MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Samurajka

Post #1 Ocena: 0

2013-05-13 21:16:20 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Witam,
przeszukałam MW i nie znalazłam wątku,owszem sa artykuły,ale nie odpowiadaja na moje pytania.

Moja Mamę zdiagnozowano-osteoporoza...Wiek 68 lat.Poki co lekarz przepisal Jej silne leki przeciwbolowe.

Chcialam sie zapytac czy ktos z Was lub Waszych bliskich choruje na osteoporoze i jakie suplementy stosujecie,co mozecie polecic.

Wiem,ze nalezy zmienic diete,tryb zycia...

Z gory dziekuje.

Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2013-05-13 21:38:44 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Moja mama ma osteoporoze, ale nie wiem czy bierze na to jakies specjalne leki. Moge spytac.

U mnie 10 lat temu zdiagnozowano osteopemie. Wstep do osteoporozy.

Zbadaj kosci. Osteoporoza jest dziedziczna.

http://www.sygnalpulsacyjny.pl/92237276_densytometria_badanie_gestosci_kosci.html

Cytat:
jakie suplementy stosujecie,co mozecie polecic.

Zadnych, ale glownie jadam jogurty, sery i inne mleko.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 13-05-2013 21:42 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #3 Ocena: 0

2013-05-13 21:40:42 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Dziekuje Gal.

Zbadam sie koniecznie.

Hmmm u nas w Rodzinie zawsze nabiał był na 1 miejscu,głownie jogurty,sery zółte i białe.
Do dzis jak w lodowce nie ma mleka albo jogurtu mowie ze nie ma co jesc ;)
Codziennie na nasza dwojke schodzi litr mleka-głownie do płatkow,owsianki,reszta do kawy i herbaty....

[ Ostatnio edytowany przez: Samurajka 13-05-2013 21:42 ]

Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2013-05-13 21:49:21 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Codziennie na nasza dwojke schodzi litr mleka-głownie do płatkow,owsianki,reszta do kawy i herbaty....

Tez litrami pijam kawe i herbate. Nie wiem, czy to pomaga; )

Co do trybu zycia, to mama jest od lat chora i ani troche nie przystopowala. Energii ma wiecej niz ja, i zadnych kosci na razie nie polamala.

Ja natomiast nie moge za duzo chodzic.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 13-05-2013 21:49 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #5 Ocena: 0

2013-05-13 21:56:35 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Musze poczytac o tej chorobie...Moja Mama od 50 lat pracuje i nie zamierza przestac.

Wiem ze powinnam zrezygnowac z kawy(co prawda ograniczylam do 1 dziennie bo jestem w ciazy)...

Hmm zastanawiam sie czy moge przeprowadzic teraz jakies badania,czy dopiero po porodzie.Zapytam polozna.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #6 Ocena: 0

2013-05-13 22:10:23 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Przy osteoporozie lekarze angielscy przepisują (jeśli nie ma przeciwskazań), Adcal D3, ale może Twojej mamie potrzeba estrogenów- czy osteoporoza menopauzalna została już wykluczona? Oczywiście prawidłowa dieta, poza tym różne formy fizjoterapii, zwłaszcza jeśli jest w bólu, bo to oznacza, że prawdopodobnie sama ogranicza ruch do niezbędnego minimum.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #7 Ocena: 0

2013-05-13 22:16:57 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Cytat:

2013-05-13 22:10:23, Severance_ napisał(a):
Przy osteoporozie lekarze angielscy przepisują (jeśli nie ma przeciwskazań), Adcal D3, ale może Twojej mamie potrzeba estrogenów- czy osteoporoza menopauzalna została już wykluczona? Oczywiście prawidłowa dieta, poza tym różne formy fizjoterapii, zwłaszcza jeśli jest w bólu, bo to oznacza, że prawdopodobnie sama ogranicza ruch do niezbędnego minimum.

Menopauze przeszła 13 lat temu.
Co do ruchu,to pisałam,ze wciaz pracuje (majac 68lat),i to ciezko...Poza praca ruchu tez jej nie brakuje-wychodzi na czeste i dlugie spacery z psami.

Niestety jest niesystematyczna jezeli chodzi o diete i lekarstwa.

Dzieki za info.

Sama sie przebadam po konsultacji z polozna.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-05-14 00:14:09 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #9 Ocena: 0

2013-05-14 08:49:14 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Hmm ja do szczupłych nie naleze,nie paliłam w sumie 3 lata,nabiał pochlaniam w ogromnych ilosciach...jedynie kawa(choc tez mocno ograniczylam)

No ale jesli jestem obciazona genetycznie...Dopiero za dwa tyg mam wizyte u poloznej to sie dowiem,czy mozna przeprowadzic badania.

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #10 Ocena: 0

2015-10-15 22:49:34 (10 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Jeżeli jeszcze nie nastąpiła poprawa zdrowia, to polecam:

https://www.ihealthtube.com/video/osteoporosis-not-calcium-deficiency-take-instead

--
Śniło mi się, że byłem lekarzem, ale jak się obudziłem, to gdzieś mi się zapodział kitel i stetoskop
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,