Nieważne czy z lewa czy z prawa - każdy spodziewa się sprawiedliwego wyroku.
No i oczywiście Śpiewak zniesławił córkę Ziobry...tego, Ćwiąkalskiego bo napisał, że
,,"Boom. Córka ministra Ćwiąkalskiego przejęła w 2010 roku metodą na 118-letniego kuratora kamienice na Ochocie". Czemu Śpiewak czuje wyrok za niesprawiedliwy? Bo tak faktycznie było - córcia brała udział w procederze przejmowania kamienic - stąd sąd UTAJNIŁ orzeczenie wyroku.
Dla mnie Śpiewak to spoko gość bo mało obchodzą mnie jego poglądy lewicowe - zrobił wiele dobrego w walce ze złodziejami kamienic na 120-latków. Śpiewak mógłby zapłacić i mieć spokój ale wie, że wyrok jest niesprawiedliwy. Córcia Ćwiąkalskiego to część kasty - tatuś prawnik ze znajomościami i były minister niesprawiedliwości, pijący wódeczkę z większością prezesów sądów i z tymi z SN. Nie da skrzywdzić córki.
Rozumiem, że jakiś Mirek po zawodówce mieszający zaprawę na budowie nie kapnie się, że wpada jakaś paniusia o znanym nazwisku z kwitami, że jakiś 120 czy 130 latek za 5 tys chce przepisać kamienicę na jakiegoś znanego gościa, którego nazwisko ciągle się przewija i wszystkie staruszki hurtowo przepisują mu kamienice.
Mireczek z racji braku wykształcenia klepnąłby to i jest gitara. Ale sędzia po studiach prawniczych, orzekający latami, który kodeksy prawne ma w małym palcu? Nie zapytał - a gdzie ten 138 letni Pan jest? Chciałbym go zobaczyć? Nie trzeba być prawnikiem, wystarczy wygooglować najstarszego Polaka czy człowieka by się kapnąć, że coś jest nie teges. Normalny sędzia poprosiłby o wgląd w rejestr, przecież to byłby ewenement na skalę rekordu Guinessa. Co robi super-fajny-sprawiedliwy sędzia? Klepie co mu córeczki Ćwiąkalskiego podstawia, 118, 125, 130 lat - nie ma znaczenia.
Tacy właśnie są sędziowie, co na telefon, co po znajomości albo pod presją wydadzą wyrok. Jak samego komucha Czarzastego sąd uzna niesprawiedliwie za winnego to też będę krytykował sąd a nie cieszył się, że dobrze tak wnukowi krasoarmijca.
I to nas różni - dla mnie sędziowie to nadzwyczajna kasta, odizolowane i regulowane środowisko z sympatiami politycznymi - od czasów komuny po dzisiaj służący rządzącym (albo byciem w opozycji do rządzących).
Jak sędzia Milewski prosił o instrukcję co robić ze sprawą Amber Gold od rzekomego pracownika kancelarii premiers Tuska to ty nic złego nie widziałeś, nic nie pisałeś -te problemy robinka nie dotyczyły. On budował galerę wojenną i szukał ochptników by na morzu śródziemnym zatapiać łódki z islamskim zalewem Europy i walką z lewackimi elitami Europy - jak to z dumą pisałeś. Sądy, układy, budżet, afery - neuron vel robinek urodził się 25 października 2015 roku czyli w dzień wygrania wyborów przez pis. Dostrzegł nagle patologię w Polsce,o pisaniu głupot o bankructwie do 2018 roku, obowiązkowych pacierzy i innych myśli sokuzburaka tylko wspomnę. Przed 2015 roku byłeś niczym ludzki zarodek, który całe złoo świata widział w islamskiej nawałnicy na Europę. Tak było ale się cieszę z twoich narodzin i powrotu do reality jeśli chodzi o Polskę. Jestem z ciebie dumny.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..