|
---|---|
skowronek332 | Post #1 Ocena: 0 2010-01-22 19:48:51 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-10-2009 Skąd: londyn |
Chcialabym zalożyc polską telewizje i mam problem, czy kupić dekoder w polsce i reszte dokupić w UK czy wszystkie formalności załatwiać w UK!Jaką założyć telewizje, proszę o szybka porade. Ile kosztuje taka przyjemność?
|
motylek__x3 | Post #2 Ocena: 0 2010-01-22 20:11:26 (15 lat temu) |
Z nami od: 31-03-2009 Skąd: london |
http://www.poloniacentre.com/contact.html
|
Post #3 Ocena: 0 2010-01-22 20:23:28 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
grzes-24 | Post #4 Ocena: 0 2010-01-22 20:41:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
A ja cały komplet sprowadziłem z Polski - dekoder i antene tv "n".
Ustawienie antene dużo prościejsze gdy w pobliżu ktoś ma "n-ke" lub polsat. Niby "n-ke " najgorzej sie ustawia ale mi to potrwało okolo 1 godzinki (niektórym kilka dni ![]() |
Bziubziulek | Post #5 Ocena: 0 2010-01-22 21:44:50 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2009 Skąd: Londyn |
Ja tez przywiozlam sobie z Polski,Cyfrowy Polsat,oplacilam na dwa lata z gory,pakiet ten zwykly 20 programow,wszystko mnie kosztowalo 100L.Ale teraz zmienilam na pakiet Familijny HBO,bo maz narzekal,ze nie ma co ogladac,bo ja to tylko polsatowskie seriale, Klanik i Wydarzenia.
|
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2010-01-22 22:01:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
ja rowniez caly komplet przywiozlem z Polski (polsat). Talerz wiozlem jako podreczny w Ryanair(!!!). Niestety nie moglem utrafic w satelite za nic w swiecie. Moj saiad Portugalczyk wprowadzil mnie w blad twierdzac, ze jego talerz jest ustawiony na tego samego satelite co Polsatowski. Wykupil sie z winy podsylajac mi swojego kolesia z finderem, kosztowalo mnie 20 poundow. Najsmieszniejsze jest to ze choc mialem ichni zestaw to Polsatu zasadniczo nie ogladam. W Polsce ustawilem na koncie automatyczna zaplate abonamentu i tak to leci. Po zjezdzie z UK dalem zestaw rodzicom i oni sie teraz ciesza "szklem kontaktowym". Moi staruszkowie tez nie ogladaja Polsatu.
|
Post #7 Ocena: 0 2010-01-22 22:13:40 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2010-01-22 22:45:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ja mam od 5 lat cyfre, teraz za full pakiet HD płace 86zł miesięcznie, bo nie chcieli przyjąć zapłaty za cały rok i place co dwa miesiące przez internet.
Generalnie rok temu chciałem dać zarobić współemigrantom ale niestety okazało się że za dużo wiem i jak się skapowali to każdy nagle twierdził że umowy im się pokończyły. Jednym słowem trzeba uważać. W naszym wypadku było to przedłużenie umowy, a wiec nawet nie musieliśmy jechac do polski, zawsze pod koniec umowy wysyłamy list o rezygnacji, oni do nas odzwaniają a my marudzimy że chcemy iść do konkurencji wtedy pani dorzuca coś jeszcze oprócz tego co widnieje w cenniku, w naszym przypadku była znizka na cały okres umowy a nie 12 -50% a 13ty 100% I ten cyrk powtarzamy co roku / co półtora Pierwszy pakiet niestety trzeba się przejechać by podpisać umowę, w sumie przecież do poslki można wpaść na 2-3 dni znaleźć gdzieś bilet za 50 funia i lecieć odwiedzić rodzinkę/ kochankę czy co tam chcecie i kupić sat montaż jest dość prosty chyba największe schody to umieszczenie i umocowanie anteny, jak z tym sobie poradzimy to już pikuś, było tu już mase tematów o tym. Wydaje mi się że warto się tego nauczyć zwłaszcza gdy się przeprowadza co pewien czas. i fakt teraz w cyfra ma super promocje, można ten TV przywieść albo tanio sprezentować dzieciakowi albo chrześniakowi ![]() co do wożenia anteny, trzeba bardzo uważać, akurat naszą pierwsza antenę Beta wiozła jako bagaż w samolocie, niby wszytko było Ok, ale zawsze strasznie długo się na nią ustawiało sygnał i był bardzo podatny na zakłócenia, dopiero długo później załapałem że antena jest delikatnie zdeformowana, a musi być idealnym wycinkiem paraboli lub koła inaczej mamy krzywe zwierciadło i nie uzyskuje się skupienia w ognisku, tak jak z soczewką. Do tego w Pl muszą być większe michy, tutaj jest to nie konieczne, no i szara siatka ma tą zaletę ze się nie wyróżnia a wiec w oczy sąsiadów nie kole Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
skowronek332 | Post #9 Ocena: 0 2010-01-23 10:35:32 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-10-2009 Skąd: londyn |
Jestem obecnie w kraju więc tutaj kupię dekoder, a ile bedzie mnie kosztowało kupno anteny w Anglii i gdzie ją nabyć tanio? |
Araghorn | Post #10 Ocena: 0 2010-01-23 10:53:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 14-01-2010 Skąd: Londyn |
@paolomario: ilo-calowy ten telewizorek? jest jakiś kruczek w tej promocji?
Szczerze odradzam Cyfrowy Polsat. Używaliśmy od listopada 2007, po drodze dwa razy psuł się dekoder i trzeba go było wozić do Polski do naprawy. Za pierwszym razem oddali dekoder po dwóch tygodniach.. nienaprawiony. Bez komentarza. Teraz w grudniu przysłali pismo, że mam czas do 11 stycznia przysłać do nich pisemko o przedłużenie umowy na następne 12 mcy. Nie wysłaliśmy, bo bez tego też miało być można korzystać z wszystkich kanałów, tyle, że cena o dwa złote wyższa, ale za to można zrezygnować z usługi w każdej chwili (3 mce wypowiedzenia). 10 stycznia czyli dzień przed terminem.. przestał działać dekoder. Dzwonię do nich i pytam do nich co jest grane i dlaczego zakłócają sygnał ![]() ukłony Araghorn |