MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamrazanie i nie tylko potraw

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Postów: 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anna69

Post #1 Ocena: 0

2009-11-17 12:39:54 (14 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

Ogolnie chodzi o poddawanie pomyslow jak przechowywac potrawy zeby sie nie zmarnowaly. Ja np jak robie golabki to zawsze bardzo duzo wiec czesc zamrazam i mam na kiedy indziej na szybki obiadek.

Czy np pierogi - jak juz robie to naprawde sporo i z roznymi farszami, czesc wytedy wykladam na pieprerze kuchennym w zamrazarce i czekam az sie troche zmroza (okolo45min)- zeby sie nie sklejaly i wrzucam do woreczkow, nie wolno wrzucac odrazu bo sie poskeljaja....

Co wy robicie jak wam czegos duzo zostanie a nie jestescie np 3 dzien z rzedu jesc tego samego a szkoda wyzucac....

ja zawsze zamrazam - tzn wszytko oprucz zup...

ale..no wlasnie zrobialm ogromny gar grochiwki i wiem ze nie przejemy tego - a jest ponoc pyszna i nie chce jej wyrzucac. Czy myslicie ze nadaje sie na zamrozenie czy np lepiej w sloki...a jak w sloik to jak to sie robi bo nie mam zielonego pojecia...

dzieki i czekam na inne pomyslu potraw ktore robocie i przechowujecie na nagle wypadki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #2 Ocena: 0

2009-11-17 12:46:35 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anetka_sweet

Post #3 Ocena: 0

2009-11-17 12:48:05 (14 lat temu)

anetka_sweet

Posty: 3321

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

Skąd: Shepton Mallet

aniu ja jak robilam mojemu mezowi walowke jak jechalam do polski to zrobilam tez grochowke i pojemnik i zamrozilam normalnie i byla ok po wyciagnieciu.a jak chcesz w sloik to zagotuj go tak zeby wieczko bylo wklesle to na pewno sie nie zepsuje.takie rzeczytez robilam tylko wieczko musi na pewno chwycic

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

chinczyk

Post #4 Ocena: 0

2009-11-17 12:48:59 (14 lat temu)

chinczyk

Posty: 2935

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

Skąd: najpiekniejsze miasto na wyspach!!!!

my geste zupy zamrazamy w woreczkach.
Czy moge zamrozic ser,konkretnie rolade ustrzycka?
yyy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

dominika-essex

Post #5 Ocena: 0

2009-11-17 12:50:05 (14 lat temu)

dominika-essex

Posty: 1274

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Skąd: Basildon

Mozesz tez zamrozic w malych pojemnikach plastikowych, takich np. po chinszczyznie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

marcheweczka

Post #6 Ocena: 0

2009-11-17 12:50:31 (14 lat temu)

marcheweczka

Posty: 9607

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

Skąd: ✿✿O/M/R✿✿

ja kiedys zamrozilam baszcz czerwony w pojemniku plastikowym i ku mojemu zdziwieniu byl b.smaczny po rozmrozeniu....wiem tez ,ze innych potraw z ziemniakami sie nie powinno zamrazac,raz sprobowalam zamrozic potrawe z ziemniakami z przyprawami ostrymi i niestety ziemniaki po rozmrozeniu smakowaly jak wodne kulki....

zarazam rowniez ryz ugotowany,gdy za duzo ugotuje np. do golabkow...a golabki zamrazam tak samo jak ty pierogi...farsze najrozniejsze (te z golabkow rowniez) tez zamrazam w pojemnikach plastikowych....co do pytania o zupe...to wiem,ze moja znajoma wlewa w sloik i pasteryzuje,wtedy zupa do 2 tyg. moze stac w lodowce....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

anna69

Post #7 Ocena: 0

2009-11-17 12:50:36 (14 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

dzieki moze tak zrobie... :-) do odaaznych swiat nalezy....a one na na pewni "zaciagna"?
a jakie potrawy tak jescze robisz??
mi tesciowa zawsze tak bigos w sloikach przywozi
a ja to chyba po mamie - na latwizne wszytko do pudelek i do zamrazarki:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

kksiezniczka

Post #8 Ocena: 0

2009-11-17 12:51:14 (14 lat temu)

kksiezniczka

Posty: 10167

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Skąd: Już nie Essex

A mogę przepis na te pyszną grochówkę:-)?
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anuna

Post #9 Ocena: 0

2009-11-17 12:53:31 (14 lat temu)

anuna

Posty: 336

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Skąd: Cheltenham

Aniu ja robie tak jak Ty, czyli jedzenie typu golabki, krokiety czy mielone zamrazam i mam na szybki obiad, jak mnie czas przycisnie.
Ja osobiscie nigdy zup nie zamrazalam, ale wiem, ze mozna. Moja kolezanka z pracy gotuje sobie gar zupy i zamraza w malych plastikowych pojemniczkach i prznosi sobie co jakis czas ta zupe na lunch.
A poza tym to zamrazam warzywa jak mi zostaja, czy to marchewka, pietruszka, kalafior czy por. Kroje w kawalki i do woreczkow wrzucam. Lubie takze miec zamrozone ziola, jak koperek czy natke pietruszki i wrzucam je pozniej, jak gotuje zupe.
No i na koniec mroze tez ciasta, jak mam go za duzo a wiem, ze nie zjemy to wrzucam do zamrazalnika i wyciagam kiedy mamy na nie ochote:-D
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anuna

Post #10 Ocena: 0

2009-11-17 12:57:13 (14 lat temu)

anuna

Posty: 336

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Skąd: Cheltenham

Cytat:

2009-11-17 12:51:14, kksiezniczka napisał(a):
A mogę przepis na te pyszną grochówkę:-)?


Podpisuje sie pod ta prosba:-]
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,