MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 87.5 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 86.5 | 87.5 | 88.5 | 89.5 | 90.5 | ] - Skocz do strony

Str 87.5 z 91

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Korba102

Post #1 Ocena: 0

2009-06-14 21:36:35 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

CD

Caloksztalt swiatowej polityki prowadzonej przez wszystkie miedzynarodowe organizacje zydowskie wyraznie wskazuje na tak wlasnie wytyczony cel. Jest to kierunek dla Polski nieslychanie dramatyczny. Swiadomosci tego w polskim spoleczenstwie nie ma. I jak moglo by byc, kiedy dzisiaj Polska nie ma wlasnych srodków masowego przekazu? Polska szybko zmierza do utraty suwerennosci, ale fakt ten uswiadamiaja sobie tylko nieliczni.

Polskie spoleczenstwo powinno wreszcie uzmyslowic sobie ten fakt, bo wkrótce bedzie na cokolwiek za pózno. Nawet walka zbrojna moze byc niemozliwa, bo mamy liczne przyklady zbrojnej obrony demokracji w rzekomo niezaleznych panstwach. Trwajaca od wielu lat zydowska agresja propagandowa na Polske, nie jest wynikiem niecheci, czy nawet nienawisci do Polaków. Byloby to zbyt latwe i zbyt naiwne wytlumaczenie calej tej powodzi oszczerstw i kalumnii. Tu gra idzie o panstwo, zasobne, swietnie polozone do wielkich swiatowych interesów, o dobrym klimacie, zamieszkalym przez ludzi dobrotliwych i naiwnych, nie skorych do glębszych dociekan, doskonale nadających się na potulną masę roboczą.

Tu idzie o naszą wolność i nasze, POLSKIE PAŃSTWO
News z sieci
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #2 Ocena: 0

2009-06-14 21:53:40 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Kadafi: kobieta to mebel

Przywódca Libii Muammar Kadafi, składający wizytę w Rzymie, przyznał, że w świecie arabskim i muzułmańskim kobieta jest traktowana "jak część umeblowania". - Można ją wymienić, kiedy zechcesz, i nikt cię nie zapyta, dlaczegoś to zrobił - oświadczył Kadafi na spotkaniu z tysiącem włoskich kobiet, aktywnych w polityce, biznesie i działalności społecznej. Dodał następnie: "Światu potrzebna jest rewolucja kobieca, oparta na rewolucji kulturalnej".
odsyłacz
stryczek dla 15-latka

Takie rzeczy to tylko w Palestynie: 15-letni chłopiec z wioski niedaleko Qalqiliya (Zachodni Brzeg) był torturowany a następnie został zamordowany przez członków swojej rodziny. Familia z piekła rodem oskarżała go o kolaborację z Izraelem.

Na początku przedstawiciele władz palestyńskich sądzili, że chłopak został zamordowany w ramach zwyczajnej przemocy domowej, jednak dochodzenie ujawniło szokującą prawdę. Policjanci odkryli, że Raed Sualha przed powieszeniem był torturowany. Za Ynetnews
O ciekawych wydarzeniach z tzw. Palestyny napisał również Fox na swoim blogu o terroryzmie, Iranie, Izraelu, USA i geopolityce: "Na Autonomii Palestyńskiej dzieją się ciekawe rzeczy, o których mainstreamowe media jak zwykle milczą. Najpierw w Kalkijii służby bezpieczeństwa Fatahu, zatrzymały trzy kobiety, które chciały dokonać zamachu samobójczego przeciwko... palestyńskim policjantom. Jeden z fatahowskich policjantów zastrzelił zaś palestyńskiego kierowcę, który nie zatrzymał się na posterunku kontrolnym. Po prostu puściły mu nerwy i uznał, że zbliżający się w jego stronę samochód zaraz wbije się w jego posterunek i wyleci w powietrze. Tymczasem Hamas po raz pierwszy wystrzelił rakietę Kassam w stronę EGIPTU. Jak już tu kiedyś napisałem, największe świństwa Żydom robili zawsze inni Żydzi a Arabom inni Arabowie...".

Ciekawa historia z UK: prowadzący punkt pocztowy w Nottingham odsyła z kwitkiem wszystkie osoby które nie potrafią mówić po angielsku. Bo jak przyjechały do Anglii i chcą tam żyć - to niech się nauczą języka. Gdyby właściciel oficyny był biały - wszyscy rzuciliby się na niego z tekstem "RASISTA!" :) Na szczęście Deva Kumarasiri sam pochodzi ze Sri Lanki i zwolennicy politycznej poprawności mogą mu skoczyć.

A jakiś pożyteczny idiota, tfu, angielski minister spraw zagranicznych naciska na zmianę logo Czerwonego Krzyża na Czerwony Kryształ. Bo krzyż może się kojarzyć z krucjatami :) Jestem ateistą, ale pokłady lewicowego debilizmu potrafią zaskoczyć nawet mnie... Więcej o sprawie na DailyMaigazetka

I jeszcze dwie historie z życia wzięte: w Kuwejcie policjanci porwali i zgwałcili dwie Filipinki. Jest to kolejny dowód na to jak się traktuje tanią siłę roboczą w bogatych państwach arabskich. Natomiast policja Zjednoczonych Emiratów Arabskich aresztowała młodą Angielkę pracującą w sklepie dla nurków i śpiącą piętro wyżej (w tym samym budynku). Powód? Oskarżenia o seks ze swoim pracodawcą... W sumie i tak dobrze, że chociaż jej nie zgwałcili...

niewygodna zbrodnia

Uprowadzenie i zamordowanie młodego Żyda przez mułmańskich imigrantów, nazywających samych siebie Barbarzyńcami, zaszokowało w roku 2006 całą Francję. Ale teraz gdy toczy się proces – zapadła cisza. Francuski sędzia zakazał sprzedaży ostatniego wydania magazynu Choc (Szok). Na okładce pokazano mężczyznę z twarzą całkowicie zaklejoną taśmą klejącą, za wyjątkiem małych otworów wokół krwawiącego nosa.

Jest to fotografia Ilana Halimi, 23-letniego paryskiego Żyda, który został porwany i torturowany przez 24 dni. Oprawcy zrobili mu zdjęcie i wysłali do jego rodziny. Prawnik rodziny Halimi zgłosił zastrzeżenia, co do tej publikacji, lecz redaktor naczelny magazynu Choc odpowiedział: Oczywiście zdajemy sobie sprawę z bólu rodziców i oczywiście bardzo im współczujemy…ale to nie publikacja tego zdjęcia jest najbardziej przerażająca. Przerażające jest to, co ona oznacza, to co, się stało, rzeczywistość, która jest poza tym zdjęciem.

Nie wygląda to dobrze. The New York Times informował w ostatnim tygodniu, że przez ostanie dwa i pół tygodnia niewiele ujawniono o paryskim procesie, 27-miu ludzi oskarżonych o brutalne porwanie, torturowanie i zabójstwo młodego Żyda. Co gorsze, to co, ujawniono wskazuje, że francuski rząd i policja zrobiły wszystko, co było w ich mocy, aby ukryć islamską nienawiść do Żydów.

Media, pod naciskiem sił dżihadu, przez długi czas blokowały prawdę o tej tragedii francuskiego Żyda, porwanego i torturowanego przez islamskich żołnierzy. Ukryto także religijny aspekt tego antysemickiego aktu.

Nikt nie wspomniał o cytatach z Koranu mówiących, że Żydzi są największymi wrogami muzułmanów. Nikt, też nie odwołuje słów Mahometa: Dzień sądu ostatecznego nie nadejdzie, dopóki muzułmanie nie staną do walki z Żydami i zabiją ich. Żydzi będą chować się za skały i drzewa, a skały i drzewa będą wykrzykiwać: Muzułmaninie, jest tutaj Żyd ukrywający się za mną, chodź i zabij go”. Nic też nie słychać o islamskiej tradycji, która mówi:” Kiedy nadejdzie dzień sądu ostatecznego, Allach da każdemu muzułmaninowi Żyda lub chrześcijanina do zabicia, tak aby muzułmanin nie poszedł do piekła.

Rafi Halimi, wujek* Ilana, opowiada, że bandyci dzwonili do nich parokrotnie i recytowali wersety Koranu, podczas gdy w tle słychać było krzyki torturowanego Ilana.

Trzy tygodnie niewyobrażalnych tortur. Dwadzieścia trzy osoby uczestniczyły w torturowaniu Ilana. Dodatkowych dwadzieścia brało w tym udział pośrednio. Dozorca budynku dał im klucze do apartamentu, gdzie jak, powiedzieli będą kogoś trzymać. Francuski dziennikarz Guy Millière pisał, że krzyki musiały być głośne, ponieważ tortury były szczególnie bestialskie: bandyci obcinali po kawałku ciało młodego mężczyzny, obcięli mu palce, uszy, oblali go kwasem, a na koniec oblali płynem łatwopalnym i podpalili go.

Przerażające tortury. Straszne tortury. Jeden z oprawców był w stanie iść każdego ranka do pracy w TV i po powrocie brać udział w torturach. Dziewczyny, które wciągnęły Halimiego w pułapkę, wiedziały, że zostanie porwany. Wiedziały, że Youssef Fofana, przywódca barbarzyńców, jest wyjątkowo brutalny. Wiedziały, taż, że po trzech tygodniach, Ilan wciąż jest w jego rękach. Wszystko, co musiały zrobić, to wykonać anonimowy telefon na policję. Nikt by ich nie rozpoznał. Nie zrobiły tego. Żaden z sąsiadów nie zawiadomił policji, że w budynku dzieje się coś dziwnego.

Policja zabroniła rodzinie mówić cokolwiek. Żydowska społeczność nie została ostrzeżona, kiedy poprzednio doszło do nieudanej próby porwania innego Żyda. Nie została też poinformowana o tym udanym porwaniu. Nawet gdy jeden z bandytów, wstrząśnięty okrucieństwem, zrezygnował, nie zadzwonił na policję. Kiedy znaleziono Ilana, dowódca straży pożarnej, która przybyła na miejsce, człowiek z wieloletnim doświadczeniem, o mało nie zwymiotował na widok, który zastał. Na koniec, Youssef Fofana, dwukrotne podciął gardło Llana, oblał go łatwopalną cieczą i podpalił. Prawdopodobnie Ilan nie umarł od razu, ponieważ chodził jeszcze przez ok. godzinę, szukając ucieczki.

To kolejna islamska zbrodnia na bezbronnym Żydzie. Oby próba zatajenia tej okrutnej zbrodni nie stała się zachętą dla kolejnych antysemickich aktów okrucieństwa
News z sieci

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 14-06-2009 21:54 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

monkapaul

Post #3 Ocena: 0

2009-06-14 21:59:44 (16 lat temu)

monkapaul

Kobieta

Z nami od: 19-05-2008

Juz nikt mnie nigdy w zyciu nie przekona do grilowanych i z gory prosze uprzejmie nie zarzucac mi tutaj zadnego rasizmu,bo nie o to tutaj chodzi!Pilnie z moim szczesciem poszukiwalem mieszkania do wynajecia,znalazlem ogloszenie w gazecie,umowilem sie na obejrzenie,lokalizacja nam pasowala,cena byla w miare przystepna,zatem zgodzilismy sie to mieszkanie podnajac.Kiedy sie wprowadzalismy oplate i depozyt przyjela od nas polka,przyjaciolka grilowanego,dala owszem pokwitowanie a na pytanie gdzie umowa powiedziala ze dostarczy nam je w najblizszym czasie wlasciciel mieszkania,czyli jej przyjaciel,na zapytanie czy nie bedzie problemu z placeniem czekami odpowiedziala ze oczywiscie zadnego.Coz zaufac rodakom??? Teraz wiem iz nie warto!!! Niczym sie nie roznia od tych z kim przystaja i zyja,opowiadajc wszystkim wkolo jacy to z nich wspaniali mezszczyzni!Mieszkalismy tak czekajac na te umowe(ktorej rzecz jasna nigdy nie otrzymalismy)przez 10 miesiecy regularnie placac czynsz,juz nie czekiem tylko zazadali gotowka i wszystko bylo pieknie i ladnie az do momentu wprowadzenia sie uciazliwego sasiada przez ktorego noce zaczely byc zarywane poniewaz on upijal sie do bialego ranka sprowadzajac podejrzane typki do siebie,zaczely sie interwencje Policji itp.Niestety ilez mozna to wytrzymac i chodzic do pracy tak jak na kacu?Podjelismy decyzje wyprowadzenia sie z tegoz mieszkania o czym niezwlocznie poinformowalismy naszego Lanlorda,podajac przyczyne,nadmienie ze juz wczesniej go informowalismy o tym ze nie mozemy spac nocami,ze ktos nocami dobija sie do naszego mieszkania usilujac wejsc nawet oknem,ze dalsze mieszkanie tutaj stalo sie uciazliwe dla nas a wrecz niebezpieczne.Dowiedzial sie o czasie wyprowadzenia ,zatem odmieszkujemy depozyt i jak tylko cos uda nam sie znalezc nowego,zaraz sie wyprowadzamy i nie omieszkamy go o tym terminie powiadomic.Ciekawi zapewne jestescie jak to sie skonczylo? Otoz dzisiaj zaledwie dotarlem do pracki kiedy zadzwonilo moje szczescie roztrzesione ze grilowany Lanlord z czarnym osobnikiem wylamuja drzwi do zajmowanego przez nas mieszkania,zadzwonilem na Policje i sam poinformowalem swojego szefa o zaistanialej sytuacji,wrocilem do domu,obawiajcac sie caly czas o moje Kochanie,by nic jej sie aby nie stalo,na szczescie Policja juz byla na miejscu,zobaczylem czesc rzeczy wyrzuconych na dol klatki schodowej,tyle zdolali wyrzucic,poniewaz moje szczescie bronilo wszystkiego jak lwica i rowniez zadzwonilo na Policje.Jego przyjaciolka polka jakos sie nie raczyla pofatygowac razem z nim na te bezprawna eksmisje! Na szczescie dla nas skonczylo sie to dobrze poniewaz prawo w tym wypadku bylo po naszej stronie!!! Nie mial prawa nas wyrzucic mimo ze nie otrzymalismy od niego umowy najmu,malo tego sklamal Policji ze my mu niczego nie placimy,nie tylko rentu(mimo kwitow przez niego wystawionych)ale rowniez gazu,pradu i wody!!! Czy nadal twierdzicie ze grilowanym mozna ufac??? Nigdy nie bede ich szanowal i naszych rodaczek ktore sie z takimi wiaza,rowniez!!! Nadmienie jeszcze ze to juz nie pierwsze moje takie zetkniecie sie z grilowanymi i nie chodzi tutaj tylko o mieszkanie ale rowniez wykorzystywanie przez nich innych w pracy,sa slodcy ale tylko do pewnego czasu!!!
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz...

CHORY PSYCHICZNIE HIPOKRYTO !!!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Korba102

Post #4 Ocena: 0

2009-06-14 22:01:11 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Seksturystyka w Egipcie: zachowanie Polek
O tym jak niektóre turystki zachowują się jak przysłowiowe k*rewki...

"Od dłuższego czasu czytam to forum i obserwuję co się dzieje. Cieszę się bardzo, że teraz mamy "względny spokój" w temacie pogoni za habisiami. Więc zanim zacznie się sezon wakacji w Egipcie chciałabym napisać parę słów do dziewczyn, które wybierają się tam. Mój mąż pracuje jako polskojęzyczny przewodnik. Od razu odpowiadam: jest egipcjaninem. Z racji zawodu zachowuje wszelkie kanony dobrego zachowania w stosunku do turystek i turystów, co niejednokrotnie jest niestety błędnie odczytywane: "jest sympatyczny=leci na mnie". ZAWSZE podaje swój numer telefonu grupie z którą pracuje z racji tego, że niejednokrotnie pracuje z grupą przez tydzień i chce mieć pewność, że w razie kłopotów turysta będzie się miał do kogo zwrócić. No i tu się zaczyna to o czym chciałam powiedzieć. Kochane szanowne rodaczki, zastanówcie się co i do kogo wypisujecie w sms-ach. Pomijam jowialne "tęsknie za Egiptem i Tobą" tudzież "gdy spojrzałam w twoje oczy już wiedziałam, że nigdy się nie uwolnię od tego widoku". Mój mąż jest uczciwy w stosunku do mnie, więc miałam okazję nie raz poczytać sobie podobne kwestie, a nawet jeszcze lepsze, w których turystki otwarcie proponują mu seks przy najbliższej wizycie w Egipcie, wyznają "dogłębną miłość na zawsze", proszą o wynajęcie "wspólnego gniazdka" w którym mogłyby się "nacieszyć wspólnymi przeżyciami", ect. I tu o zgrozo rzecz najsmaczniejsza: wiele z takich kobiet nie zraża się mimo tego, że mój mąż odpisuje, że ma żonę i udane życie osobiste więc nie szuka dodatkowych wrażeń. Więc jeszcze raz zaapeluję: zanim do kogokolwiek napiszecie coś równie żenującego zapytajcie wprost o to czy taka osoba ma ochotę na przygody z wami"
niuchacz
Polki potrafią również słać gorące maile... "w mailu pod tytułem "wspomnienia z wakacji" można znaleźć zdjęcia np. z gołym biustem delikwentki lub innymi częściami ciała - więcej nie dodam, bo i tak już dziewczyny krzyczą za głośno, że turystki są cacy tylko chłop mnie w trąbę puszcza" (tubablada na forum Faceci z Egiptu)

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 14-06-2009 22:02 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

monkapaul

Post #5 Ocena: 0

2009-06-14 22:10:23 (16 lat temu)

monkapaul

Kobieta

Z nami od: 19-05-2008

http://elondyn.co.uk/ludzie,profile,11

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Korba102

Post #6 Ocena: 0

2009-06-14 22:30:27 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Mam wielki news dla wszystkich właśnie w tym tygodniu przylatuje do mnie syn z Polski na całe wakacje i niestety będą, co niektóre panie rozczarowane;)
Ponieważ będę mniej zaglądał na MW a więcej poświęcał czasu dla dziecka
Kawaler to już prawie gdyż w wkrótce skończy osiemnastkę, lecz to zawsze dziecko
Zatem obiecuje, że w miarę możliwości będę kukał do MW, lecz na pewno nie tak często.
:-]8-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2009-06-14 22:43:21 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #8 Ocena: 0

2009-06-14 22:53:38 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Korba102

Post #9 Ocena: 0

2009-06-15 06:47:00 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

UK może porzucić plan wprowadzenia dowodów osobistych
Nowy minister spraw wewnętrznych Alan Johnson może porzucić jeden z "flagowych" pomysłów Partii Pracy - wprowadzenie dowodów osobistych - informuje "The Sunday Times".
Johnson, który na stanowisku szefa Home Office zastąpił Jacqui Smith rozpoczął pilny przegląd planów dotyczących wprowadzenia "ID Cards" w Wielkiej Brytanii. "The Times" twierdzi, że nowy minister może doprowadzić do zarzucenia planu, który został zainicjowany przez Tony'ego Blaira po zamachach z 11 września.

Brytyjski dziennik pisze także, że Johnson, który jest typowany na następce Browna na fotelu szefa New Labour, wydaje się sympatyzować z osobami, które krytykują program jako zamach na "swobody obywatelskie". Porzucenie wartego sześć miliardów funtów planu pozwoli także na znaczne oszczędności.

Jednocześnie Johnson dzięki takiemu posunięciu może zyskać poparcie mniej ważnych posłów Partii, którzy w większości są przeciwni pomysłowi Blaira i zdobyć punkty potrzebne do przejęcia przywództwa w Partii Pracy.

Torysi już od dawna sprzeciwiają się wprowadzeniu kart identyfikacyjnych. Podkreślają między innymi, że porzucenie pomysłu dowodów osobistych pozwoli zaoszczędzić dwa miliardy funtów.

News z sieci
Dobry news dla Pań, które żyją w związkach z muzułmanami i Afrykanami
Nie będą dążyć do weryfikowania osób, którzy tu żyją, ponieważ wielu z nich jest tu być może nielegalnie a organizacje islamskie może tez postawiły ultimatum, że ujawnia ile to kasy przepłynęło do ludzi w ewidencji oraz w Izbie Lordów jak i też służb wewnętrznych w UK
Home Office jest w korupcji???
Podczas weryfikacji o ID card można było by znaleźć wielu ludzi, którzy przebywają tu nielegalnie lub są poszukiwani listami gończymi…

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

metodyka

Post #10 Ocena: 0

2009-06-15 07:02:21 (16 lat temu)

metodyka

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-01-2009

Wszystko o wszystkim:-Y

[ Ostatnio edytowany przez: metodyka 15-06-2009 22:12 ]

dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 87.5 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 86.5 | 87.5 | 88.5 | 89.5 | 90.5 | ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,