MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zapalenie nerwu wzrokowego

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2013-01-18 19:31:28 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Po świętach w Polsce zachorowałam. Przeziębienie,kaszel,potworny ból głowy,gorączka-antybiotyki.
W czasei bólu głowy dołączył ból oczodołu(prawego).
Bolało mnie to oko. Myslałam,że po prostu nadwyrężone jest przez nieustanny kaszel i ból głowy.
Po przyjeździe tutaj,nie mogłam ruszac gałką oczną ,ponieważ czułam ból. Nie mogłam zniżać głowy,nie mogłam spac,poniewaz czułam promieniujący ból w środku oka w głowie aż z tyłu czy tez u góry głowy. Czasem bolało mnie czoło.Wszystko tylko z prawej strony.
Powoli ból ustępował.Teraz prawie nic nie boli,jedynie czuje dyskomfort gałki ocznej gdy spoglądam na boki. Ale jakies 3-4dni temu zauważyłam,że pogorszył mi sie wzrok,do tego widze wyblakłe kolory-szczególnie czerwony.
Poczytalam w necie i wyszło,że to zapalenie nerwu wzrokowego.
Z prawej strony oka widzę również przeźroczyste kółeczko.
Wczoraj udałam sie do Moorfields eye hospital. Lekarz powiedział to samo co i ja wiedziałam. Kazał dzisiaj przyjśc.
Przyjechałam dzisiaj. Badał mnie jeden lekarz,do tego koordynacje ruchową,dokładnie oko zbadał. Powiedział,że oko zostało zainfekowane przez moje przeziębienie. Na nerwie ocznym mam lekkie spuchnięcie,przekrwienie. Wezwał drugiego lekarza . Drugi lekrza potwierdził jego diagnozę. Powiedzieli również,że za 3tyg musze przyjechac do neurologa specjalisty. Na razie nie zastosowali leczenia.Powiedzieli,że może samo przejdzie ale jeśli bedzie pogorszenie,to musze natychmiast przyjechać. Również jak będzie poprawa. Maja przysłac list do domu.
Boje sie trochę. Wiem,że zapalenie nerwu wiastuje SM. Wprawdzie lekarze badali mnie,pytali czy drętwieją mi dłonie,czy czuje dotyk wkoło oka,czy słysze tak samo. Boje się,,że to może byc jakaś choroba oka i moge stracić wzrok.
Czy ktos z Was przechodził cos podobnego? Zapalenie oka w czasie przeziębienia? Nie dali mi nic w szpitalu. Nie boli oko ale wyblakłe kolory i pogorszenie wzroku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-01-18 19:46:42 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2013-01-18 19:51:49 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cz lekarz mowil, ze ma to jakies zwiazek z tym wczesniejszym problemem?
Ada

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2013-01-18 20:02:04 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Nie. Po prostu to się stało w czasie przeziębienia. Tamto było od szkieł kontaktowych-zatkane kanaliki łzowe itd.
Zresztą nie wyleczyłam tego 4-miesięczna kuracja antybiotykową tylko 3 razy akupunktura zrobiła swoje.
Najgorsze jest to,że dokładnie rok temu miałam tamten problem

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2013-04-30 22:07:42 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

w czwartek mam wizytę u neurologa w Moorfields Eye Hospital w związku z zapaleniem nerwu wzrokowego.
Moje kolory w prawym oku w dalszym ciągu są "sprane" W czasie ćwiczeń wzrok w tym oku pogarsza się. To samo sie dzieje,gdy jest gorąco np.w czasie kąpieli.
Powiem szczerze,że bardzo boje się i badania i diagnozy. Podejrzewam,że jednym z badań będzie rezonans ale nie jestem pewna.
Nie weim czy ktoś z Was przechodził coś takiego...ale jeśli tak,to prosze o informacje i ew.otuchę :)

Do góry stronyOffline

eMaSad

Post #6 Ocena: 0

2013-04-30 22:12:37 (12 lat temu)

eMaSad

Kobieta

Z nami od: 26-01-2013

Ja dodaję ci otuchy, nie miałam nigdy takiego problemu, natomiast jeśli kręgosłup komuś nawali, to słuzę radą....
Ewamik trzymaj sie!!!!

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-04-30 22:16:17 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Nie daj Boże kręgosłup. Wiem,że sa gorsze choroby i moje oko,to jest pikuś.
Kręgosłup raz mi nawalił,nie wiem co to było ale leżałam jak kłoda przez cały dzien i nawet dzieci do szkoły nie odpowadziłam.
Jednak zalezy mi na tym moim oku...
Dzieki za słowa otuchy :)

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 30-04-2013 22:16 ]

Do góry stronyOffline

buszko

Post #8 Ocena: 0

2013-04-30 22:53:50 (12 lat temu)

buszko

Kobieta

Z nami od: 22-12-2012

Ewa lepiej się dowiedzieć co się dzieje w organiźmie i podjąć konkretne leczenie aniżeli zaniedbać lub bać się i zaniechać przez to wizyty. Życzę szybkiej diagnozy i całkowitego wyleczenia, cokolwiek by to nie było i trzymam kciuki!

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-04-30 23:16:10 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2013-04-30 23:26:51 (12 lat temu)