Str 3 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-07-04 20:30:37 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2011-07-04 20:31:18 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krunschwitz | Post #3 Ocena: 0 2011-07-04 20:37:11 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Reakcja moderacji będzie taka,że za chwilę temat zamknę.
Nawet z prostego tematu robi się awantura.To nie Onet. Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
webdesign | Post #4 Ocena: 0 2011-07-04 20:41:21 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2011 Skąd: Huddersfield |
Ok macie racje nie warto rozrabiac
Temat to strony internetowe jesli macie problemy pytajcie na priva Troskliwy tato ![]() |
fran_ki | Post #5 Ocena: 0 2011-09-26 00:02:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-01-2011 Skąd: south west |
witam.
czy moze mi ktos podpowiedziec, w jaki sposob moge dodac do istniejacej strony www, galerie (simpleviewer), zrobiona przy pomocy programu: porta. nastepnie, zastanawiam sie nad dodaniem opcji "referencji" na stronce, ktore to klient wpisywal by bezposrednio na stronce (widzialem cos takiego na stronkach kolegi, wypowiadajacego sie wczesniej w tym watku ![]() mam tez pytanko co do bledow na stronie www, sprawdzalem moja stronke, i dla mojego zdziwienia, wyskoczylo mnustwo bledow typu znaki: < > itc, czy to jest wazne? i co powoduja takie bledy co jest skutkiem bledow tzw krytycznych? z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi pozdrawiam |
|
|
zealot | Post #6 Ocena: 0 2011-09-26 00:41:19 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Co do tych referencji to strona musiała by być zrobiona przy użyciu jakiegoś języka programowania np: PHP.
Te "referencje" zapisywały by się w bazie danych(np MySQL). Żeby to wszystko działało dobrze to strona powinna mieć panel administracyjny, gdzie właściciel strony mógłby zatwierdzać lub usuwać zgłoszone "referencje". W samym HTML-u na pewno takiego systemu referencji nie zrobisz. Cytat: mam tez pytanko co do bledow na stronie www, sprawdzalem moja stronke, i dla mojego zdziwienia, wyskoczylo mnustwo bledow typu znaki: < > itc, czy to jest wazne? i co powoduja takie bledy co jest skutkiem bledow tzw krytycznych? A czym sprawdzałeś tę stronę? Domyślam się że chodzi o narzędzie do sprawdzania składni HTML: http://validator.w3.org/ . Powiem tak: dobrze jeśli dokument nie zawiera żadnych błędów. Błędy w składzie kodu mogą powodować to, że strona będzie różnie wyświetlana w różnych przeglądarkach. Niedomknięte znaczniki mogą przyczynić się do tego że Google źle będzie indeksował stronę. Jednak jest wiele błędów wywalanych przez to narzędzie, które nie mają żadnego wpływu na wygląd strony, błąd się pojawia jedynie po to żebyś wiedział że coś zapisujesz niezgodnie ze standardem. Dla ciekawostki dodam że jak sprawdzisz tym narzędziem stronę www.google.co.uk to wywali aż 39 błędów!! |
fran_ki | Post #7 Ocena: 0 2011-09-26 00:46:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-01-2011 Skąd: south west |
dzieki za odpowiedz
tak wlasnie przez ta stronke sprawdzalem swoja a mozesz cos poradzic na ta galerie? |
ChrisCov | Post #8 Ocena: 0 2011-09-26 02:28:29 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat: 2011-07-04 20:24:09, darek348 napisał(a): Cytat: 2011-07-04 19:52:03, webdesign napisał(a): Is punctuation and full stops so important in Polish and so important when living in England? (Od 12 roku zycia mieszkam w Anglii. [ Ostatnio edytowany przez: <i>webdesign</i> 04-07-2011 19:52 ] Jako że jestem Polakiem, odpowiem Ci w ojczystym języku - tak jest to ważne, nie wiem jak dla kogoś kropki mogą być nieważne, niezależnie od języka. Piszesz że tyle lat mieszkasz w Anglii (wow), w angielskiej szkole nie nauczyli jak ważne jest stawianie kropek (sorry full stops)? Powinieneś wiedzieć iż poprzez brak znaków interpunkcyjnych, można źle zrozumieć to co ktoś napisał. Darek, może daj spokój z umoralnianiem kogoś. W powyższej, tak krótkiej, wypowiedzi brakuje sześciu przecinków i jednego myślnika, a jeden przecinek jest niepotrzebny (w jego miejscu powinien być myślnik). A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
zealot | Post #9 Ocena: 0 2011-09-26 12:53:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Cytat: a mozesz cos poradzic na ta galerie? Z tego co kojarzę Simpleviewer zrobiony jest na flashu. Z tym że nie jestem w stanie udzielić żadnej cennej wskazówki bez zaglądnięcia w kod strony i w kod galerii. Pewien jestem jednego: Tę galerię na pewno da się ze stroną zintegrować. |
SonnyBoy | Post #10 Ocena: 0 2011-09-26 13:09:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2007 Skąd: Manchester |
Cytat: 2011-09-26 00:02:28, fran_ki napisał(a): witam. czy moze mi ktos podpowiedziec, w jaki sposob moge dodac do istniejacej strony www, galerie (simpleviewer), zrobiona przy pomocy programu: porta. nastepnie, zastanawiam sie nad dodaniem opcji "referencji" na stronce, ktore to klient wpisywal by bezposrednio na stronce (widzialem cos takiego na stronkach kolegi, wypowiadajacego sie wczesniej w tym watku ![]() mam tez pytanko co do bledow na stronie www, sprawdzalem moja stronke, i dla mojego zdziwienia, wyskoczylo mnustwo bledow typu znaki: < > itc, czy to jest wazne? i co powoduja takie bledy co jest skutkiem bledow tzw krytycznych? z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi pozdrawiam O jakie referencje Ci chodzi?? Chodzi ci o dodawanie "komentarzy" przez odwiedzajacych strone? Dodanie do strony simpleviewera jest dosyc proste, musisz jednak rozumiec podstawy htmla. Podaj adres swojej stronki to zobaczymy co da sie zrobic. |