MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do Kina czy na Film? - Recenzje filmow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 27 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

Str 27 z 105

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mlody_leszczyk

Post #1 Ocena: 0

2011-01-24 04:26:39 (15 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2011-01-24 00:49:53, Marciniak napisał(a):
Obejrzałem film pod tytułem Apocalypto i nie bardzo wiem o co w nim chodziło, jakiś facet biegał po lesie inni biegali za nim i niewiele z tego wynikało. A na końcu taka pani urodziła dziecko siedząc w zalanym wodą dole (wody było ze dwa metry, tyle napadało), który nie wiadomo po co dzicy ludzie wykopali (i jak?) no i ten facet biegał (bo uciekł z niewoli) a źle wrogowie go ganiali po tym lesie, niektórzy z tych złych smutno skończyli. Facet miał iść na ofiarę, ale tam się jakiś szefu rozmyślił i zdecydowano się go wraz z innymi pechowcami (frajerami?) zabić z łuku. No i on uciekł. Nic się więcej nie działo.

Oglądałem tego samego dnia inny film tego samego reżysera, ale w ogóle go nie pamiętam. tam była jedna dłuuuuugaśna scena jak męczą dwie godziny jednego gościa. No więc oni go biją, on krzyczy, krew i te sprawy a ja się nie dowiedziałem po co oni go biją, sprawiało im to na pewno frajdę (bitemu gościowi chyba też). Ogólnie nuuuuda do kwadratu. Ten film miał tytuł Pasja.

Tytułem bonusu obejrzałem film z Nicolasem Cagem pt. Sorcerer's Apprentice i naprawdę nie pamiętam o czym był ten film. Wiem, że był nastolatek o wyglądzie i zachowaniu przygłupa z koledżu (typowe) oraz zły czarownik i dobry czarownik. Ci dwaj nie przepadali za sobą. Nicolas Cage grał dobrego, tak że nie pamiętam co mówił i po co mówił, ale kasę wziął. Fartownie nie ode mnie bo film ściągnąłem z sieci.

Jutro opiszę dwa dobre filmy :-)

Tego filmu z Nicolasem nie widziałem.
Ale dwa powyższe tak. Bardzo mi się spodobały.

Skoro one Tobie się nie spodobały i nie zrozumiałeś przekazu reżysera, oraz treści filmów. Widocznie okazuje się, ze zabrales się, za filmy zbyt trudne do ogarniecia przez ciebie.
Tak wiec nie martw się mój ośmioletni syn też nie zrozumiał Apocalypto za pierwszym razem, ale gdy mu wytłumaczyłem o co chodzi, to poprosił abyśmy go oglądneli raz jeszcze. To mu pomogło.

Gdy drugi raz, go oglądniesz mam nadzieje, ze go zrozumiesz dlaczego ta pani urodziła dziecko w tym dole i dlaczego ten pan tak bardzo chciał żyć i walczył o to aby zdążyć z wydostaniem tej pani (żony) i własnych dzieci ze studni zanim zaleje ich woda, gdyż akurat rozpoczęła się pora deszczowa.

Gdyby to nie pomogło w zrozumieniu tego filmu to polecam inny, który oglądam z młodszym synem (17 miesięcy). " W leśnej krainie " jest to opowieść o czterech przyjaciołach, którzy żyją w dalekim lesie, w zgodzie z samymi sobą i natura. Niema tam przemocy, ani zawikłości przekazu tego co reżyser chciał wyrazić.
Jest jeszcze jeden, który również z młodszym bardzo chętnie oglądam "Waybaloo". Nie będę go opisywał, jak zobaczysz te filmy to opisz czy się podobały i czy zrozumiałeś o co w nich chodzi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-01-24 05:16:45 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #3 Ocena: 0

2011-01-27 21:49:24 (14 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Panowie po co sie wzajemnie obrazac???Jeden i drugi post mnie ubawil,niezli z was recenzenci.Wczoraj ogladalem film pt.polowanie na czarownice i niestety mnie rozczarowal Nicolas rozmienia swoja slawe na drobne:-(((

Uwaga moderatora: uschnąłem zbędny wpis powyżej tej odpowiedzi. ;-) każdy odbiera film inaczej, a tylko w szkole trzeba nauczyć się "odpowiedzi jak myślisz, co autor maił na myśli" mam nadzieje ze tamte czasy minęły i każdy szczęśliwie może myśleć jak chce. więc bez osobistych wycieczek proszę. Jak się się nie znam ;) to jest temat gdzie można sobie ulżyć ;)

#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

keramczak

Post #4 Ocena: 0

2011-01-27 22:16:38 (14 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Halo halo panie moderatorze to chyba nie do mnie?Moja wypowiedz jest bez cenzury.Z wyrazami szacunku keramczak:-)
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Vivienne

Post #5 Ocena: 0

2011-01-27 22:33:44 (14 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2011-01-24 05:16:45, leonka napisał(a):
Cytat:

2010-11-17 12:26:36, mixtura83 napisał(a):
Cytat:

2010-11-17 12:08:38, Paulinqa napisał(a):

nie dooglądałam tego do końca, i tak że tyle wytrwałaś :-) ja nie dałam rady, zrezygnowałam przed połową...
Film sobie leciał, a ja robiłam co innego na necie - dlatego "dotrwałam" do końca :D

A i jeśli jeszcze nie oglądaliscie, to polecam ObrazekHistoria dzieje się w Los Angeles w 1928 roku. Angelina Jolie gra postać Christine Collins. Pewnego dnia jak zwykle Christie wychodzi do pracy zostawiając syna Waltera w domu. Gdy wraca, dziecka nie ma w domu. Po pewnym czasie synek się odnajduje, jednak jej serce podpowiada, że to nie jest jej dziecko.

Film dłuugi ale mnie wciągnął i musiałam obejrzeć do końca, by się dowiedzieć co się stało.

Strasznie mi sie nie podoba jak w Polsce przerabiaja tytuly. Oryginalny: Changeling - bardziej pasuje do wymowy filmu (

A "The King's speech" przetlumaczyli jako "Jak zostac krolem":-Y

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-01-29 20:25:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #7 Ocena: 0

2011-01-29 21:09:56 (14 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Ksiazka "Pachnidlo" jest bardziej mroczna i ponura.
A film zawsze wspominam z sentymentem, to byla moja pierwsza randka z moim mezem.
Ostatnio nadrobilam zaleglosci i moge polecic dramat "Notes on a scandal" (Judi Dench i Cate Blanchet)

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2011-01-30 21:43:12 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Dlugi Marsz

Ktos ogladal?
www.mojawyspa.co.uk - Kino - Dlugi-marsz-do-prawdy
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Vivienne

Post #9 Ocena: 0

2011-02-22 19:32:16 (14 lat temu)

Vivienne

Kobieta

"Black Swan" - okresle jednym, dosc niewyszukanym przymiotnikiem: dziwny. Z jednej strony mozemy podziwiac piekna Natalie Portman i jej aktorski profesjonalizm, z drugiej strony film ten warto obejzec w towarzystwie psychiatry, ktory zdiagnozuje na co cierpiala glowna bohaterka.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2011-02-22 19:39:17 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

ja sie 'wciaglem' w Spartacusa - leci drugi sezon rzezni i momentow :-]

Do góry stronyOffline

Strona 27 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,