Spotkałam się z informacjami, że na stacjach ustawiają się długie kolejki kierowców do tankowania "na zapas". Widzieliście takie kolejki?
|
---|---|
Kasia_red | Post #1 Ocena: 0 2012-03-28 10:48:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Wszystko wskazuje na to, że w wielkanocny weekend w UK zabraknie paliwa na stacjach benzynowych. Więcej info tutaj
Spotkałam się z informacjami, że na stacjach ustawiają się długie kolejki kierowców do tankowania "na zapas". Widzieliście takie kolejki? Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Post #2 Ocena: 0 2012-03-28 10:52:07 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2012-03-28 13:23:45 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2012-03-28 14:15:17 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2012-03-28 15:34:20 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-03-28 15:51:32 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kasia_red | Post #7 Ocena: 0 2012-03-28 16:05:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2012-03-28 15:34:20, paolomario napisał(a): Wczoraj oglądałem program o przywilejach emerytalnych w Polsce i z rozmowy wychodziło, że niektóre grupy zawodowe po 15 latach pracy dostają (nawet kilkakrotnie) większe emerytury niż inne po 40 latach. Oczywiście, tacy dla przykładu, górnicy strajkując z kamieniami czy sztachetami w Warszawie pod oknami ministerstw czy siedziby premiera (którykolwiek to był) mają większą siłę przebicia niż takie nauczycielki czy pielęgniarki. To chyba oglądaliśmy ten sam program. Muszę przyznać, że pierwszy raz oglądałam program na tak żenująco niskim poziomie, gdzie redaktorzy prowadzący zachowywali się karygodnie, szczególnie Mosz. Do tego stopnia mną wstrząsnął, że aż pod opisem tego programu na innym forum wyraziłam swoją opinię, zacytuję: Pierwszy raz obejrzałam dzisiaj ten program i jestem głęboko zażenowana: 1. Brakiem elementarnej kultury redaktorów - nie dają dość gościom do głosu, przerywają, wtrącają się w wypowiedź 2. Tendencyjnością statystyk przedstawionych na początku programu, do których przez cały czas odnoszą się prowadzący redaktorzy. Zastanawiam się, że albo ktoś nawalił z researchem, stąd jakieś absurdalne błędy merytoryczne, albo właśnie tendencyjność, czyli chodzi o udowodnienie z góry postawionej tezy, bez względu na jej słuszność/prawdziwość. 3. Argumentacja redaktorów podczas dyskusji - z kosmosu. Przykład - gość Dariusz Rosati mówi o przywilejach emerytalnych dla niektórych grup zawodowych, np. czynnych zawodowo żołnierzy, którzy nie są w stanie pracować do 65-7 roku na misji w Afganistanie, na co Mosz odpowiada - "to po co się tam pchali, ich wybór". Podkreślam, że statystyki w tym programie były z kosmosu - a przez cały czas Mosz do nich nawiązywał. Przykład - policjant po 15 latach otrzymuje 4 tys. emerytury, a pielęgniarka po 40 latach - 1,8 tys. złotych. Zastanawiam się, skąd takie dane? U mnie w rodzinie mam policjanta - 20 lat pracy i zarabia od ok. 6 lat 2,9 tys. zł. Gdyby poszedł na emeryturę teraz otrzymywałby tyle, że nie dałoby się przeżyć. No ale dziennikarze w TV cały czas odwoływali się do swoich bzdur. Nic dziwnego, że Polacy masowo nie płacą abonamentu. Przepraszam za off top, ale wczoraj podczas tego programu mocno mnie poniosło i nie chce puścić ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2012-03-28 16:06:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
dziś co prawda niewiele zrobiłem Km, około 50 mil w obrębie południowego Londynu, oraz na zachód od Londynu, kolejne 50 mil z rana, i mijałem, a nawet tankowałem 2 krotnie i motocykl i samochód, ale nie wiedziałem żadnych problemów.
na pewno będe musiał tankować jeszcze jutro, być może w sobote, No ale bez jaj, do świąt to wielu wyjeździ bak paliwa ![]() A ci co nie wyjeżdża to po angielsku ... po prostu zostaną w lokalnym klubie / Pubie Ja zauważyłem że w UK, ludzie nie działają paniką jak w Polsce. Jak śnieg spadnie ... to się nie da jak nie ma paliwa ... to się nie da jak sie nie da ... to się nie da ![]() Zimna krew i ciepłe piwo ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Lhotse | Post #9 Ocena: 0 2012-03-28 17:38:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2012 Skąd: SouthEast |
Bo to jest Proszę Państwa skandal żeby kierowcy zarabiali tylko 40.000 rocznie a do tego przyzwoicie było by dostawać za pracę weekend 200% i wolne w tygodniu a nie 100% jak teraz.
Ja już zapomniałem jak się tankuje na stacjach w uk, od 2007 mam kilkadziesiąt litrów w pakiecie i tankuje z firmowego dystrybutora. A paliwa nie zabraknie na stacjach, chyba że ajent to du.a [ Ostatnio edytowany przez: Lhotse 28-03-2012 17:39 ] |
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2012-03-28 17:42:10 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Asda Aintree Liverpool - paliwa brak, stacja nieczynna.
|