie tylko na miesiąc 🤷‍♀️

IF to NIE dieta
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

graphium

Post #6 Ocena: 0

2019-07-05 16:30:10 (6 lat temu)

graphium

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

Cytat:

2019-07-05 15:33:04, EFKAKONEFKA33 napisał(a):

Graphium a masz jakiś jadłospis co i o której jadasz? Dałoby radę, żebyś wrzucił jakiś przykładowy?

Pewnie, od lat używam Myfitnesspal, więc mogę coś wkleić. Wrócę z tym po weekendzie - wypadało by też opisać dlaczego akurat tak jem.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2019-07-05 16:45:52 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-07-05 16:30:10, graphium napisał(a):

Pewnie, od lat używam Myfitnesspal, więc mogę coś wkleić. Wrócę z tym po weekendzie - wypadało by też opisać dlaczego akurat tak jem.

Będę wdzięczna :-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2019-07-05 17:27:29 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

albo, ze je sie tyle ile wystarczy, w sam raz,

zamiast sto tysiecy razy wiecej niz "organizm potrzebuje" ; )

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #9 Ocena: 0

2019-07-05 18:13:10 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2019-07-05 17:27:29, galadriel napisał(a):
Cytat:

Prawda. Problem w tym matematyce.

...Patrz jakoś jedzenie mniej działa na mnie od 3 lat...

... albo, ze je sie tyle ile wystarczy...

16/8 nie wymaga liczenia, wystarczy "zdrowe odżywianie" przez 8 godzin i juz. Jak mam ochote na pizze to jem pizze. Jak na paczka to jem paczka itd. Nie licze kalorii bo to nie ma sensu.

Few pints + fish & chips tez daje 2000cal, tylko co z tego.

Wazne jest to co jemy oczywiscie ale wazniejsze jest dbanie o przeplenie tego jedzenia i oczyszczenie.

Mozna zaglebiac sie w metafizyke, liczyc kalorie i makro i sie zniechęcić a 1szy krok niczego nie wymaga jak tylko jedzenia w oknie 8 godzin.

Na wlasnym przykladzie, bez metafizyki.
(bez silowni, praca - siedzenie na dupie)
Myslalem ze jak odstawie cukier w 100% to schudne. 3 miesiec i nic.
Odsatwilem mieso. Mmmm 2kg po miesiacu i koniec. czekalme 3 miesiec i nic.

Detoks (3 tygodnie na kapuscie) i potem 16/8 i od tamtej pory (pare lat) bezboleśnie pozbylem sie nadwagi, problemow skórnych nawet jak spie 4 godziny to czuje sie wyspany. Innymi słowy reset (detoks) byl konieczny zeby wszystko wrócilo do normy.

Obecnie nie bywam glodny przed 16:00 (wstaje 07:00) a "kolacje" jem kolo 20:00 czsem pozniej a czasem wcale.
NARESZCIE jestem "wolny" i moge sobie powolic na co chce

Jak wspomnialem, cos w tym jest ze w klubie 16/8 sa:
Beyoncé, Hugh Jackman, Nicole Kidman, Jennifer Lopez i wielu wielu innych
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2019-07-05 19:03:10 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-07-05 17:27:29, galadriel napisał(a):
Cytat:

Wystarczy jeść półtora raza więcej niż potrzebujesz, żeby przytyć.
Każda właściwie dieta odchudzająca, niezależnie od nazwy, ma to do siebie, że jesz mniej niż potrzebujesz. Potem dieta się kończy, wracasz do normalnego jedzenia i efekt jojo jak ta lala.
Dlatego ja powtarzam, że na diecie człowiek jest całe życie. Trzeba się poprostu pilnować i to cała tajemnica

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,