MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Londyn-Nowy Jork PRZELOT

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Radek1986

Post #1 Ocena: 0

2011-08-30 00:04:39 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-08-29 22:21:36, minot102 napisał(a):
z wiza zalezy jaki masz paszport, jak polski to tak musisz wystapic do ambasady o wize turystyczna przed wylotem z kraju i z taka wiza na lotnisku w US dostaniesz stempelek ile mozesz zostac, jak brytyjski to nie muszisz starac sie o wize przed wylotem, wbija ci pieczatke na lotnisku w stanach na jak dlugo mozesz zostac. jak potzrebujesz wiecej info to sluze rada;-)

mam tylko Polski paszport niestety,w zwiazku z tym pytanie,bo jednak wolalbym wyrobic Brytyjski niz Polski ,jestem tu 6-7 miesiecy (w UK) czy ja moge wystapic o paszport i jak dlugo trwa proces jego utworzenia? i na czym polega to "na jak dlugo mozesz zostac" bo ja chce tylko tydzien ,wbija mi 2 dni i musze wracac po 2 dniach? czy wbijaja zazwyczaj miesiac-3
Swoja droga..pytalem sie kolezanki bo chciala jechac do US ale nie dali jej nawet wizy tymczasowej a chciala jechac na miesiac tylko,i to bylo w Polsce ,nastepny dowod na to ze Polska troche zacofana jest ,ale nie ma co jej obrazac..ale wydaje sie to dosyc debilne ze w Polsce ludzie nie maja dostepu do wiz a w UK lecisz sobie do US i nie potrzebujesz wizy tylko pieczatki jak juz jestes w US,troche "dziwne" jak na kraje UE(wspolnoty) przystalo.
Ale widocznie Amerykanie maja w tym swoj biznes.
Co do tej wizy jeszcze ,mam rodzine w Chicago ,ale szczerze mowiac musialbym poprosic babcie o kontakt z Nimi ,bo ich wogole nie znam,czy warto ich prosic o pomoc w zwiazku z ta wiza (na wypadek gdybym potrzebowal obywatelstwa zeby wyrobic paszport Brytyjski) czy lepiej "starac sie" o wize turystyczna w Ambasadzie w UK (bo prawdopodobnie ja dostane na 99,9 %)?
"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

Radek1986

Post #2 Ocena: 0

2011-08-30 00:14:51 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-08-29 22:43:25, krakn napisał(a):
Cytat:

2011-08-29 17:57:05, BarbieGirl napisał(a):
Radek zerknij tu ;-)

poprawiam link
http://www.usimmigrationsupport.org/visa-waiver-program.html

Cytat:

2011-08-29 21:59:05, grekan napisał(a):
Bilety return ksztaltuja sie w cenie od 365£/ Continental, Lufthansa , luty/marzec 2012// do 395£/Virgin Atlantic oraz 415£/Delta/.

Cytat:

2011-08-29 23:42:25, godfather78 napisał(a):
wiza to jest formalnosc, tylko co chcesz tam robic zima? wtedy snowbirds uciekaja na floryde, przejdziesz broadway od central parku do wall street(koniecznie zdjecie z bykiem)to jest jeden dzien,

Krakn- BarbieGirl - dziekuje za strone,juz ja czytam,Grekan dziekuje za ceny orientacyjne ,365f w dwie strony to nie tak duzo.
Godfather:
Mysle ze Nowy Jork jest pieknym miejscem na ziemi ,niekoniecznie w lato czy w zimie,poprostu od dawna marzylem zeby zobaczyc Nowy Jork ,jak mialem 18/19 lat mialem propozycje wyjazdu do USA do pracy,ale owy pan byl mi niezbyt znany ,a rodzice jak rodzice,wtedy niestety bylem pod ich wplywem mimo ze konczylem szkole srednia i zaczynalo sie dorosle zycie,ale zanim bym zarobil na wylot + utrzymanie na wypadek gdyby cos mi sie tam nie powiodlo,co mialo miejsce w UK ,to nie starczyloby mi kasy ,ktorej nie chcieli mi dac :) na szczescie po przyjezdzie do UK mialem juz swoj biznes(nadal mam) i to pozwolilo mi tu przetrwac i pewnie pozwalaloby nadal,ale znalazlem dobra prace(o ktorej tez marzylem) w domu opieki ,wiec moge sobie pozwolic na takie wycieczki,a dlaczego w lutym? bo z doswiadczenia wiem ze zabukowanie biletow 2-3 miesiace przed(i wiecej) jest o wiele tansze,nie wiem czy tak sie ma tez i w tym wypadku,ale podejrzewam ze tak ,chociaz musialbym sprawdzic i porownac ,wtedy wylot zaplanowalbym wczesniej,z tymze praca = kasa ,wiadomo trzeba miec na przelot ale tez i na rozne atrakcje ,a z kobieta wiadomo jak jest :) chociaz pewnosci nigdy nie bede mial czy jutro jeszcze z Nia bede :)
"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2011-08-30 02:36:36 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

wybierasz sie za granice a nie zorientowales sie nawet czy wiza jest Ci potrzebna. To Ci powiem: jest potrzebna i zalatwisz ja w Polsce lub w UK, zasady przyznawania (promesy, nie wizy) wszedzie sa takie same i tyle samo kosztuja, cos okolo 135USD. Paszportu UK nie dostaniesz a jak juz za kilka lat bedziesz mial go prawo wyrobic to wg obecnych przepisow o visa waiver mozesz przebywac w USA do 90 dni a przed wyjazdem musisz zalogowac sie na internecie i uzyskac wstepna obietnice wpuszczenia do USA, o wszystkim i tak decyduje urzednik imigracyjny na lotnisku.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2011-08-30 02:41:04 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

a do NY najlepiej leciec w m-cach marzec-maj, juz nie ma zimy a jeszcze nie ma morderczej w tym miescie wilgotnosci powietrza...
Z Heathrow latalem Continentalem do Newark ale tam mialem tylko przesiadke na drugi lot wiec moj bilet kosztowal cos ok. $800.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Staticette

Post #5 Ocena: 0

2011-08-30 07:21:05 (14 lat temu)

Staticette

Kobieta

Z nami od: 07-02-2009

Cytat:

2011-08-30 00:04:39, Radek1986 napisał(a):
mam tylko Polski paszport niestety,w zwiazku z tym pytanie,bo jednak wolalbym wyrobic Brytyjski niz Polski ,jestem tu 6-7 miesiecy (w UK) czy ja moge wystapic o paszport i jak dlugo trwa proces jego utworzenia? i na czym polega to "na jak dlugo mozesz zostac" bo ja chce tylko tydzien ,wbija mi 2 dni i musze wracac po 2 dniach? czy wbijaja zazwyczaj miesiac-3

Paszport po 6-7 miesiacach? :-o
leukemia . pl

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

krakn

Post #6 Ocena: 0

2011-08-30 07:24:54 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Temat uważam za wyczerpany.
Na temat paszportu uk
poszukaj tu
http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/45/Obywatelstwo-brytyjskie

temat zamykam
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,