|
|
---|---|
Artek11 | Post #1 Ocena: 0 2018-06-15 15:59:12 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-06-2018 Skąd: Belfast |
Witam serdecznie to mój pierwszy raz na tym forum jako zalogowany użytkownik. Mam pewien mały duży problem. Zgubiłem prawo jazdy i dowód osobisty a ostatnio zmieniałem samochód i ubezpieczalnie.. W czym problem? Ubezpieczalnia chce ode mnie kopie mojego prawa jazdy pod rygorem rozwiązania ubezpieczenia a ja te prawko zgubiłem kilka dni temu, do Polski lecę za miesiąc to wyrobię sobie nowe ale z wszystkim to jest czas dwóch miesięcy. Co mam w tym przypadku zrobić?
Pozdrawiam |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2018-06-15 16:17:56 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Prawa jazdy nie masz, to wlasciwie nie mozesz teraz jezdzic. Wychodzi na to, ze musisz tez zrezygnowac z tego ubezpieczenia, bo inaczej oni anuluja i bedziesz mial problem. Mozesz poprosic o zawieszenie tego wymagania, dopoki nie uzyskasz wtornika, ale nie wiem czy tyle beda chcieli czekac. W kazdym razie nie pozwol im anulowac z Twojej winy, anuluj sam jesli bedzie taka koniecznosc.
Auto trzeba zdjac z drogi, SORN i czekasz na nowe dokumenty. Albo ubezpieczasz tam gdzie miales wczesniej polise, nie powinni chciec kopi prawa jazdy. A nie masz gdzies kopii, zdjecia, itp. Nie musiales wysylac do poprzedniej firmy? Albo: http://www.mojawyspa.co.uk/forum/42/60154/Zgubione-polskie-prawo-jazdy-w-UK,10 Carpe diem.
|
Artek11 | Post #3 Ocena: 0 2018-06-15 16:32:33 (7 lat temu) |
Ostatnim razem ubezpieczenie kupowałem od Brookera wszystko formalności robili za mnie tym razem przez internet i zanim zdążyłem te prawo jazdy im wysłać, zgubilem.. Rozmawiałem już z wydzialem komunikacji w moim mieście ale tam musze się stawić osobiście żeby wypełnić formularz, jakieś pomysły na zdobycie trochę czasu? Iść na policję i zgłosić zagubienie? I z kwiatami iść do ubezpieczyciela
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2018-06-15 17:24:54 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Wylot do Polski na dwa dni i zalatwienie duplikatu bedzie cie kosztowalo duzo mniej niz anulowanie polisy przez ubezpieczalnie. , bo to drugie bedzie kosztowne przez lata pozniej.
Ada
|
Artek11 | Post #5 Ocena: 0 2018-06-15 17:28:12 (7 lat temu) |
Jak długo będę czekał na duplikat w Polsce?
|
|
|
ZlotaPerla | Post #6 Ocena: 0 2018-06-15 18:35:09 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-06-15 17:24:54, Adacymru napisał(a): Wylot do Polski na dwa dni i zalatwienie duplikatu bedzie cie kosztowalo duzo mniej niz anulowanie polisy przez ubezpieczalnie. , bo to drugie bedzie kosztowne przez lata pozniej. Zalatwienie wturnika prawa jazdy w dwa dni? a w ktorym urzedzie tak sie expresowo tym zajmuja? Pomijajac fakt, ze ktos musi wziac urlop, zorganizowac transport na lotniska - przeciez sie nie zawiezie, zsynchronizowac loty, a tu w dwa dni I po krzyku, po problemie, no to do dziela! [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla 15-06-2018 18:36 ] |
|