MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Grubasie, nie żryj tyle

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 11 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ParaDox

Post #1 Ocena: 0

2019-07-05 12:33:52 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2019-07-05 12:16:26, gosian napisał(a):
Paradox, jak się już zacznie 16/8 to trzeba mieć ciągłość? Pytam się bo kilka dni w tygodniu mam dość ciężkie i bez śniadania poprostu wiem, że nie dam rady na glodniaka. Dlatego warto zaczynać wiedząc że conajmniej dwa razy będę musiała zjeść coś jak wstanę?

Moja koleżanka nie łączyła węglowodanów w posiłkach. Schudła bardzo, ale stwierdziła że na dłuższą metę jest to bardzo męczące.

16/8 to jedna z opcji. Mozesz np 2 razy w tygodniu nic nie jesc od kolacji do kolacji itd. Co wiecej, zamista od razu robic 16/8 zacznij od tego co pasuje do Twojego dnia a po tygodniu czy dwa zobaczysz jak latwo bedzie robic 16/8 itd.

Zobacz prosze to wideo. Wszysko super wyjasnione ;-)

Zapraszam do Klubu Beyoncé, Hugh Jackman, Nicole Kidman, Jennifer Lopez i wielu wielu innych *YAHOO*

Ja osobiscie odstawilem gluten w 99% (nie odmowiam sobie raz na jakisz czas paczka, itp, to ten 1%, LoL), ah i jak jestem zaproszony na impreze czy "kolacje" to nie odmawiam niczego, bo nie jest na DIECIE

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2019-07-05 12:48:12 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Ok dzieki.
Video obejrzę wieczorem bo widzę że to 25 minut jest, a do pracy muszę iść.

A są jakieś domowe sposoby na oczyszczenie wątroby? Ten 16/8 pewnie działa oczyszczająco, ale coś innego jeszcze?

[ Ostatnio edytowany przez: gosian 05-07-2019 12:50 ]

Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

graphium

Post #3 Ocena: 0

2019-07-05 13:01:02 (6 lat temu)

graphium

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

Cieszę się że dyskusja poruszyła temat intermittent fasting, bo stosuję tę metode, w różnych formach od prawie 10 lat - od momentu kiedy pierwszy raz przeczytałem artykuł Martina Berkhana o efektach jego metody leangains (dodam że od lat cwiczę siłowo, prowadzę, zdrowy, aktywny tryb życia, a dietetyka to moje hobby).
Dla mie, biorąc pod uwagę mój tryb życia (w tygodniu praca biurowa, treningi i większość aktywności fizycznej wieczorami, + lubię „duże” posiłki) nie ma lepszej strategii jedzienia. Nigdy też (nawet mając 18-20lat) nie byłem w lepszej formie niż odkąd zacząłem stosować założenia IF.

Cytat:

2019-07-05 11:35:40, ParaDox napisał(a):

tak i NIE. IF to nie dieta!

Jedzenie mniej dziala na miesiac i konic potem organizm spowalnia metabolizm i kolo sie zamyka.

IF to pozolenie naszemu organizmowi na odpoczynek i oczyszczenie co powoduje ze czujemy sie lepiej i chudniemy a NIE dla tego ze mniej zjadamy i tak np w 16/8 zaleca sie w ramach tych wlasnie 8 godzin zjadac sredni dzienny limit okolo 2000 kalorii dziennie po to by nie spowalniac metabolizmu

To nie prawda, chudniemy głównie dlatego że zużywamy więcej energi niż zjadamy. Czyli albo jedząć mniej, albo ruszając się więcej. Nie jest możliwe chudnięcie dostarczając więcej energii niż nas organizm zużywa. Nawet przy stosowaniu IF. Dzięki IF chudnięcie może być jednak bardziej efektywne, dzięki np. temu że niwelujemy duże skoki/spadki cukru we krwi, IF polepsza też wrażliwość insulinową komórek, a jedząc w określonych godzinach sami łatwiej się kontrolujemy i możemy też pozwolić sobie na większe posiłki przez co nie czujemy się jak „na diecie”. Ja jem gneralnie wszystko na co mam ochotę, ale 70-80% mojego zapotrzebowania kalorycznego pochodzi zawsze ze zdrowych źródeł: warzywa, owoce, mieso, zdrowe tłuszcze. Reszta to te minej zdrowe jedzenie + słodycze, które to jak jem, to jem w okolicach posiłków treningów – wtedy są one najlepiej metabolizowane.

Co do zwaliniania metabolizu, ja na redukcji co 2 tyodnie stosuje kontrolowany cheat day +1000-1500kcal – pozwala to zwiększyć poziom leptyny, a waga dalej spada w takim samych tempie.

I jescze rada dla osób, które czasem czują nepochamowaną ochotę zjedzenia czegoś słodkiego – być może dostarczacie zbyt mało potasu w diecie, przez co wątroba nie może uzupełnić zapasów glikogenu i upomina się o te cukry, problem w tym że bez potasu ich nie zmagazynuje i koło sie zamyka.

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #4 Ocena: 0

2019-07-05 13:27:11 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Cytat:

2019-07-05 12:48:12, gosian napisał(a):
Ok dzieki.
Video obejrzę wieczorem bo widzę że to 25 minut jest, a do pracy muszę iść.

A są jakieś domowe sposoby na oczyszczenie wątroby? Ten 16/8 pewnie działa oczyszczająco, ale coś innego jeszcze?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>gosian</i> 05-07-2019 12:50 ]

Wszysko to naczynia połączone, czyli jak czyscsz to wszysko albo nic. 16/8 pomoze ale nie ma to jak detoks a najlepszy to głodówka, lub troche prosciej gotowana kapusta, kalafior pietruszka i NIC wiecej przez 7 dni minimum a najlepiej 2-3 tygodnie.

"Według doktor Dąbrowskiej lecznicza głodówka ma za zadanie oczyścić i wzmocnić organizm, przywracając mu prawidłowe działanie. Sama głodówka jednak nie wystarczy, jeśli chce się utrzymać efekt oczyszczający należy przejść na zdrową dietę, porzucając tym samym niezdrowe nawyki."
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2019-07-05 13:30:16 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

No i dodatkowo - warto zadbać o zdrowe ,,flaczki". Zdrowe jelita z bogatą florą bakteryjną to jeden z najważniejszych puzli w układance. Stany zapalne, szkodliwe bakterie, stany chorobowe - wszystko to ma negatywny wplyw tak na metabolizm jak i wchlanianie (stad czesto niedobory). Stad babcie zawsze dawały do posilku kiszona kapuste, ogorka albo zsiadle mleczko.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: +1

2019-07-05 13:34:09 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ja probowalem nie jesc dzisiaj sniadania nastawialem sie juz od wczoraj i bardzo mi sie podobal ten pomysl
niestety zaraz jak tylko wstalem na nogi polecialem do kuchni szczesliwy zrobic platki dla mnie sniadanie jest jak slonce na niebie zjem cos i odrazu czuje sie lepiej ta opcja chyba nie jest dla mnie
: P

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #7 Ocena: 0

2019-07-05 13:47:26 (6 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Cytat:

2019-07-05 13:34:09, cris82 napisał(a):
ja probowalem nie jesc dzisiaj sniadania nastawialem sie juz od wczoraj i bardzo mi sie podobal ten pomysl
niestety zaraz jak tylko wstalem na nogi polecialem do kuchni szczesliwy zrobic platki dla mnie sniadanie jest jak slonce na niebie zjem cos i odrazu czuje sie lepiej ta opcja chyba nie jest dla mnie
: P

to nie jedz kolacji

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2019-07-05 14:04:17 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

nawet jablka? : P
w sensie ze obiad i koniec ? czy jakis podwieczorek o 19 jeszcze dozwolony?

Do góry stronyOffline

graphium

Post #9 Ocena: 0

2019-07-05 14:09:10 (6 lat temu)

graphium

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

W systemie 8/16 jesz przez 8 godzin, później już nic kalorycznego. Kawa czarna i woda jest dozwolona bo nie ma kalori.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2019-07-05 14:13:21 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

ok dzoeki moze byc ciezko bo wstaje o 5.20 a klade sie spac kolo 12

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,