MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polskie auto w UK

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2009-02-04 16:31:10 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

samochód jest ubezpieczony w Polsce wiec podlega zasadom ubezpieczenia w Polsce, wiec możesz tu jeździć poza granicami polski 6 miesięcy w roku w każdym z krajów.
natomiast jeżeli pracujesz tu to już nie jesteś turystom, i masz dwa wyjścia przerejestrować lub wywieź.

Co do dokumentów, faktycznie z tym tłumaczeniem przysięgłym to przesada, ale w razie zatrzymania na pewno potrwa zanim ustalą czy go ukradłeś czy faktycznie jesteś legalnym użytkownikiem.

Teraz pytanie, czy ubezpieczanie obejmuje szkody powstałe przez nie właściciela pojazdu, jeżeli tak to ok, ale nie sądzę, raczej firmy ubezpieczeniowe ograniczają jak się tylko da.
A tu rozbicie komuś lusterka może kosztować kilka set a nawet i ponad 1000 funtów, nie mówiąc o kosztach wymiany bo przecież bentlyow i ferrari tu od groma, a ich servisy są dla tych biedniejszych ;-) zresztą byle co, nie daj boże puknąć ciapatego to ci pokaże wszystkie rysy w koło samochodu że mu zrobiłeś (autentyczne zdarzenie)

Co jeszcze? do tej pory system skanowania tablic rejestracyjnych był niezależny i służył służbie granicznej, rzadko tam ktoś zaglądał, od tego roku po montowano i zintegrowano kamery z tym samym systemem co CC Zone i Low emission Zone, chodzi głównie o ciężarówki gdyż w Uk jeździ potężna ilość ciężarówek np z holandi które faktycznie tylko na serwis jadą do Holandii a tak cały czas są i pracują tu, a są to opłaty tysięcy funtów za każdy ciągnik.
Przy okazji trafiają również do bazy wszystkie pojazdy wjeżdżające z innych krajów o ile wcześniej było dość trudne odnalezienie tych danych, w tym momencie żaden problem dla policji by szybko sprawdzić kiedy wjechano na wyspę.

Rób jak chcesz, tu samochody są tanie, jak potrzebujesz coś do pracy czy dojazdu do pracy bez problemu kupisz nawet za 1000 funtów, jak dobrze pogrzebiesz to znajdziesz perełkę z małym przebiegiem, tak jak my kupiliśmy sportową mazdę 10 lat i tylko 33000mil , za 1200! byłem przekonany że licznik robiony, choć samochód idealny, mechanik sprawdził i potwierdził że nie ruszany.
Od 3 lach jeździmy i tylko koszty eksploatacyjne, swiece, olej klocki, w sumie w pierwszym roku ponad 25000 mil zrobiłem! a na liczniku 75000.
Niedawno była do sprzedania niemal nowa roczna Mazda RX8, cena około 10000, jest też do sprzedania Jeep Wrangler, kupiony w zeszłym roku, znajomy przejechał się nad morze i do Warwick, w sumie chyba nie ma 1000 mil zrobione, chce go sprzedać nie pytałem ostatnio ale pewnie około 14000, nowy ponad 24000.
po prostu koleś jednak woli swojego merola SLk 350
tak przy okazji jak by ktoś był chętny to pisać na PW

No i teraz czy warto sprowadzać złom i robić sobie kłopot?
Ale zrobisz jak chcesz, zawsze możesz opisać swoją przygodę na naszym forum ;-)8-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2009-02-05 00:25:15 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3 Ocena: 0

2009-02-05 00:53:20 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Nie przesadzaj obrońco prawa. Tobie nigdy nie zdarzyło się jechać na mieście 35mph bo to też jest złamanie prawa!
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

hetszyk

Post #4 Ocena: 0

2009-02-05 11:26:53 (16 lat temu)

hetszyk

Kobieta

Z nami od: 20-01-2009

Tego "dżejzis" na pewno.
Przede wszystkim ja nikomu nie radzę,tylko mówię jak było w moim przypadku,i co kto zrobi to jego wybór i decyzja.Do pół roku z tego co nawet napisał moderator to żadne przestępstwo,więc nie przesadzaj z tym łamaniem prawa.Zresztą vitek ma rację,niech każdy pilnuje siebie, ty za mnie płacić nie będziesz.Ja z twoich wykroczeń cię nie rozliczam,nie mój biznes.Pozdrawiam :-D

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2009-02-05 11:34:45 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Jezdzilem piec lat swoim polskim autem. Wrocilem do Polski. Nigdy nie mialem zadnych problemow. Posterunkowy w mojej wsi zawsze mi sie grzecznie klanial. Wiem dlaczego nie mialem nigdy problemow. Ja jestem po prostu wielki szczesciarz i farciarz.

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #6 Ocena: 0

2009-02-05 11:59:20 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Masz racje, jestes wielki szczesciarz i farciarz. Temat;-)
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,