Temat dla wszystkich postów, które mają znamiona netykietowego "przestepstwa" czyli off topiców itp i dla postów ,ktore mimo,ze wnoszą konkretną tresc w dyskusje , będa potraktowane jak wcinanie sie miedzy wódke a przekąske,czyli nie będa mile widziane przez grupe brylująca w temacie (to moje subiektywne odczucia z ostatnich zdarzeń ) . Mozecie je umiescic tu i podlinkować do takiej dyskusji.Ja wole tak zrobić niz tam pisac. Darujecie tam ludziom, irytacje ich wasze wpisy , ale zostawicie link do swobodnie umieszczonego posta w WTOPY OFTOPYz ktorego ktos moze skorzystać .Pomyslalem,ze nawet of topici bywja czasem przydatne.
Przykladem bedzie moja odpowiedz w temacie "Koty koty wszystko o kotach" Moja chęć pomocy ze znalezieniem informacji o karmie , ktora wspierala sasiadka zza plota (filmik z kotami nagralem u sąsiadów), kochająca zwierzaki wszelakie , u ktorej poznaje przyjemnosc obcowania z kociakami,sie nie spodobała w temacie na forum .Zdjęcia za duze, posty nachalne, brak przekonania u weryfikujących ,ze ...ja lubie i interesuje sie kotami(może kiedyś majac lepsze warunki przytulę do domu , kociaka ).Dlatego powstal ten temat a przykład opisany mysle ,ze jest jasny. Zamiast czytac niemile komentarze w jakims temacie ,czy pisac post odbiegający od tematu, napiszcie go tu, nadajcie nazwe jasno korespondującą z dyskusja i podajcie do niego link.
Każda wasza i moje wypocina , sprawiająca trudność intelektualą odbiorcom ;"Co autor miał na mysli"... mysle ,ze lepiej jak tu samotnie dokona żywota niz ma nerwerwe wzbudzać u Modow i forumowiczów.
Przykład A tu przykład na umieszczenie posta tu i wysłanie linku do tematu (Tylko link jest w tamtym temacie , a treść tu.)
"Ostatni pożegnalny mój wpis u was w temacie "Koty koty nie wszyscy o kotach
Oto "moje kotki" Filip, Norwegian Forest i Maniek (mieszanka z Maine coon) tym razem nie przelazły przez plot do nas ,ale ja przelazłem przez plot do nich Post o tym,ze są fajne , O ! "
Juz chcialm napisac, ze zaraz ci wywala dubla, ale widze ze pokombinowales i zrobiles z wpisu linka. No, no. Ciekawe.
A koty milusie ocywiscie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
W uzupełnieniu do posta GAL o bambrach pokaże historyczny obiekt znajdujac sie na wymienionych przez nią Jezycach , miejscu ich osiedlenia, w tedy byla to wies dzis , dzielnica miasta .
Post GAL dodam,ze my poznaniacy , gdy mowimy o dziwo :ty bambrze" okresamy wiochmena kogos komu z papci sloma wystaje czemu ? , sam nie wiem
A tu kilka slow o autentycznej zagrodzie bamberskiej z Poznania
Zagroda bamberska
Przeniesione z wątku kwartalne wyróznienie, którego celem są NOMINACJE i przynawanie głosów, a nie osobiste wycieczki. W tamtym temacie JEST BEZWGLĘDNY ZAKAZ ROBIENIA ŚMIETNISKA.Jeśli macie uwagi na temat nominacji, zgłaszajcie je w innych tematach. Temat ten od lat ma spełniać zadanie wyróżnien i taki proszę, żeby pozostał.
Cytat:
2021-07-12 12:54:58, Wielim napisał(a): "Wielim za to, że będąc immortal black cab taxi driver w połączeniu z koronasceptycyzmem podzielił sie z nami szczerze swoim covidem. Nie dosłownie ale kto wie, w tym tempie to wirus bedzie zarażał online a może i offline, kryjac sie w procesorze i wyłażąc na klawiaturę. Immortal bo ludzie z acute respiratory i pneumonia leżą tygodniami pod maszynami zastępujacymi oddychanie a on został wyleczony jedna wizyta w szpitalu i działką antybiotyków co jest niejako cudem."
Jurek ale ja prawdę napisalem , nie mam powodu by kłamać bo niby po co? Przeciez jako tako malo wierze w korone nadal tzn cos napewno jest ale to nie powod do lockdownow i calego tego cyrku a szczepionke omijam z daleka jak i cała moja rodzina. Tez mysle ze to jakis cud. I czesto mysle o tym jak to możliwe że po jednej dawce cokolwiek to było nagle poczulem sie o niebo lepiej. Po co miałbym to wymyślać? Wrocilem po długim czasie na forum zapytać wtedy o pomoc bo juz nie miałem sil i nie wiedziałem co robic
2021-07-12 13:06:22, Wembley27 napisał(a): A gdzie Baska Zoska Elka ?
Cytat:
2021-07-12 13:07:55, AbacusII napisał(a): Ja nie gratuluje SQL owi, mimo,ze z przekąsem dałem mu glos, po to by zaczął pisać posty własnymi słowami.Dostał mnóstwo głosów za kopiowania na żywca treści z neta i publikowania jako swoje ??? Jego za to autorskie są czesto paskudnymi wycieczkami osobistymi ( to sie podoba ? ),negatywne,kąsliwe li tylko dla kąśliwości,lecz pozbawione taktu , gdy pisze o innych osobach. Skoro to sie wam podoba to szanuje to,ale mi sie nie podoba uznanie kogos za publikowanie czyichś prac , zamiast uznać inne osoby, które rzeczywiście sie tu napracowały i dały pozytywny przekaz. Mam nadzieję ,ze te glosy Cie do czegoś pozytywnego zobowiążą SQL...
Proponuje zobaczyć w "Zranione Dusze Co Ci na sercu lezy"krotki film "Ciche nekanie"...
2021-07-12 12:54:58, Wielim napisał(a): "Wielim za to, że będąc immortal black cab taxi driver w połączeniu z koronasceptycyzmem podzielił sie z nami szczerze swoim covidem. Nie dosłownie ale kto wie, w tym tempie to wirus bedzie zarażał online a może i offline, kryjac sie w procesorze i wyłażąc na klawiaturę. Immortal bo ludzie z acute respiratory i pneumonia leżą tygodniami pod maszynami zastępujacymi oddychanie a on został wyleczony jedna wizyta w szpitalu i działką antybiotyków co jest niejako cudem."
Jurek ale ja prawdę napisalem , nie mam powodu by kłamać bo niby po co? Przeciez jako tako malo wierze w korone nadal tzn cos napewno jest ale to nie powod do lockdownow i calego tego cyrku a szczepionke omijam z daleka jak i cała moja rodzina. Tez mysle ze to jakis cud. I czesto mysle o tym jak to możliwe że po jednej dawce cokolwiek to było nagle poczulem sie o niebo lepiej. Po co miałbym to wymyślać? Wrocilem po długim czasie na forum zapytać wtedy o pomoc bo juz nie miałem sil i nie wiedziałem co robic
Ależ ja ci wierzę dlatego napisałem za co - a resztę to sobie popisałem. Pozdrawiam.
Cytat:
2021-07-12 15:00:13, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2021-07-12 13:07:55, AbacusII napisał(a): Ja nie gratuluje SQL owi, mimo,ze z przekąsem dałem mu glos, po to by zaczął pisać posty własnymi słowami.Dostał mnóstwo głosów za kopiowania na żywca treści z neta i publikowania jako swoje ??? Jego za to autorskie są czesto paskudnymi wycieczkami osobistymi ( to sie podoba ? ),negatywne,kąsliwe li tylko dla kąśliwości,lecz pozbawione taktu , gdy pisze o innych osobach. Skoro to sie wam podoba to szanuje to,ale mi sie nie podoba uznanie kogos za publikowanie czyichś prac , zamiast uznać inne osoby, które rzeczywiście sie tu napracowały i dały pozytywny przekaz. Mam nadzieję ,ze te glosy Cie do czegoś pozytywnego zobowiążą SQL...
Proponuje zobaczyć w "Zranione Dusze Co Ci na sercu lezy"krotki film "Ciche nekanie"...
Słychać wycie? Znakomicie. Pozdrawiam twoja twórczość i 4 głosy ( w tym mój )
Cytat:
2021-07-12 15:03:03, andypolo napisał(a):
Cytat:
2021-07-12 13:07:55, AbacusII napisał(a): Ja nie gratuluje SQL owi, mimo,ze z przekąsem dałem mu glos, po to by zaczął pisać posty własnymi słowami.Dostał mnóstwo głosów za kopiowania na żywca treści z neta i publikowania jako swoje ???
I co z tego, że kopiuje. Przecież musi to jakoś edytować. Przez co wkłada w to jakąś pracę, poświęca swój wolny czas i robi to codziennie. Fajnie to czyta się. Jak najbardziej SQLowi należy się to wyróżnienie.
Cytat:
2021-07-12 15:08:46, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2021-07-12 15:03:03, andypolo napisał(a):
Cytat:
2021-07-12 13:07:55, AbacusII napisał(a): Ja nie gratuluje SQL owi, mimo,ze z przekąsem dałem mu glos, po to by zaczął pisać posty własnymi słowami.Dostał mnóstwo głosów za kopiowania na żywca treści z neta i publikowania jako swoje ???
I co z tego, że kopiuje. Przecież musi to jakoś edytować. Przez co wkłada w to jakąś pracę, poświęca swój wolny czas i robi to codziennie. Fajnie to czyta się. Jak najbardziej SQLowi należy się to wyróżnienie.
Trzeba być uczciwym i przyznać ze dwaliczydla tez codziennie pisze, staje na głowie, wyznaje miłość i jest w stanie zdjąć majtki żeby zdobyć atencję. Jak ktoś bada studium takich przypadków to tez na pewni się to ciekawie czyta
Cytat:
2021-07-12 15:11:00, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
Sqlserver został wyróżniony bo tak zdecydowali użytkownicy.
Nie zachowuj się jak reprezentacja Anglii obrażona na drugie miejsce bo to strasznie to jest słabe.
Nigdzie nie napisał, że jest autorem tych treści, trzeba było poprosić o źródło zamiast teraz zarzucać komuś nieuczciwość.
Cytat:
2021-07-12 15:29:29, Blamestorm napisał(a): Jak zaczynalam watek, to nigdzie nie bylo napisane ze posty maja byc orginalne, I napisane wlasnymi slowami, juz nie przesadzajamy, szuka chlopak informacji, ciekawostek, dzieli sie nimi. Ja nie mam zastrzezen. Gratki SQL.
Cytat:
2021-07-12 15:31:42, AbacusII napisał(a):
Cytat:
2021-07-12 15:00:13, sqlserver napisał(a):
Cytat:
Słychać wycie? Znakomicie. Pozdrawiam twoja twórczość i 4 głosy ( w tym mój )
Nic pokory, co bylo do przewidzenia👌. Ale nie jestes sportowcem nie musisz oddac medalu zdobytego na dopingu... Nie staraj się kierowac uwagi forumowiczów z twojej"wygranej"w plebiscycie na moją niepopularną osobę."
Prawdziwa cnota krytyk się nie boi..." Wstydu chlopie nie masz. Gdzie tam chlopie😁Jako powielacz czyich tekstow, raczej Kserokopiarko 😜 Mi szkoda, ze wygrales z osobami, ktore tu rzeczywiscie robia wiele dobrego dla innych. Ty nic nie robisz takiego. Teksty byly ciekawe,zamiast wklejac gotowce, wystarczylo bys je edytowal,dolozyl z innych zrodel tresci, a całość spoil wlasnymi komentarzami.Masz czytelnikow to przestan się skupiac nad glaskaniem wlasnym Ego,a napisz swój wlasny tekst do tematu Przeciez nie tylko glosy ludzie ci dali za poprzednie posty, ale licza na nowe. 👌 Sam poczujesz satysfakcje,z tworczosci wlasnej😃 O ile ci na tym zależy. Chyba, ze wolisz jak zwykle kąsać innych, bo tylko tak pozytkujesz wlasna inteligencje...
Cytat:
2021-07-12 15:35:24, Blamestorm napisał(a): Przeciez wypowiada sie w innych tematach, jak kazdy inny tu na forum, tan temat jest do dzielenia sie ciekawostkami a nie ich wlasnej interpretacji zaraz zrobil by sie balagan. Nie badz, sore loser.
Dodam jeszcze ze nawet zachecam do kopiowania sprawdzonych info do tego watku, niz pisanie z pamieci, bo sie potem okaze, ze ktos sobie zle zapamietal date bitwy pod Grunwaldem i tworzy nowa historie Polski np.
2021-07-12 15:29:29, Blamestorm napisał(a): Jak zaczynalam watek, to nigdzie nie bylo napisane ze posty maja byc orginalne, I napisane wlasnymi slowami, juz nie przesadzajamy, szuka chlopak informacji, ciekawostek, dzieli sie nimi. Ja nie mam zastrzezen. Gratki SQL.
Tyle w temacie.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
2021-07-12 17:43:02, gosian napisał(a): O matko... Ktoś tu jest zazdrosny chyba?? Zostało urazone czyjeś ego?
Luzik to tylko forum, nie koniec świata..
Nie koniec swiata ? to zobacz SQL a ,jak pomyka w sukience a tesstickle z laseczką za nim gania, ze az bodaj Blam z wrażenia na schodach cala roztrzepana ! a do tego przygrywa forumowa kapela Aja ja jaj ja
2021-07-12 17:43:02, gosian napisał(a): O matko... Ktoś tu jest zazdrosny chyba?? Zostało urazone czyjeś ego?
Luzik to tylko forum, nie koniec świata..
Nie koniec swiata ? to zobacz SQL a ,jak pomyka w sukience a tesstickle z laseczką za nim gania, ze az bodaj Blam z wrażenia na schodach cala roztrzepana ! a do tego przygrywa forumowa kapela Aja ja jaj ja
Jednak mamy bardzo ale to bardzo inne poczucie humoru
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
Prosze, bys skonczyl dziecinade w postaci prywatnych wycieczek.
Potraktuj to jako ostrzezenie i przypomnienie, na jakich zasadach funkcjonujesz na forum.
Osoby, które czują się samotne, chętniej nadają ludzkie cechy przedmiotom martwym
Osamotnieni ludzie są skłonni nadawać przedmiotom ludzkie cechy, jak wynika z najnowszych badań opublikowanych w czasopiśmie „Psychological Science”, wydawanym przez Towarzystwo Badań nad Psychiką. Badanie powtarza i rozszerza wcześniejsze odkrycia pokazujące, że ludzie, którzy odczuwają samotność są bardziej skłonni do antropomorfizacji obiektów nieożywionych niż ci, którzy nie są samotni.
Uczucie samotności jest trudne dla człowieka
"Uważamy, że ta praca naprawdę podkreśla, jak ważne jest uczucie przynależenia do społeczności. Kiedy czujemy się odłączeni, to przypomina nam o wartości naszych bliskich związków. Większość z nas w pewnym momencie swojego życia doznaje uczucia rozłączenia, samotności i izolacji. Czy te uczucia są długotrwałe, czy nie, zależne od okoliczności, takich jak zmiana pracy lub szkoły, rozłączenie społeczne jest czymś, na co jesteśmy wrażliwi "- mówi psycholog Jennifer Bartz z Uniwersytetu McGill, główny autor badania.
Istnieje wiele sposobów, dzięki którym ludzie, którzy czują się społecznie odłączeni, mogą zniwelować poczucie samotności i wzmacniać istniejące więzi społeczne lub stworzyć nowe.
Wcześniejsze badanie z 2008 r., przeprowadzone przez psychologa Mikołaja Epley i współpracowników, wykazało, że jednym ze sposobów, w jaki ludzie mogą próbować zwiększyć poczucie wspólnoty i przynależności jest antropomorfizacja przedmiotów nieożywionych, takich jak poduszka lub budzik albo motor
pozdrawiam Kserokopiarka
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez