MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3716 z 5278 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3715 | 3716 | 3717 ... 5276 | 5277 | 5278 ] - Skocz do strony

Str 3716 z 5278

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andypolo

Post #1 Ocena: +1

2021-07-08 23:15:00 (4 lata temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

A może ktoś w Oxfordzie mieszka. Chętnie umówiłbym się na kawę. Przyszło mi tu spędzić tydzieñ i nie mam do kogo gęby otworzyć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AbacusII

Post #2 Ocena: 0

2021-07-09 00:33:40 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Cytat:

2021-07-08 22:12:36, dominikana36 napisał(a):
Ja od dluzszego czasu obserwuje taki trend, ze kazdy by sie chetnie komus gdzies wprosil- na kawe, obiad, weekend lub nawet tydzien, ale malo chetnych zeby zaprosic do siebie :) to tez odnosi sie do nas- chetnie do kogos pojedziemy ale na wlasne podworko i sciany juz nam sie nie chce patrzec, nawet w towarzystwie najlepszym :)

W święta Wielkanocne zapraszałem każdego,kto by czul sie samotny na spacer , kawe , ciasto ...Myslalem o singlach i singielkach , bo niestety zawsze bylo tak i bedzie ,ze te osoby sa na marginesie i grup i par, takie piąte kola u wozu .Mężatki niechętnie widza singilke na impreze , natomiast singiel ma co najwyżej towarzystwo do flaszki...
Mialem tez inne pomysły wspólnego spędzenia czasu...
Ale forumowicze nie byli zainteresowani, z różnych powodów.Od czasu jak jestem na forum, a to jedyne,z którego korzystam ,poznaje specyfikę współistnienia grupy ludzi ,ale właściwie wylacznie w wirtualnej przestrzeni(mysle ze na innych forach jest podobnie). Liczylem ze fora łacza czesc uzytkownikow w sensie sporadycznego kontaktu telefoniczno, realnego.
Niedawno zrobiłem temat : Wspólne Wyjścia i Odwiedziny "Czy jest suchy chleb dla konia ? " :) Napisalem tam: Zdarza sie,że bywacie w okolicach, gdzie mieszkają forumowicze . Zamiast wpisu ..."po' :"Następnym razem wpadnijcie na kawę" .Możecie tu przed wypadem zapowiedzieć,gdzie i kiedy mniej więcej będziecie ,a Gościnny forumowicz będzie miał okazje zaprosić was i poznać. "w odpowiedzi jak do idioty *ROFL* poradzono mi zarywac ludzi w Posku zamiat tu sie pytac, czy ktos ma ochote isc do teatru...
:-] A mi chodzilo o jakieś wskrzeszenie na forum inicjatyw integracyjnych na luzie , a nie o znajdywanie przez mnie znajomych.. Reakcja zmobilizowała mnie do poszukania dyskusji na forum o wspolnym spedzeniu czasu w archiwach i trafilem na Ewy zaproszenie bodaj na swieta gwiazdkowe , nie wiem czy zaskoczylo, ale jednak byla inicjatywa ( moze ktos jeszcze byl tak goscinny wobec nieznajomych , nie wiem, nie drążyłem tematu). Mnie zapraszają za plot sąsiedzi..Wczoraj bylem na party u kucharza z pracy.Bylem jedynym Polakiem bo reszta jak zwykle nie przyszla, zareagowali w realu jak forumowicze w wirtualu . .Duzo w robocie gadam z filipinczykami, zaprosili mnie na urodziny kolezanki , kiedy indziej do ich kosciola ( ciekawostka , po mszy poszlismy na poczestunek: pelne stoly domowych (dziwnych, ale smacznych) specjałów ). Zmierzam do tego,ze jesteśmy narodem na obczyznie nieufnym , zamkniętym w malych własnych grupach. Nie wiem dlaczego tak jest , jakas epidemia narodowa socjofobi ? ;) Do mojej siostry w Polsce co sobotę ( ale tylko w sezonie) przyjeżdżają ludzi na dzialke na jakies grile, znajmomi, znajomych znajomych, jest ruch , gwar ,smiech , nie sa to pijackie imprezy , po prostu luzne spotkania .A tu w UK po za wyjatkiem moich zwiariownych sasiadow Polakow , reszta jest jakas taka zamurowana na ludzi ...*DONT_KNOW*
Ilekroc wchoddze w taka dyskusje kazdy mysli ze szukam cos dla siebie (wrecz przeciwnie) a mi chodzi o to dlaczego wy forumowicze miedzy sobą nie otwieracie sie na innych , jaki problem po drodze w czasie weekendowego wypadu wpaść do kogoś nie znanego z reala na kawe ? Przeciez to drobnostka czasu ,a jak moze być wesolo :)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 09-07-2021 00:37 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #3 Ocena: 0

2021-07-09 00:34:58 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-08 23:15:00, andypolo napisał(a):
A może ktoś w Oxfordzie mieszka. Chętnie umówiłbym się na kawę. Przyszło mi tu spędzić tydzieñ i nie mam do kogo gęby otworzyć.

bedziesz w Londynie , daj znac ,z Eustachym Cie przywitamy :) kawa , paczek i co ino bedzie :)
Mozesz spytac w temacie poniżej, moze wieksza grupa zauważy twoj post niz tu w ogolnym temacie,gdzie zapraszają sie znajomi ze znajomymi...
Jestem przejazdem , halo halo :)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 09-07-2021 01:27 ]

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #4 Ocena: 0

2021-07-09 02:35:24 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2021-07-08 14:11:28, cris82 napisał(a):
jak ktos jedzie w samochodzie w pojedynke z maseczka na twarzy to ciezko mi dopasowac inne slowo...

Cris gdzies Ty mnie znowu wypatrzyl?

...ale juz tlumacze. Jak ktos prowadzi klienta auto z serwisu na przyklad, to w maseczce.
Moze ktos, kogos podwozil?
Ja sama odbieralam swoje w maseczce I pozniej odkazam juz na parkingu.
Jak jade z jednego sklepu do drugiego, a nie jest daleko (nie sciagam, nie macam).
:-]

Przykladow moze byc wiele.

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #5 Ocena: 0

2021-07-09 06:44:17 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Cytat:

2021-07-08 22:32:04, karjo1 napisał(a):
No i dobrze, wakacje robia sie ciekawe.
Weekend u Ewy, kolejny na pilnowaniu kotow u Richmond, kto nastepny :]?

U mnie zaraz euro się skończy
To stadion wembley stoi puste
Miejsc jest dużo
Nawet namiotów zabraknie *ROFL**ROFL*

Jak będę wychodzić za mąż to zaproszę wszystkich
Tylko fajne prezenty kupcie *DONT_KNOW*

[ Ostatnio edytowany przez: Wembley27 09-07-2021 06:49 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2021-07-09 07:07:09 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2021-07-09 02:35:24, Maat17 napisał(a):
Cytat:

2021-07-08 14:11:28, cris82 napisał(a):
jak ktos jedzie w samochodzie w pojedynke z maseczka na twarzy to ciezko mi dopasowac inne slowo...

Cris gdzies Ty mnie znowu wypatrzyl?

...ale juz tlumacze. Jak ktos prowadzi klienta auto z serwisu na przyklad, to w maseczce.
Moze ktos, kogos podwozil?
Ja sama odbieralam swoje w maseczce I pozniej odkazam juz na parkingu.
Jak jade z jednego sklepu do drugiego, a nie jest daleko (nie sciagam, nie macam).

Przykladow moze byc wiele.

czyli jezdzisz w maseczce zawsze jak prowadzisz auto klienta? czy dlatego ze podwoznisz ludzi caly czas

mysle ze niepotrzebnie to komplikujesz

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2021-07-09 08:15:51 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cris... Ja tylko podalam przyklady.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #8 Ocena: 0

2021-07-09 11:36:13 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Zastanawiam sie co jeszcze bardziej mogłoby mnie zachęcić do pracy w tej firmie.
Chyba tylko przysłowiowe owocowe czwartki :-]

Rower do pracy schemat
Emerytura firmowa
Zniżka pracownicza
Elastyczny harmonogram
Członkostwo w siłowni
Program poleceń
Sklep rabaty Store

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 09-07-2021 11:36 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #9 Ocena: 0

2021-07-09 11:54:41 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-09 06:44:17, Wembley27 napisał(a):
Cytat:

2021-07-08 22:32:04, karjo1 napisał(a):
No i dobrze, wakacje robia sie ciekawe.
Weekend u Ewy, kolejny na pilnowaniu kotow u Richmond, kto nastepny :]?

U mnie zaraz euro się skończy
To stadion wembley stoi puste
Miejsc jest dużo
Nawet namiotów zabraknie *ROFL**ROFL*

Jak będę wychodzić za mąż to zaproszę wszystkich
Tylko fajne prezenty kupcie *DONT_KNOW*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Wembley27</i> 09-07-2021 06:49 ]

Jak zapraszasz forumowiczów na weselicho na trawke,to rozumiem,ze z ukochanymi zwierzątkami :) Ktos tam wykręci kota ogonem, ktoś tam zaszaleje jak pies spuszczony z łańcucha i będą miały potem, o czym ptoszki ćwierkać,bedzie sie dzialo :)
Ja juz mam prezent życzenie: Żebyście byli zawsze dla siebie smaczną;babeczką i ciachem ;)

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: 0

2021-07-09 12:20:54 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-07-09 11:36:13, tesstickle napisał(a):
Zastanawiam sie co jeszcze bardziej mogłoby mnie zachęcić do pracy w tej firmie.
Chyba tylko przysłowiowe owocowe czwartki :-]

[b] Rower do pracy schemat
Emerytura firmowa
Zniżka pracownicza
Elastyczny harmonogram
Członkostwo w siłowni
Program poleceń

Słabo, nie masz pakietu prywatnej opieki medycznej albo 100% ;-) cash back za "usługi" medyczne typu dentysta, okulista (w tym soczewki) masażysta itp. ?

A co z shares? nie macie? moje na razie ładnie +100% dochodu płacę 260 funtów miesięcznie, będzie fajna sumka, ale jeszcze niecałe 2 lata.

U nas nie ma siłowni, a szkoda, mogliby taki jakiś bonusik na basen/ siłownię ;-)

A te rabaty na sklepy, to tak średnio, ale zawsze taniej bilety na parking lotniskowy kupowałam.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Strona 3716 z 5278 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3715 | 3716 | 3717 ... 5276 | 5277 | 5278 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,