MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pęknięty wyświetlacz w Samsungu S7 Edge

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2017-01-28 17:16:44 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

mnie też upadł, na stacji benzynowej, mimo samsungowego etuli ekran pokrył się siateczką pd dołu do połowy wysokości ekranu. Ale wszytko ładnie działa. :(
Lipa ten ekran
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

FireWire

Post #2 Ocena: 0

2017-01-28 18:41:45 (8 lat temu)

FireWire

Mężczyzna

Z nami od: 13-05-2016

Dla zainteresowanych, by kupić ORYGINALNY - a nie wyświetlacz marki krzak z logo producenta tzw fullset czyli dotyk z wyświetlaczem amoled w PL do niedawna trzeba było wyłożyć ~1150zł co daje nam 230 funtów, przy kursie 5zł. Na ebay od tej ceny zaczynają się chinole. A jak się obejrzy na youtube jak się go wymienia, to cena usługi okazuje się niewielka właściwie robota za darmo - jeżeli ktoś liczy 250 funtów. Możliwe, że zakładany wyświetlacz jest refabrykowany tj. amoled jest oryginalny, z którego zostało odklejone pobite szkło i założono - przyklejono nowe (nie sądzę by było oryginalne, bo oryginalny wyświetlacz to amoled z dotykiem). Poza tym nie polecam samodzielnej wymiany, osobą które nigdy wcześniej nie rozbierały telefonu.
A co do ubezpieczenia, wszystko zależy jakie są wyłączenia w ubezpieczeniu i jaki jest jego zakres, a także jak to wszystko ubierzemy w słowa.
Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2017-01-28 19:24:16 (8 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2017-01-28 18:41:45, FireWire napisał(a):
...
A co do ubezpieczenia, wszystko zależy jakie są wyłączenia w ubezpieczeniu i jaki jest jego zakres, a także jak to wszystko ubierzemy w słowa.

Zawsze mozna dodeptac smarta by zmiescil sie w zakresie ochrony ;-)
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2017-01-28 19:56:31 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

FureWire dlatego nie zrobiłem u przysłowiowego ciapy tylko w profesjonalnym sklepie gdzie zapewniono mnie ze zakładają same oryginalne części prosto od producenta . Mam gwarancję na papierze plus w systemie w którym mieli wszystkie moje dane począwszy odkąd przyjechałem do UK i wzielem swój pierwszy telefon na abonament . Gwarancja na 12 miesięcy . Oryginalny wyświetlacz . Nie trzeba więcej pisać. Wszystkie części od Samsunga . Nowy wyświetlacz

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 28-01-2017 19:57 ]

Do góry stronyOffline

FireWire

Post #5 Ocena: 0

2017-01-28 21:19:46 (8 lat temu)

FireWire

Mężczyzna

Z nami od: 13-05-2016

Zostawiłem tylko wiadomość dla potomnych, bo nie każdy wie jak taki wyświetlacz amoled jest zbudowany w przypadku telefonów Samsunga. By mieli świadomość, że nie odkleją szybki sami i że nie ma "dobrze i tanio". Jest tanio lub jest dobrze. Fachowe podejście widać również po tym, że masz gwarancję.
Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2017-01-28 22:24:05 (8 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2017-01-28 19:56:31, Wielim napisał(a):
FureWire dlatego nie zrobiłem u przysłowiowego ciapy tylko w profesjonalnym sklepie gdzie zapewniono mnie ze zakładają same oryginalne części prosto od producenta . Mam gwarancję na papierze plus w systemie w którym mieli wszystkie moje dane począwszy odkąd przyjechałem do UK i wzielem swój pierwszy telefon na abonament . Gwarancja na 12 miesięcy . Oryginalny wyświetlacz . Nie trzeba więcej pisać. Wszystkie części od Samsunga . Nowy wyświetlacz

Dzwoniłem do tych sklepów Carphone Warehouse i jutro będę jechał do Londynu. Cena naprawy ma wynieść jakieś 180 funtów, a termin realizacji to 48 godzin.
Dzięki Wielim za pomoc *THUMBS UP*
EDIT
Mam fakturę dostarczenia telefonu przez Vodafone. Kontraktu nie mogę znaleźć, ale być może nie trzeba faktury.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 28-01-2017 22:31 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2017-01-29 02:57:27 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Dziwne . Mi zrobili na miejscu i 250 funtów . Na Lakeside mówił ze 180 i do 10 dni bo wysyłają na Stratford a na Stratford sam pojechałem i 250 ;)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: +1

2017-01-29 05:05:59 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2017-01-29 15:32:57 (8 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2017-01-29 05:05:59, ludzik50 napisał(a):
Po 5 sekundach z google:

http://www.geeksquad.co.uk/store-locator?s=coventry

wszystkie te zielone to 'tech hub' czyli miejsca, gdzie tez naprawiaja- najblizsze w Birmingham na 146 New Street Tel: 08435 38 1649

Nic z tego. Tylko zmarnowałem czas i przez to nie pojechałem do Londynu.
Dzwoniłem na ten numer, ale wybrało jakiś inny departament. Zgłosiła się kobieta i przekierowała mnie do właściwego działu. Tylko, że po ok. 20 minutach słuchania muzyki automatyczna sekretarka mi powiedziała, że mają duże natężenie i się rozłączyło.
Pojechałem więc do Birmingham do tego sklepu. Powiedzieli mi, że od ręki nic nie robią. Wysyłają pocztą do Samsunga i się czeka 3 tygodnie. Nie mogą też odesłać na mój adres, tylko muszę przyjść to odebrać osobiście. Cena 169 funtów. Powiedziałem, że nie pasuje mi czekać 3 tygodnie i jeszcze jechać po to do Birmingham. Facet dał mi numer do Samsunga i powiedział, żebym się z nimi skontaktował w celu dostarczenia mi paczki za telefon. Jednakże infolinia teraz nie działa.
Kolejny problem jest taki, że nie mogę skopiować na komputer danych z telefonu, bo widzi pusty katalog. Facet w tym sklepie mi powiedział, że to dlatego, ponieważ telefon jest zablokowany porzez PIN. Nie mogę go odblokować, bo nie widzę ekranu, chociaż słyszę na nim dźwięki.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 29-01-2017 15:34 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2017-01-29 16:47:04 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Stratford Westfield Carphone Warehouse Geek Sqad naprawili mi w godzinę za 250 funtów . Jeżeli mają wyświetlacz na miejscu to tez Ci naprawia

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,