MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Netta6

Post #1 Ocena: 0

2009-09-10 17:24:31 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Pomóżcie mi dobrać procesor do mojego kompa. Moim dzieciakom simsy nie chodzą a ja nie za bardzo się orientuje co mogę w moją płytkę wsadzić? Chciałabym kupić coś, czego za pół roku nie będę musiała znów wymieniać i żebym na nowych grach nie miała takich cyrków. Możecie mi jakiś polecić? Gdzie najlepiej kupić, w jakim sklepie? Do tej pory taki sprzęt kupowałam w Polsce na Allegro.
Podaje konfigurację mojego kompa:
System: Microsoft Windows XP Service Pack 2
Płyta główna ASUS P5B Premium Motherboard
RAM: 1 GB
Procesor:Celeron CPU 3.20 GHz
Karta graficzna: 512 MB GDDR3 ATI Radeon 4670

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

c0uple4w0man

Post #2 Ocena: 0

2009-09-10 17:30:47 (16 lat temu)

c0uple4w0man

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2009

wylacz niepotrzebne procesy w systemie to wszystko bedzie smigac. sprawdz tez czy czasami cooler na klocku sie nie zatarl.

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #3 Ocena: 0

2009-09-10 17:48:44 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Cytat:

2009-09-10 17:30:47, c0uple4w0man napisał(a):
wylacz niepotrzebne procesy w systemie to wszystko bedzie smigac. sprawdz tez czy czasami cooler na klocku sie nie zatarl.

O kurcze. Możesz jaśniej? Myślisz, że ten procek który mam wystarczy do tej gry? Co mam wyłączyć i jak to zrobić? Wiatraki mi wszystkie chodzą.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Webmaster

Post #4 Ocena: 0

2009-09-11 12:25:29 (16 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Bardziej niż procesor może mieć tutaj znaczenie pamięć RAM. Z tego co widzę, dla Sims 3 1GB RAM to wymagania minimalne, warto by było mieć trochę w zapasie. W zależności od tego czy masz jedną kość 1GB czy dwie po 512MB, pozostały Ci przynajmniej dwa sloty wolne. Dokup 1GB (lub 2GB, w zależności na jaki wydatek jesteś gotowa) w jednej kości - najlepiej firmy Kingston - to powinno poprawić jakość gry.

Edit: co do wyłączania procesów systemowych, osobie niedoświadczonej nie polecałbym tego rozwiązania, bo po pierwsze - na dłuższą metę nie pomoże, szczególnie jeśli dzieci będą chciały grać w coraz to nowe gry, a po drugie - można przez przypadek wyłączyć sobie niektóre procesy systemowe Windowsa, co dodatkowo zaszkodzi (zakładając, że od razu nie zawiesi systemu).
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Superlover

Post #5 Ocena: 0

2009-09-11 13:21:14 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Ten procesor powinien być ok. Simsy nie są aż tak wymagające, nawet na laptopie pójdą.
Na twoim miejscu zadzwoniłbym na consumer helpline producenta gry i tam się poradził (btw. nie rozumiem co to znaczy że "monitor się wyłącza"??)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2009-09-11 14:01:51 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #7 Ocena: 0

2009-09-11 14:06:13 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Cytat:

2009-09-11 12:25:29, Webmaster napisał(a):
Bardziej niż procesor może mieć tutaj znaczenie pamięć RAM. Z tego co widzę, dla Sims 3 1GB RAM to wymagania minimalne, warto by było mieć trochę w zapasie. W zależności od tego czy masz jedną kość 1GB czy dwie po 512MB, pozostały Ci przynajmniej dwa sloty wolne. Dokup 1GB (lub 2GB, w zależności na jaki wydatek jesteś gotowa) w jednej kości - najlepiej firmy Kingston - to powinno poprawić jakość gry.
Edit: co do wyłączania procesów systemowych, osobie niedoświadczonej nie polecałbym tego rozwiązania, bo po pierwsze - na dłuższą metę nie pomoże, szczególnie jeśli dzieci będą chciały grać w coraz to nowe gry, a po drugie - można przez przypadek wyłączyć sobie niektóre procesy systemowe Windowsa, co dodatkowo zaszkodzi (zakładając, że od razu nie zawiesi systemu).

I chyba tak zrobię, że najpierw dokupię pamięć. Tą którą mam to Kingston w dwóch kościach.
Wyłączać procesów systemowych nie będę sama. Najpierw musiałabym zobaczyć co gdzie i jak.

Cytat:

2009-09-11 13:21:14, Superlover napisał(a):
Ten procesor powinien być ok. Simsy nie są aż tak wymagające, nawet na laptopie pójdą.
Na twoim miejscu zadzwoniłbym na consumer helpline producenta gry i tam się poradził (btw. nie rozumiem co to znaczy że "monitor się wyłącza"??)

To znaczy, że ekran robi się ciemny a kontrolka zmienia kolor na pomarańczowy.

Zrobię tak. Dokupię pamięć 2GB i napisze wam czy to coś
dało. Zawsze to mniejszy wydatek niż procesor a będzie na zaś jak znalazł. Będę do was miała jeszcze jedno pytanie ale napisze później bo muszę niestety teraz wyjść.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Superlover

Post #8 Ocena: 0

2009-09-11 14:14:45 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Na pewno procesor ani pamięć nie mogą wyłączać monitora.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to że grafika zmienia rozdzielczość na taką która nie jest obsługiwana przez monitor
choć dziwne żeby działo się to w trakcie gry
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Webmaster

Post #9 Ocena: 0

2009-09-11 14:36:18 (16 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Cytat:

2009-09-11 14:14:45, Superlover napisał(a):
Na pewno procesor ani pamięć nie mogą wyłączać monitora.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to że grafika zmienia rozdzielczość na taką która nie jest obsługiwana przez monitor
choć dziwne żeby działo się to w trakcie gry

To prawda, ale zwykle zmiana rozdzielczości ma miejsce przy uruchamianiu gry, a nie w jej trakcie, więc monitor powinien się wyłaczać zaraz po włączeniu gierki.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

AndrzejW

Post #10 Ocena: 0

2009-09-11 15:24:09 (16 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Dlatego Ja bym stawiał na "wywalanie" się gry w tym momencie.

A to raczej wina sterowników/karty graficznej/płyty głównej.

Generalnie zarówno dodanie pamięci jak i zmiana procesora - to trochę rosyjska ruletka - pieniądze się wrzuci, a efekt nie gwarantowany

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,