Str 51.4 z 84 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2017-09-12 21:26:49 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Wpadlo mi w oko u kolegi i nie moglam sie powstrzymac
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: +2 2017-12-29 20:21:39 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Słowo na piątek
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Theraphosa_blon | Post #3 Ocena: 0 2017-12-29 20:44:29 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
...a niedziela już tuż tuż,
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus Bułhakow |
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2017-12-30 12:05:26 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
A w niedzielę ...niekoniecznie alkohol...może i stan upojenia ale ...
"Bo ja gdy czytam, to właściwie nie czytam, biorę piękne zdanie do buzi i ssę je jak cukierek, jakbym sączył kieliszeczek likieru, tak długo, aż w końcu ta myśl rozpływa się we mnie jak alkohol, tak długo we mnie wsiąka, aż w końcu nie tylko jest w moim mózgu i sercu, lecz pulsuje w mych żyłach aż po krańce naczyniek włoskowatych. " Bohumil Hrabal – Zbyt głośna samotność Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
ufka78 | Post #5 Ocena: 0 2018-01-03 09:44:58 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 03-01-2018 Skąd: Leeds |
:D tego nie znałam
|
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2018-01-08 19:59:06 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
– Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami. Kryją w sobie tajemnicę. Do każdej odpowiedzi trzeba dodać „być może”. Tylko na nieciekawe pytania można udzielić ostatecznych odpowiedzi.
– Chcesz powiedzieć, że dla „Życia” nie ma rozwiązania? – Chcę powiedzieć, że dla „Życia” jest kilka rozwiązań, a więc nie ma żadnego. – A ja myślę, ciociu, że dla życia nie ma innego rozwiązania niż żyć. Oskar i pani Róża ...Schmitt Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Maria13 | Post #7 Ocena: 0 2018-01-08 22:15:08 (7 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2017 Skąd: Staines |
Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to, co oswoiłeś.
Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę |
Maria13 | Post #8 Ocena: 0 2018-01-09 22:24:36 (7 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2017 Skąd: Staines |
Miłość jest zagadką wszechczasów.
za całą moją miłość Halina Poświatowska za całą moją miłość — bracie Aniele dałeś mi złoto w tle i błękitną sukienkę i przypiąłeś mi parę skrzydeł i uniosłeś w niebo a ja nie jestem gwiazdą żaden z moich promieni nie rozdarł ciemności w ciemności umiem tylko kochać i o kolorach nie wiem nic w moich zaciśniętych dłoniach złoto zachodzi czernią i krew pochłania błękit i nisko do ziemi — jak ciało moje do twego — przywiera moje niebo [ Ostatnio edytowany przez: Maria13 09-01-2018 22:26 ] |
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2018-01-09 23:04:23 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Lubię Pośiwatowską
![]() Tu masz wątek do poezji ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Post #10 Ocena: 0 2018-01-10 22:18:02 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-01-08 22:15:08, Maria13 napisał(a): Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to, co oswoiłeś. Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę Jako mloda osoba tlumaczylam sobie to na odpowiedzialnosc za czlowieka z ktorym sie zblizyles. Jako rozwodka w srednim wieku i seryjna monogamistka, wole myslec ze chodzilo o lisa. Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|