Str 2 z 161 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Severance_ |
Post #1 Ocena: 0 2018-02-24 11:15:10 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-02-24 11:11:36, darraj napisał(a):
Na brak wolnosci slowa w UK (sic! ) chyba wiec narzekac nie mozna?
Nie wiem jak inni,ale ja zwracałem uwagę na ograniczanie wolności słowa.Bo czymże jest zatrzymanie i zawrócenie Jacka Miendlara na lotnisku,prewencyjne rozmowy policji z właścielem,wynajętego na spotkanie z R.Ziemkiewiczem,lokalu.Daleko mi do poglądów obu panów,szczególnie J.Mięndlara,ale skoro jest grono osób o podobnym światopoglądzie i zaprasza swoich idoli,a państwo,za pomocą swoich organów uniemożliwia im to możliwość,więc jak nazwać taką sytuację?
[ Ostatnio edytowany przez: <i>darraj</i> 24-02-2018 11:12 ]
Nienaruszalnym Prawem Suwerennego Panstwa do decydowania kogo beda goscic na swojej ziemi! Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|
|
Emeryt56 |
Post #2 Ocena: 0 2018-02-24 11:30:16 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Sporo przeczytałem na temat jakich to kruczków używano aby nie dopuścić do jego wizyty oraz druga strona przedstawia jak pogwałcono jego prawo do swobodnej wizyty w GB.
Tam między Bogiem a prawdą to nigdzie się nie doczytałem jaki prawdziwy był cel tej wizyty.
Za chlebem?
turystycznie ?
zrobić reportaż?
Udzielić rady zagubionej Polonii jak się ustawić w GB?
Czy uprawianie Polskiej polityki na ziemi Brytyjskiej?
Czy może jakiś inny zbożny cel ?
Czy ta wizyta jest w interesie Polonii?
Czy to na grzbiecie Polonii ktoś coś chce ugrać ?
|

|
 |
|
darraj |
Post #3 Ocena: 0 2018-02-24 11:34:12 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Nienaruszalnym Prawem Suwerennego Panstwa do decydowania kogo beda goscic na swojej ziemi!
I to prawo nie koliduje,z ograniczaniem wolności słowa?
Tam między Bogiem a prawdą to nigdzie się nie doczytałem jaki prawdziwy był cel tej wizyty.
Celem tej wizyty,jest wzajemne poklepywanie i upewnianie się,że nasza prawda jest najprawdziwsza,ale to nie istotne,zabranianie spotkań niczego nie zmienia,wręcz przeciwnie,ugrutowywuje postawę,że ja mam racje,a państwo mnie knebluje. [ Ostatnio edytowany przez: darraj 24-02-2018 12:00 ] "We're all mad here" Mad Hatter
|

|
 |
|
cris82 |
Post #4 Ocena: 0 2018-02-24 11:57:48 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat:
2018-02-24 11:15:10, Severance_ napisał(a):
Cytat:
2018-02-24 11:11:36, darraj napisał(a):
Na brak wolnosci slowa w UK (sic! ) chyba wiec narzekac nie mozna?
Nie wiem jak inni,ale ja zwracałem uwagę na ograniczanie wolności słowa.Bo czymże jest zatrzymanie i zawrócenie Jacka Miendlara na lotnisku,prewencyjne rozmowy policji z właścielem,wynajętego na spotkanie z R.Ziemkiewiczem,lokalu.Daleko mi do poglądów obu panów,szczególnie J.Mięndlara,ale skoro jest grono osób o podobnym światopoglądzie i zaprasza swoich idoli,a państwo,za pomocą swoich organów uniemożliwia im to możliwość,więc jak nazwać taką sytuację?
[ Ostatnio edytowany przez: <i>darraj</i> 24-02-2018 11:12 ]
Nienaruszalnym Prawem Suwerennego Panstwa do decydowania kogo beda goscic na swojej ziemi!
anglia nie jest suwerennym panstwem dowodem jest brexit
inna sprawa ze zyjemy w czasach gdzie "elity europy " tworza lydzie typu bienkowska ktora uwaza ze tylko kretyni w Polsce beda pracowac za 6tys zl chetnie pomoglaby wszystkim uchodzcom byle nie z jej wyplaty czego juz nie powie
a ziemkiewicz ktory pietnuje taka bienkowska i ma zdanie o uchodzcach jak 80%z nas i ma odwage o tym mowic publicznie jest uwazany za tego zlego...
lewactwo poki co ma wiecej do powiedzenia ale trend powoli sie zmienia na szczescie
ostatnio juz bylo takie wydarzenie w anglii kilka osob z polskiej publicystyki typu rola gadowski przyjechalo i jak zwykle lewactwo skladalo jakies donosy...robili wszystko zeby spotkanie sie nie odbylo
do czego to prowadzi widac juz teraz w niemczech niewygodne dla rzadzacych tresci w internecie sa szybko penalizowane tak ma wygladac wolnosc slowa?
dla mnie taka szeroko rozumiana wolnosc slowa jak w stanach gdzie wszystko mozna powiedziec bez konsekwencji to przesada ale to co sie dzieje na naszym kontynencie w zwiazku z uchodzcami to jakis zart
|

|
 |
|
nEUROn |
Post #5 Ocena: 0 2018-02-24 12:41:21 (7 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Gdzieś wyczytałem że Brytyjczycy nie wpuszczając Ziemkiewicza powołali się na to co sam głosi, że kraje mają suwerenne prawo nie wpuszczać wszystkich jak leci.
A pisząc o faszystach w UK gdyby była ustawa podobna do tej co w Polsce dostałby 3lata.
|

|
 |
|
|
Severance_ |
Post #6 Ocena: 0 2018-02-24 12:46:04 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-02-24 11:57:48, cris82 napisał(a):
Przestan sie osmieszac, to jedno zdanie dyskredytuje reszte Twoich wypowiedzi. Powtorka z rozrywki ( juz o tym pisalam):
Cytat: Wielka Brytania nigdy nie stracila suwerennosci, a potwierdzenie tego faktu znajduje sie w tzw. "White Paper" (procedury opuszczenia UE), z Lutego 2017. W "White Paper" czytamy..: "Whilst Parliament has remained sovereign throughout our membership of the EU, it has not always felt like that.” zrodlo (akurat czytam ten artykul)
Z calym szacunkiem, ale czasami mam wrazenie, ze pomimo tego ze wielu z Was jest tuataj po kilkanascie lat to jednak z jezykiem angielskim jestescie mocno na bakier!
Cytat:
2018-02-24 11:34:12, darraj napisał(a):
W tym wypadku: NIE.
Pogoda u mnie ladna i troche mi szkoda czasu na jalowe dyskusje, ale cos mi sie przypomnialo: http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/488782,nocne-wilki-nie-wjada-do-polski-jest-zakaz-msz-zabrania-wjazdu.html
Anglicy zdecydowali, ze nie chca Ziemkiewicza i za przeproszeniem: h*j nam do tego!
I przestancie juz z tym "ograniczeniem wolnosci slowa", takich "Ziemkiewiczow" na tym forum to mamy tu kilku i nikt im knebla nie zaklada. Sam Ziemkiwicz jakby mu sie chcialo to moglby tu pisac, zamiast robic cyrk i organizowac polonijne zgromadzenia antyislamskie na terenie obcego panstwa- w ktorym nota bene zyje okolo 3 milionow Muzulmanow!
Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|
darraj |
Post #7 Ocena: 0 2018-02-24 13:04:15 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-02-24 12:46:04, Severance_ napisał(a):
Cytat:
2018-02-24 11:57:48, cris82 napisał(a):
Przestan sie osmieszac, to jedno zdanie dyskredytuje reszte Twoich wypowiedzi. Powtorka z rozrywki ( juz o tym pisalam):
Cytat: Wielka Brytania nigdy nie stracila suwerennosci, a potwierdzenie tego faktu znajduje sie w tzw. "White Paper" (procedury opuszczenia UE), z Lutego 2017. W "White Paper" czytamy..: "Whilst Parliament has remained sovereign throughout our membership of the EU, it has not always felt like that.” zrodlo (akurat czytam ten artykul)
Z calym szacunkiem, ale czasami mam wrazenie, ze pomimo tego ze wielu z Was jest tuataj po kilkanascie lat to jednak z jezykiem angielskim jestescie mocno na bakier!
Cytat:
2018-02-24 11:34:12, darraj napisał(a):
W tym wypadku: NIE.
Pogoda u mnie ladna i troche mi szkoda czasu na jalowe dyskusje, ale cos mi sie przypomnialo: http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/488782,nocne-wilki-nie-wjada-do-polski-jest-zakaz-msz-zabrania-wjazdu.html
Anglicy zdecydowali, ze nie chca Ziemkiewicza i za przeproszeniem: h*j nam do tego!
I przestancie juz z tym "ograniczeniem wolnosci slowa", takich "Ziemkiewiczow" na tym forum to mamy tu kilku i nikt im knebla nie zaklada. Sam Ziemkiwicz jakby mu sie chcialo to moglby tu pisac, zamiast robic cyrk i organizowac polonijne zgromadzenia antyislamskie na terenie obcego panstwa- w ktorym nota bene zyje okolo 3 milionow Muzulmanow!
W tym wypadku: NIE.-I to ma byc argument w dyskusji? Zgadzam się że problem ograniczania wolności słowa ogranicza się tylko do jednego państwa,a także, że dalsza dyskusja mija się z celem,bo jak to zwykle bywa,moja prawda musi być najmojsza.Pamiętaj jednak o tym,że lawinę rozopczyna jeden mały kamyczek.
Nie zgadzam się z twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił twego prawa do ich głoszenia.
Evelyn Beatrice Hall [ Ostatnio edytowany przez: darraj 24-02-2018 13:40 ] "We're all mad here" Mad Hatter
|

|
 |
|
cris82 |
Post #8 Ocena: 0 2018-02-24 13:18:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
a jakie konkretnie wypowiedzi?
bo chyba nie uwazasz ze anglia wyszlaby z ue gdyby mogla decydowac kto wjedzie a kto nie do ich kraju?
wiec o co chodzi z tym osmieszaniem sie bo nie bardzo czaje? konkretny cytat poprosze
: )
p.s to ze ja napisze jutro na papierze ze jestem przystojnym i zabawnym facetem i nazwe to waznym dokumentem nie oznacza ze zaczna pukac do moich drzwi najladniejsze dziewczyny z osiedla z prosba o pozyczenie szklanki cukru : P
w tym problem ze ona chce sprowadzic debate do pisania "twitkow na facebooku" przeciez nikt ziemkiewiczowi nie zabroni pisac na mw wiec w czym problem : D
moze wlasnie w tym ze realne zycie to nie strona internetowa i do kasowania profili juz przywyklismy a wykluczanie kogos z debaty publicznej bez powodu jest lewackim ...itd [ Ostatnio edytowany przez: cris82 24-02-2018 13:31 ]
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #9 Ocena: 0 2018-02-24 14:44:05 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
Ojej. Jakze to zabawnie brzmi w kontekscie Twoich opinii o Brexicie i o tym, ze brytyjczycy zdecydowali by nie wpuszczac juz wiecej Severancow a obecnym dac lekko po dupce. Jakiz to oni popelnili blad i jaka glupote, co to za rzeczy! Jeszcze zobacza, jak im ta suwerennosc wyjdzie bokiem! - grzmia niektorzy polscy emigranci, ktorym ta suwerennosc raz pasuje a raz nie pasuje.
Wolnosc slowa w tym kraju to bzdura, tutejsi faszysci z barykady antyfaszystowskiej nie tylko nie wpuszczaja Miedlara czy Ziemkiewicza ale rycza by nie wpuszcxac prezydenta USA. Ci sami co bronia praw kobiet i muzulmanow, ktorzy potajemnie biora sluby z 13-latkami, oblewaja kwasem i zabijaja kobiety po wyrokach sadow sharia a ku ratowaniu honoru i ktorzy birgaja w koszilkach z Che Guevara, mordercy tysiecy ludzi,ktory budowal obozy koncentracyjne dla homoseksualistow. I to faszystom nie przeszkadza a prawicowy dziennikarz z Polski juz tak. Wszystko to w UK A.D.2018, oazie funtowego szczescia, kraju tolerancji i wyzwolenia.
Kiedy przestaniecie sie oszukiwac?
Na tym forum mamy tez paru nie-Ziemkiewiczow, co moga opluc kosciol katolicki i ludzi wierzacych bez zadnej konsekwencji. Ba, mamy tu moderatorow z aparatu sprawiedliwosci, ktorzy w tym pluciu nic zlego nie widza (a zle widza w krytyce diety dukana i komentarze usuwaja). Ci opluwacze wiedza natomiast, ze jak pisna na islam to sprawa zajmie sie policja i sad wiec odwagi zbytniej nie maja (ale ja to zamierzam przetestowac przez oficjalna maszyne wolnosci slowa)
Ziemkiewicz w UK nie jest w ogole potrzebny, to w koncu tylko dziennikarz niezbyt popularny i troche celebryta. W UK za to potrzebny jest Abu Hamza i inni hate preachers, ich trzeba wpuscic, dac milionowe posiadlosci na koszt podatnika i klaskac uszami o wolnosci slowa. A smierc kolejnych niewinnych ludzi w ataku samobojczym jest tylko kwestia czasu.
Wieksza wolnosc slowa jest w PL. Tam nie tylko oszczerca Gross zapraszany jest do mediow i na uniwersytety ale sa tacy profesurzy co w tv przed milionami telewidzow mowia, ze Polacy zabili 200.000 zydow zanim zobaczyli niemcow i ci zydzi uciekali przed Polakami do obozow koncentracyjnych bo mogli przetrwac. W UK tez mozna o tym glosno mowic. Za to nie mozna o pedofilskich gangach z Rochdale bo to obraza mniejszosc i obnaza slabosc raju.
Zreszta, Korea Polnocna tez wpuszcza kogo jej pasuje bo jest suwerennym krajem i to jest dowod na wolnosc slowa? Wlasnie zakaz wjazdu komus, kogo nie mozna aresztowac i postawic zarzutow za lamanie prawa a wymysla sie preteksty jest lamaniem wolnosci. Nic nie mamy ale nie wjedziesz bo sie z toba nie zgadzamy. I to jest git. A potem ci sami popieraja czarne marsze jakiegos marginesu i placza, ze wiekszosc nie slucha ich postulatow, ze ogranicza ich prawa bo mniejszosci w demokracji trzeba sluchac i szanowac. Czysta hipokryzja, raz pasuje raz nie. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 24-02-2018 15:18 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
Severance_ |
Post #10 Ocena: 0 2018-02-24 15:50:19 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-02-24 14:44:05, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:
Ojej. Jakze to zabawnie brzmi w kontekscie Twoich opinii o Brexicie i o tym, ze brytyjczycy zdecydowali by nie wpuszczac juz wiecej Severancow a obecnym dac lekko po dupce. Jakiz to oni popelnili blad i jaka glupote, co to za rzeczy!
W zasadzie to bardzo dobry przyklad, dziekuje! W odroznieniu do Ziemkiewicza, ja przyjechalam tu zaproszona i w dalszym ciagu nikt mi niczego nie odmawia (Brexit to sprawa przyszlosci i nie ten temat), Ziemkiewiczowi natomiast dano wyraznie do zrozumienia, ze bedzie w UK niemile widziany poniewaz jest islamofobem- uwazasz, ze jak bedziesz sie z lekcewazeniem odnosil do mnie i innych to cos to zmieni? Ziemkiewicz jest zacietym islamofobem, Anglicy o tym wiedza i wizyt w Anglii Ziemkiewiczowi ulatwiac nie beda.
Cytat:
2018-02-24 14:44:05, Jurny_Jurek napisał(a):
Wolnosc slowa w tym kraju to bzdura,
A jednak ciagle na tym forum piszesz... Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|