MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Policja w UK zabrala mi polskie auto

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

madrapast

Post #1 Ocena: 0

2008-10-23 14:06:10 (17 lat temu)

madrapast

Mężczyzna

Z nami od: 17-10-2008

Witam. Chcialem po krotce opisac mój przypadek ku przestrodze rodakom. Tydzien temu policja zatrzymala mnie i stwierdzila ze moje ubezpieczenie jest nie wazne poniewaz jestem tu rezydentem od 3 lat, mimo to iz autem jezdze od 10 miesiecy, wiem ze przepisy na wyspach wyraznie mowia iz po 6 miesiacach powinienem przerejstrowac auto. Ale coz Polak lubi cwaniakowac a nie zawsze to wychodzi na dobre... Zabrano mi auto na parking policyjny, na wstepie do mojego rachunku przypisano mi 150 funa za lawete i poinformowano mnie ze za kazde 24h parkingu 20 funa extra ;) Powiedzialem sobie ze chodzbym mial na uszach stanac to i tak odbiore moje auto. Trzy dni chodzilem na policje kazdy policjant mowil mi co innego , tak jakby sami ustanowywali prawo, jedni mowili ze jedyne wyjscie to rejestracja ale wiadomo wiaze sie to z gigant kosztami , nastepni madrzy policjanci kazali odebrac auto z kims kto ma ubezpieczenie na wszystkie auta wraz z pozwoleniem na polisie na prowadzenie aut skonfiskowanych przez policje!!!! Za zadne skarby nie moglem znalesc nikogo kto ma takie ubezpieczenie... Stracilem nadzieje poniewaz nie mialem szansy odebrac auta na przerejestrowanie tez nie zostalo za wiele czasu bo 10 dni bo po tym terminie moje auto poszlo by na licytacje lub na zlom!!! Trzeciego dnia walki z policja wpadlem na pomysl by zadzwonic na parking policyjny i zapytac czy jest mozliwosc odebrac moje auto w sposob taki iz ja zaplace za lawete a panowie podwioza mi auto do mojego ogrodka tzw. off road. Pracownik parkingu powiedzial iz nie ma najmniejszego problemu. Pozostala nam tylko policja do przegadania... poszedlem na posterunek i opowiedzialem im moj plan na poczatku zasmieli sie i powiedzieli ze to nie mozliwe bo nie maja pewnosci ze ja znów nie wyjade... Zaczalem zapewniac ze nie chce wiecej problemow i ze napewno nie wyjade ze ten wypadek uznam za pouczenie. Kazalem zadzwonic na parking i potwierdzic moja historyjke, pracownik parkingu potwierdzil i policja wystawila mi dokumenty. Pozostalo mi tylko jechac na szrot i zaplacic 260 funtow, za trzy dni parkingu 60, 200 za lawete w obie strony. W ten oto sposob odzyskalem swoja ibize!! To jest jedyny sposob by odebrac auto jezeli nie chcesz by ci go zezlomowano.... Jesli komus przytrafilo sie to samo piszcie doradze!!!!!!!!! :-Y

Uwaga moderatora: Przenioslem do dzialu Motoryzacja i poprawilem bledy ORTOGRAFICZNE!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-10-23 14:34:41 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-10-23 14:59:00 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #4 Ocena: 0

2008-10-23 15:23:47 (17 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

ciekawe czy Niemiec Francuz czy Hiszpan by kombinowal jak kon pod gore?! Ci przyjezdzaja tutaj i wyjezdzaja....w wielkiej wiekszosci sa to turysci a my nie. Tak jak napisal autor postu jest rezydentem przez 3 lata....i jezdzi minimum 4 miesiace po terminie gdzie kraj powinien opuscic choc na chwile badz przerejestrowac samochod. On sam wie ze zle uczynil wiec po co te gdybania "ciekawe czy..."

Do góry stronyOffline

dave__

Post #5 Ocena: 0

2008-10-23 18:46:09 (17 lat temu)

dave__

Mężczyzna

Z nami od: 24-05-2008

Francuzom jest łatwiej... Koleżanka w pracy - Francuzka - jeździła przez ponad 2 lata swoim clio. No ale przynajmniej raz na 2 tygodnie wypadała autem na weekend do mamy, w linii prostej 100 mil. A ja jak wyjechałbym w piątek po robocie, to u mamy byłbym dopiero w sobotę na obiad...
No i pewnie mniej tych innych nacji, więc mniej z nimi problemów niż z nami. Jesteśmy dobrym targetem.

Do góry stronyOffline

Tomek9210

Post #6 Ocena: 0

2008-10-23 19:18:34 (17 lat temu)

Tomek9210

Z nami od: 01-06-2007

Pewnie taniej bys kupil nastepna ibize

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #7 Ocena: 0

2008-10-23 23:25:02 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Przepraszam 3 lata w UK , i 10 miesiecy polskie auto ..sorry cos mi tu nie gra ..kto po takim czasie jedzi tu polskim autem?!?!?!?!?
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-10-24 07:05:48 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

daggerss

Post #9 Ocena: 0

2008-10-24 07:09:13 (17 lat temu)

daggerss

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

Cytat:

2008-10-24 07:05:48, krissotrent napisał(a):

Przepraszam 3 lata w UK , i 10 miesiecy polskie auto ..sorry cos mi tu nie gra ..kto po takim czasie jedzi tu polskim autem?!?!?!?!?!

1)Młodzież płacąca wysokie ubezpieczenie w UK
2)Dresowo-sterydowe chłopaki w białych butach na systemie i złotą kolczugą na karku , którym ciężko rozstać jest ze swoim cięzko wypracowanym na dilerce i wymuszeniach GolfemIII;
3)Ciułacze pound'ów, subkultura,która potrafi przyjechać tu Poldkiem lub Tico, i śmiało straszyć tubylców na M6 omijając korki na pasie awaryjanym;
4)Ci właściciele aut, którzy udają się na Wyspy całą rodziną i choćby świat się walił- 16 -letniego Opla , który tyle z nimi przeszedł nie zostawią! Zwłąszcza komuś z dalszej rodziny.
5)Ludziska, którzy kupili sobie całkiem fajne autka w Polsce za zarobione tu pieniądze myśląc, że już wkrótce wyjadą. Jak myśleli-tak zostali. Nie czytają onet.eu,najbardziej pro-wracającego i sceptycznego portalu.
6)Typowi polscy ,,A mogą mi naskoczyć!!! Ja pokażę, że będę jezdził i guzik, mogą mnie cmoknąć''. Nasza cecha narodowa, by na obczyznie pokazać, że Polak to kozak i cwaniak i jego obce reguły nie dotyczą.

Tekst nie powstał z zamiarem obrażenia kogokolwiek.Powstał na podstawie autorskiej obserwacji. I być może choć częściowo odpowie na postawione pytanie. Pozdro dla forumowiczów MW.
:-]

ehhehehehehehhhhhehheeh... ale sie usmialam, najbardziej to mi sie nr.3 podoba :-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]
*YAHOO*

Do góry stronyOffline

djprezes

Post #10 Ocena: 0

2008-10-24 07:21:49 (17 lat temu)

djprezes

Mężczyzna

Z nami od: 01-10-2007

Dobrze, ze zabrali, bardzi zle ze oddali Ci samochod. Prawda jest taka ze dalej bedziesz jezdzil. Skoro uznali ze Twoje ubezpieczenie jest nie wazne, to powiedz mi co zrobisz, uczestniczac w wypatku, niedajboze z Twojej winy, i niedajboze ktos straci zycie? Wiekszosc wie co sie stanie w takim przypadku...

Rozumu zycze i wyobrazni, Tobie i wszystkim kierowcom z PL-reg :)
Omnia ad maiorem Dei gloriam!

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 1 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,