Str 1617 z 2056 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2020-09-02 16:49:55 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jurek, jesteś pewien, że to dziwolong? Tyle, że mu się zaimki mieszają i sam nie wie których obecnie chce używać.
|
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2020-09-02 17:05:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Nie mam pojecia ale normalny raczej nie jest:
,,Nowa gwiazda 3RP: „Jestem wrogiem tradycyjnego modelu rodziny” „Rozje... państwo prawa” „Nie mam kontaktu ze swoją rodziną, wypowiedziałam im wojnę" „Polska ty ..ju” „Stosowanie przemocy jest uzasadnione” Cytaty z tego kogoś w ogólnopolskim radio. Raz ma chlopaka, raz dziewczyne udajaca chlopaka i kogo tam jeszcze. A potem mówia, że to nie ideologia - te w kròtkim wypytanku streścił jakiś bojówkarz co już uzbierał prawie pół bańki. My patrzymy na usa i sie dziwimy a tymczasem w Szwecji: ,,W Goeteborgu walczące ze sobą gangi przejmują funkcję policji, kontrolując wjeżdżające do ich dzielnic samochody. Lokalne służby są bezradne, a sytuacja wywołała ogólnokrajową debatę na temat zaostrzenia w Szwecji kar za przestępstwa. Zgłoszenia o kontrolach przeprowadzanych w północno-wschodnich dzielnicach Goeteborga, gdzie działa kurdyjski klan rodziny Ali Khan, szwedzka policja otrzymuje od kilku tygodni. - Zdarzało się, że gangi zatrudniały młodych zwiadowców, którzy ostrzegali ich przed policją. Teraz jednak poszli o krok dalej - powiedział agencji prasowej TT Erik Nord, szef goeteborskiej policji. Według policji przyczyną blokad jest konflikt, jaki w sierpniu wybuchł między rodziną Ali Khan z Angered a gangiem z dzielnicy Hisings Backa, a kontrole są próbą obrony własnego terytorium. Ostatnio doszło do kilku strzelanin, także w samym centrum miasta, gdzie zginął 25-letni mężczyzna." PO zapewniało, że przyjmowanie imigrantów z tzw.kwot nie spowoduje nic złego. To tylko lekarze, inżynierka i inni specjaliści a dzielnice no-go to prawacki wymysł. No i mamy przykład ze spokojnej i tolerancyjnej Szwecji. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2020-09-02 17:14:18 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
„Stosowanie przemocy jest uzasadnione”
ta sama zasade pewnie wyznawalo tych 2 "antifowowcow" zastrzelonych przez tego dzieciaka |
Kanonier30 | Post #4 Ocena: 0 2020-09-02 17:16:32 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Nowela świetnie się sprzedaje i to w kilku wariantach. W serwisie TVN24 - od zera do bohatera, a w TVP INFO ... od zera do antybohatera. Część ludności pomiędzy Bugiem a Odrą się ekscytuje i ma kolejny temat do dyskusji.
Niestety, ale dożyłem czasów, gdy socjotechnika dokonała brutalnego gwałtu na dziennikarstwie. Kolejne udeptane pole do zwarcia pomiędzy PiS a PO (uogólniając). Nie wiem na razie komu to służy. Może macie własne analizy? |
Jurny_Jurek | Post #5 Ocena: 0 2020-09-02 17:28:15 (5 lat temu) |
Udowodnić światu, że Polska za pis ściga osoby lgbtq by zadziałał efekt tzw. ,,ulica i zagranica". Jak o nas źle za granica - to wtedy wstyd i glosujemy na tvnpo zamiast tvpis.
Wtedy skrytykuje nas też unia i każe patrzeć na wzorce, jak np. niemcy: ,,Wiele osób LGBTI w Niemczech ukrywa przed współpracownikami swoją orientację seksualną. Szczególnie trudna jest sytuacja osób transseksualnych - wynika z badania. Trzydzieści procent homoseksualistów w Niemczech doświadcza dyskryminacji w życiu zawodowym; wśród osób transseksualnych dyskryminacja dotyka nawet 40 procent – wynika z opracowania Niemieckiego Instytutu Badań Gospodarczych (DIW) i Uniwersytetu Bielefeld, opisanego w środę (2.9.2020) przez gazety grupy medialnej Funke. Naukowcy zbadali środowisko pracy osób homo i biseksualnych, jak również trans, queer i interseksualnych (LGBTI). Jak ustalili, prawie jedna trzecia tych osób nie ujawnia przed współpracownikami swojej orientacji seksualnej." Mieszkany w fajnym, niezasciankowym, niekatolickim i tolerancyjnym kraju, dlatego z przerazeniem patrzymy co pis wyprawia z margotami: ,,New hate crimes data for the United Kingdom shows a shocking number of incidents targeting LGBT people. As I was reading these figures, the need for LGBT-inclusive classes in UK schools has never been more apparent. The data, released last week, shows police recorded 14,491 crimes committed against people because of their sexual orientation in 2018-19. Police recorded a further 2,333 offenses against transgender people because of their gender identity." ,Homophobic hate crimes in London have increased by 55% in five years, prompting calls for changes to the law. Latest figures show there were 3,111 hate crimes based on sexual orientation in the 12 months up to October." Jak to źle nad Wisłą... I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
|
|
admiralbibol | Post #6 Ocena: 0 2020-09-02 17:47:28 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Z tym ze w uk odmowa spotkan intymnych z osoba transplciowa moze byc ( i powinna !! ) byc traktowana jako przestepstwo !
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2020-09-02 18:02:55 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
z takich ciekawostek to po wpisaniu w wyszukiwarce wyrazu racism Polska prowadzi w wynikach powiazana az z 3 wynikami
a w ogolnym zestawieniu top 12 zajmujemy drugie miejsce dziekujemy bbc dziekujemy PO dziekujemy czaskowski vel czajka ciezko na to pracowaliscie i udalo wam sie rozslawic Polske : ) [ Ostatnio edytowany przez: cris82 02-09-2020 18:08 ] |
keramczak | Post #8 Ocena: 0 2020-09-03 13:16:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/nowacka-o-obchodach-na-westerplatte-to-bylo-pokazanie-gestu-lichockiej-obywatelom/j790dhn,79cfc278
Władze Gdańska ,przez cały czas PO ,nie umiały nie tylko ,przez 30 lat,posprzątać terenu Westerplatte,ale także przeprowadzić badań terenu.Zrobiono to teraz i znaleziono jeszcze poległych polskich obrońców z 1939r. Czasem odnoszę wrażenie ze z Polska historia ,władzą Gdańska jest nie po drodze. #MajsterNaStulecie
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2020-09-03 16:42:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2020-09-02 17:05:58, Jurny_Jurek napisał(a): Nie mam pojecia ale normalny raczej nie jest: Jestem głęboko zdegustowany izawiedziony. Wierzyłem w niego, ale wywiad z Polityki nie pozostawia złudzeń. To zwykły gej. Poniżej fragment wywiadu: Organizacje kobiece i edukatorki seksualne mówią o tym od lat, ale już poliamoria, w którą również się wpisujesz (choć jeszcze parę lat temu deklarowałaś się jako osoba aromantyczna i aseksualna), pozostaje w awangardzie. Powinniśmy ją demonizować? Jest na to termin: demiseksualność. Przez długi czas identyfikowałam się jako osoba aseksualna. Nie byłam w żadnych związkach, nie znałam osób, którymi byłabym zainteresowana pod kątem seksualnym czy romantycznym. A teraz mam dwie takie osoby – Łanię i Lu, mojego partnera. Jak funkcjonuje wasza relacja? Jest trudna. Na bardzo wielu szczeblach. Większość z nas wychowała się na opowieści o monogamii, ale ja nie mam z tym problemu. Jeśli jesteś osobą, dla której wyłączność seksualna jest ważna – jasne, spoko… Ale sama zawsze, nawet we wczesnej młodości, wiedziałam, że chcę być w relacjach z kilkoma osobami. Część z moich partnerek nie miała nic przeciwko. Możesz sobie pomyśleć: nic prostszego, skoro obie osoby chcą formuły otwartego związku, to w czym problem? Problem polega na tym, że wszyscy jesteśmy wychowywani do myślenia w kategoriach zazdrości. Trudno z tego wyjść. Nie ma szkół poliamorycznego myślenia, choć są książki, warsztaty i tutoriale. Fakt jest jednak taki, że trzeba wykonać pewną pracę. Zaprzestać myślenia, że jak moja partnerka lub partner ma orgazm z inną osobą, to znaczy, że mnie nie kocha i że nasza relacja nie ma wartości. To, że dominująca opowieść o miłości jest opowieścią o wyłączności, nie znaczy, że w poliamorii nie jest się osobą kochaną. https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1969864,1,margot-nie-bede-grzeczna-nie-chce-byc-symbolem.read?fbclid=IwAR0UI_zgfHZBUCEqqS6Mhzf7CCmGCvPrrXZ78sel5Fr_c1pn4o3yPTXgWP0 [ Ostatnio edytowany przez: daavid 03-09-2020 16:44 ] |
Jurny_Jurek | Post #10 Ocena: 0 2020-09-04 12:02:10 (5 lat temu) |
Kartka z kalendarza:
![]() To podobno zamach terrorystyczny, powaga. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|