MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wspólne Wyjścia i Odwiedziny "Czy jest suchy chleb dla konia ? " :)

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AbacusII

Post #1 Ocena: 0

2021-07-04 17:07:40 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Pomysły powstały pod moim niestabilnym czerepem ;) po lekturze Waszych postów , które sa czasem komentarzem do relacji z Waszych wypadów w teren. Zdarza sie,że bywacie w okolicach, gdzie mieszkają forumowicze . Zamiast wpisu ..."po' :"Następnym razem wpadnijcie na kawę" .Możecie tu przed wypadem zapowiedzieć,gdzie i kiedy mniej więcej będziecie ,a Gościnny forumowicz będzie miał okazje zaprosić was i poznać. Lub choć podpowiedzieć jako miejscowy , co i gdzie warto zobaczyć .
Drugi pomysł : Informowanie tu o imprezach, wydarzeniach itp,na które sie wybieracie i miło wam będzie,spotkać się z innymi forumowiczami. Nie chodziło mi o typowe : "Poznajmy się" ,choć czemu , nie ? Temat ma też służyć : Dzieleniu sie pomysłami na spędzenie czasu.
Przykład:
Moja realna propozycja pojścia do teatru.
Scena Polska.UK w POSK Londyn: Moralność Pani Dulskiej

10 lipca (sobota), 18:00 PREMIERA
11 lipca (niedziela), 16:00

17 lipca (sobota), 18:00
18 lipca (niedziela), 16:00

Bilety normalne (£18) w sprzedaży przez internet
Bilety ulgowe (£15), tel. 07955 389058
Moralnosc Pani Dulskiej , STRONA WYDARZENIA I BILETY
Ja jeszcze terminu nie wybrałem, ale pójść na pewno pójdę. Fajnie jesli ktos tez lubi kontakt z zywą sztuką :)

Kto nie pamięta kultowego zbierania suchego chleba z serialu Wojna Domowa , moze zerknąc (minuta 1:40) ,ale polecam zobaczyć caly odcinek , bo goscie bywaja rózni ;)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 04-07-2021 17:17 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PannaZMokraGlow

Post #2 Ocena: 0

2021-07-04 17:11:45 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Abacus zwykle jest powod dla ktorego ludzie nie wpadaja na kawe. Jesli nie wpadaja. A jesli ktos chce sie spotkac to pisze prywatnie.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-07-04 17:22:22 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-07-04 17:11:45, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Abacus zwykle jest powod dla ktorego ludzie nie wpadaja na kawe. Jesli nie wpadaja. A jesli ktos chce sie spotkac to pisze prywatnie.

Panna powinnaś zostać politykiem ;)

Obrazek
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2021-07-04 17:28:50 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

😂😂😂😂😂😂
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2021-07-04 18:04:45 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

To jeszcze raz:

Cytat:
@aba, bo to nie dziala tak, ze wpadasz gdzies i jestes "przyjacielem" wszystkich. Uzytkownicy for maja rozne doswiadczenia zyciowe, rozne charaktery, rozny stopien wyksztalcenia czy zainteresowania, naleza do innych grup spolecznych, zawodowych i maja diametralnie rozne poglady na religie, polityke czy problemy spoleczne. Niekoniecznie beda sie przyjaznic, czy "pasowac" tylko dlatego, ze wszyscy razem znajduja sie w Angli i przez przypadek na tym forum. To tak jakby oczekiwac od prokuratora zeby sie kolegowal z jakims drobnym zlodziejaszkiem na tylko na podstawie tego, ze oboje sa np.Polakami.

W naturalny sposob beda sie tworzyc grupy znajomych, ktorzy lubia w swoim towarzystwie przebywac, spedzac, czas, rozmawiac itd. Kiedys wrzuciles do jednego worka kompletnie roznych uzytkownikow dziwiac sie, ze nie tryskaja ochota by razem wspolnie spedzic czas gdzies tam na jakis wyjazdach. Ludzie, ktorzy ewidentnie do sibeie nie pasuja, nigdy sie na ta wycieczke razem nie wybiora, bo po porstu nie maja po drodze. Stad tworza sie grupy ludzi sobie podobnych, o podobnych upodobaniach chocby spedzania wspolnie czasu. Jedni pojada na lono natury z aparatem, inni chlac, a jeszcze inni sie umowia do teatru czy opery. Kto jest w jakiej grupie sam sie domysl

zrodlo
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2021-07-04 21:50:53 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Jest na tym forum kilka osób, które znają się osobiście i to od dawna, ale oni raczej skorzystają ze swoich telefonów, żeby się gdzieś umówić i wyjść razem, nie będą tego robić przez forum.
Pozostali też mają swoje grona znajomych i to wśród nich szukają chętnych na wspólne wyjścia.

Ale jak już pójdziesz do tego POSKu to tam często po spektaklach ludzie idą na wspólną kawę czy piwo i może wtedy będziesz mógł do kogoś zagadać, ewentualnie umówić się na kolejne wydarzenia. To z pewnością bardziej prawdopodobny scenariusz niż znalezienie na tym forum kogoś na wspólny wypad do POSKu.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #7 Ocena: 0

2021-07-04 22:49:37 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-04 18:04:45, galadriel napisał(a):
To jeszcze raz:

Gal i SweetLiar (post Gal, ktory zacytowała miał znaczący udział w powstaniu tematu ).A poza tymj a sie czuje swietnie w moim towrzystwie, a jesli chodzi o zaspokojnie moich potrzeb kontaktu z niewiastami to czesto sie usmiecham jak tu czytam,ze szukam kobiecego towarzystwa albo wogole znajomych tutaj by miec ich w realu. :) Mam z kim pojsc do POSKU,moze dlatego,ze za duzy wybor *ROFL*, pojde sam :) (obie płcie) Ta czesc mojego zycia jest naprawde pelna zdrowia i spełnienia :)To forum użytkowników, temat jest dla Was. Integracji , ktora trwa na MW od poczatku i z ktorej wynikaja pewne znajomosic w realu nie zaszkodzą takie jak moja inicjatwy ;) Zauwazcie,ze pewna grupa weteranow okresla to forum, inicjatwyy sa po to by dac mozliwosc innego spojrzenia na to co sie zna.Ja nie tylko w tym temacie , mowie: wpadnijcie na kawe , ale tez podpowiadam i wy tez mozecie to robic , wydarzenia, pomysly na spedzenie czasu,a czy we dwie połówki czy z koleżankami z MW to juz nie moj udzial :) Dlaczego od razu negowac i okazywac brak wiary ? Zbierajcie suchy chleb dla konia ;)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 04-07-2021 23:12 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2021-07-04 23:00:24 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

O takie szczegoly chyba nikt nie pytal, i nie bardzo trybie w jakim to kontekscie w odniesieniu do tego co przekleilam.

No, ale niech ci bedzie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #9 Ocena: 0

2021-07-18 22:59:43 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Byłem dziś w POSK na ,,Moralnośc Pani Dulskiej"
Bardzo lubie tą aktorska ekipę, niezwykle profesjonalni i sympatyczni ludzie .Było to wspólne wyjście *THUMBS UP* :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
zdjęcia Scena Polska

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 18-07-2021 23:05 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,