MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bar Mleczny Apis sp.z.o.o

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 10 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2020-05-16 19:24:38 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Na zimne dni pyszna jest zupa z butternut squash, papryki i imbiru, mój mąż niewiele umie ugotować, ale ta zupę robi wyśmienitą.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2020-05-16 19:32:55 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Niedaleko mnie też jest sklep bułgarski, ale myślę że u Turka można znaleźć wiele produktów podobnych
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2020-05-16 19:49:04 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2020-05-16 15:50:54, SweetLiar napisał(a):
Gal a jak robisz tą brukiew. Podziel się

po angielsku:-] czyli na slodko. Ta ugotowana i pokrojona w kostke brukiew sie robi taka miekka jak ugotowana marchewka, i ja sie potem pepla tak jak ziemniaki duszone, z maslem (no i z magi, bo ja do wszystkiego maggi dodaje) i wychodzi taka papka slodka, dobra. Gotuje sie z sola i cukru oczywiscie tez mozna dodac.

Od chlopaka Anglika sie nauczylam i sprzedalam im ten pomysl do Pl. Nie wybrzydzali; ) Jeszcze od neigo "ukradlam " pomysl pieczenia matchewki i pietruszki utaplanych w miodzie i dzemie do roast dinner. Tez dobre, slodkie: )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 16-05-2020 19:50 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #4 Ocena: 0

2020-05-16 19:56:25 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

[B]2020-05-16 19:49:04, galadriel napisał(a):[

Od chlopaka Anglika sie nauczylam i sprzedalam im ten pomysl do Pl. Nie wybrzydzali; ) Jeszcze od neigo "ukradlam " pomysl pieczenia matchewki i pietruszki utaplanych w miodzie i dzemie do roast dinner. Tez dobre, slodkie: )

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 16-05-2020 19:50 ]

Upaplanych w miodzie i posypanych cynamonem.
Ja tak pieke parsnips.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2020-05-16 20:04:42 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

slusznie, cynamon tez uwielbiam: )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #6 Ocena: 0

2020-05-17 10:01:11 (5 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Brukiew inaczej swede lub rutabaga. U mnie w domu często podaje się jako purre zamiast ziemniaków do obiadu. Gotuje się brukiew i marchew pokrojone w kostkę w osolonej wodzie. Odcedza, odparowuje, ugniata, dodaje masła, kremówki i gotowe.
A u mnie dziś na obiad będzie krupnik. Jedna z ulubionych moich zup.

[ Ostatnio edytowany przez: andypolo 17-05-2020 10:28 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2020-05-17 10:37:53 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Pietruszka upieczona sama z siebie jest slodka juz, lubie taka, ale u mnie tylko ja ja zjadam, a jak zostanie, to dodaje zmiksowana do sosu do miesa.

Ja zupy mlecznej nie cierpialam, wolalam wypic cieple mleko i zjesc bulke, ale nie cieple mleko w szkole, bo bylo w nim pelno kozucha brrrr. w domu zawsze jadlam platki kukurydziane z cieplym mlekiem, moze to z powodu pogody, w zimie zeby sie na wyjscie rozgrzac w zoladku. Od meza nauczylam sie jedzenia platkow z zimnym mlekiem, ale w rodzinie nadal panuje zwyczaj jedzenia z cieplym. Zapach z talerza z cieplym mlekiem przypomina mi dziecinstwo, ale teraz wole chrupkie platki w talerzu z zimnym mlekiem.

U nas tez sie ziemniaki z obiadu dojadalo na kolacje, w lecie podsmazone i z mizeria dla mnie mogly byc calym obiadem, niejadkiem bylam gdzie mieso sie pojawialo. Lubialam tez takie podsmazone ziemniaki do zurku. Zurek mama gotowala codziennie na sniadanie, z czasem nie wszyscy jedli, ale zurek zawsze byl. Mama miala gliniany garnek z zakwasem na zurek i raz z siostra wysprzatalysmy w kuchni, wraz z wyczyszczeniem zakwasu w tym garnku. Mama nie byla zadowolona...:-M], pamietam, ze scierka fruwala ...*ROFL*:-]
Ada

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2020-05-18 21:49:42 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Zupa mleczna, a czy to nie to samo co owsianka?

Ha, szukalam dzis przepisu co moge zrobic z rzodkiewki i avokado, i znalazalm salatke, to sobie tu linka wrzuce na potem:

https://karmelowy.pl/pasta-jajeczna-z-awokado-i-rzodkiewka-egg-avocado-and-radish-salad/

:-)

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2020-05-18 22:00:39 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Zuoa mleczna może być z ryżem, zacierakmi czy makaronem :-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: 0

2020-05-18 22:03:03 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Ja uwielbiam mleko z kożuchem, no problem.
Zupy mleczne są różne - owsianka też, ale taka bardziej mokra ;-)

Może być z kluskami lanymi, kaszą gryczaną, kaszą manną, kaszą jaglaną.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,