Str 2 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2017-06-18 09:12:44 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
hants | Post #2 Ocena: 0 2017-06-18 15:50:14 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 Skąd: Solent |
OS grid ref SH569495
Greame Pettit Photography tel 01766890537 (Holiday cottage and cabin to let). Bukujcie w ciemno, naprawdę wysoki standard i super lokalizacja. [ Ostatnio edytowany przez: hants 18-06-2017 15:55 ] Chcieć to znaczy móc!
|
Post #3 Ocena: 0 2017-06-18 16:36:08 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
lulilu1 | Post #4 Ocena: 0 2017-06-18 19:05:05 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
dzięki wielkie, jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje- będę wdzięczna
![]() |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2017-06-18 21:43:44 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
kameralny caravanpark
i urokliwe Tenby w poblizu. Sporo informacji w dziale 'Podroze', w topiku np. wypady |
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2017-06-18 23:15:14 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Kolezanki mama wynanmuje dom z piekna plaza blisko i gorami o rzut beretem...
https://www.cottagesinwales.com/cottage/371/min-eifion---5-star-self-catering-holiday-cottage-between-pwllheli-&-criccieth
Ada
|
myfreedom | Post #7 Ocena: 0 2017-06-18 23:20:39 (8 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
Ok, nie wiem czy bylas ale jesli nie to naprawde warto.
Jedyne rozsadne miejsce by zatrzymac sie na dluzej to Betws y Coed. Piekne miejsce, magiczne, doslownie potykasz sie o B&B, tyle chetnych. Polecam wieczorne spacery, restauracje, kawiarnie, klimat doskonaly. Mozna zaryzykowac stwierdzenie, ze jestes w centrum wszystkiego co najlepsze w Snowdonii. Rano wsiadasz w samochod, wieczorem wracasz, magia. Jest tam tez stacja, dla ludzi mniej zmotoryzowanych korzystanie z pociagu doskonale rozwiazanie a sama stacja i pobliskie muzeum kolei to kolejna magia. Tuz obok rzeka Conwy i wiele tras spacerowych. Nie sposob nie zwrocic uwagi na przelatujace samoloty RAFu nad glowami, jesli masz odrobine szczescia, najlepsza miejscowka to jedna z lawek w centrum Betws, jest tam duze, trawiaste miejsce, siadasz i czekasz na swoje kilka sekund. Jeden maly Spar, kilka dobrych sklepow z pamiatkami, ja zawsze wracam z workami owczych skor, wiem nie kazdy lubi, chociaz prawde mowiac kupuje je tuz obok Betws. Co masz blisko? Wszystko. Tuz za rogiem wodospady i Ugly House, uwielbiam go. Krotko. Kierujac sie na Llanberis docierasz do przeleczy Pen y Pass, to tam masz do wyboru kilka gorskich szlakow, latwiejszych i trudniejszych. Kolejne magiczne miejsce, osnute mgla rano, wolne miejsca na parkingu do 9 rano. Jadac dalej do Llanberis masz mozliwosc z skorzystania z kolejki na Snowdon, mimo ze chodze po gorach to z tej atrakcji tez korzystalem, ogromna przyjemnosc dla dzieci, kolejna magia. Moglbym pisac jeszcze dlugo. Nie mozna nie zjechac droga A494 z Bali do Dollgelau np. wracajac na poludnie. Jedne z piekniejszych widokow, to nie sa wysokie gory ale kolejna magia. Jeszcze pustkowia z dosc plaskim terenem gdzie jadac kilka mil nie zobaczysz zadnego samochodu i domu. Jeziora. Gory. Owce.Samochod pomaga zobaczyc wszystko. Mam namiar na doskonaly apartment w B&B Betws z prywatnym wejsciem i parkingiem ale ta opcja tylko bez dzieci. Powodzenia. |
hants | Post #8 Ocena: 0 2017-06-19 18:09:45 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 Skąd: Solent |
Cytat: 2017-06-18 23:20:39, myfreedom napisał(a): doslownie potykasz sie o B&B, tyle chetnych. Chyba nie po to się jedzie w góry, żeby potykać się o BB i z nadmiarem chętnych. To piękne miasteczko, zgoda, ale raczej nastawione na bogatych emerytów i młodych-lansujących się w berghausach i paramo... Chcieć to znaczy móc!
|
keramczak | Post #9 Ocena: 0 2018-07-29 12:21:50 (7 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Wakacje w Wali .Powiem tak,jeśli tylko pogoda byłaby inna to nic tylko tam wyjeżdżać .Wczoraj było ładnie i słonecznie ,niestety wiało jak na dworcu w kieleckim
![]() Dzisiaj za to mniej wieje ale pada praktycznie ciagle i co jest dziwne prawie poziomo ![]() #MajsterNaStulecie
|
keramczak | Post #10 Ocena: 0 2018-08-02 21:15:16 (7 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Pogoda ,jak pisałem wyżej,jest zwariowana.Praktycznie w ciągu dnia może lać,poczym zrywa się porywisty wiatr,następnie wychodzi słońce i jest upalny dzień
![]() Morze zdecydowanie czystsze i cieplejsze niż od strony kanału La Manche ( dla całego świata i angielskiego dla Brytyjczyków ![]() Z pozytywów lepsza,niż u mnie,ryba z frytkami.Dorsz świeży,frytki dopieczone ( u mnie sprzedawane,podejrzewam że w Polsce by uchodziły za surowe...) Na plus również bardzo dobre lody w wielu smakach...osobiście najbardziej lubię rum z rodzynkami. Dzisiaj byliśmy na wycieczce w miejscowości Cearnafon.Miasteczko jest bramą do wyspy Annesley i znane jest z zamku wybudowanego w trzynastym wieku przez Anglików w celu zapanowania nad walijskim żywiołem.Wstep 9£ ,psom wstęp wzbroniony.Same miasteczko fajne w stylu średniowiecznym.Urokliwe uliczki,bramy miejskie,małe sklepiki i ciekawa przystań jachtowa.Ciekawy zwyczaj jest że przy przybiciu do nadbrzeża łodzi wiosłowej oddawany jest wystrzał z armatki. Do zwiedzenia jest też rzymski fort Segontium,a właściwie kilka kamieni ulozonych w kwadraty...Z tym wiąże się taka historia że na oficjalnej stronie poskod jest oddalony od właściwej lokalizacji jakieś 3 km ,w przeciwną stronę !!!Jeśli ktoś ciągnie rodzinę ,piechotą,droga bez pobocza 6 km (3 w tą i 3 spowrotem) to nasłucha się przykrych rzeczy!!! Żeby chociaż można było wejść ,niestety zamknięte na głucho i można sobie popatrzeć przez płot ![]() Ogólnie Walia naprawdę zachęca do dalszej eksploracji... #MajsterNaStulecie
|