Znowu natknelam sie na tekst,ktory mnie poruszyl a co za tym idzie sklonil do odpowiedzi.
Tekst byl o Polkach wiazacych sie nie wazne z kim byle nie Polakiem. Twierdzenie,ze Polki wiaza sie z obcokrajowcami za wszelka cene nie jest prawda. Powiedzmy czesca prawdy.
Sa zdesperowane dziewczyny. Nie znajace jezyka , a calay ich atut w grze o lepsze zycie to czesto, gesto jedynie uroda i mimo nieznajomosci jezykow obcych nazwijmy to ladnie LATWOSC NAWIAZYWANIA KONTAKTOW. Za wysnione lepsze zycie,nie znajomosc roznic kulturowych placa wysoka cene. Ale to juz wiemy.
Jest tez inna gropa Polek i to calkiem spora grupa. Sa to dziewczyny madre,wyksztalcone,wladajace niejednokrotnie kilkoma jezykami obcymi. Dobrze adaptujace sie w obcej rzeczywistosci.Szybko robiace kariery. One tez czesto wiaza sie z obcokrajowcami. Robia to przemyslanie.W gre wchodzi uczucie a znajomosc jezyka pozwala na pelnie szczescia. Znam takie pary osobiscie.
I to kolejny dowod na to ,zeby zachecic do nauki jezykow obcych. Przed wyjazdem za granice podszkolmy sie troszke. Juz za wczsu dodam , ze nie reklamuje tu szkol jezykowych. Z wlasnego doswiadczenia wiem , ze warto sie uczyc jezykow obcych. Mieszkam za granica juz od pieciu lat . Wyjechalam z dobra znajomoscia jezyka i ulatwilo mi to bardzo start na obczyznie.
Dla kobiet
News z sieci