MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 84 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 83 | 84 | 85 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

Str 84 z 91

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-06-14 17:25:35 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #2 Ocena: 0

2009-06-14 17:27:31 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2009-06-14 17:27:58 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja uwielbiam rozowy,zwlaszcza taka jedna Pink.I jakos przemawiaja do mnie texty jej piosenek,np ten:
"so what,Im still a rock star
I got my rock moves
and I dont need you
and guess what
Im having more fun
and now that we r done
Im gonna show you 2night
Im allright
Im just fine..."
(chyba wlasnie tego typu nasz kolega nie lubi)

a to zafundowalyscie mu bezzsenna noc:-]

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 14-06-2009 17:29 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #4 Ocena: 0

2009-06-14 17:33:46 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #5 Ocena: 0

2009-06-14 17:39:01 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

jareb40

Post #6 Ocena: 0

2009-06-14 17:39:27 (16 lat temu)

jareb40

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2008

korba jak tam operacja implantu mozgu...znowu sie niepowiodla????????

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

jareb40

Post #7 Ocena: 0

2009-06-14 17:40:57 (16 lat temu)

jareb40

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2008

Cytat:

2009-06-14 12:44:36, severance napisał(a):
..a mnie to zaintrygowalo?!
Jakiez to straaaszne konsekwencje Korba masz na mysli:-o:-]

Poniewaz moja pierwsza odpowiedz na twoje chore teksty w temacie: "szczesliwy zwiazek z muzulmaninem"- byla prawdopodobnie zbyt zaowalowana, a tutaj (pod ambona) generalnie wolno wszystko..

..Z serdecznymi pozdrowieniami korba:

doclaczam sie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Korba102

Post #8 Ocena: 0

2009-06-14 17:45:41 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

"Błona dziewicza nie istnieje!".
Dziewice też nie?

Polityczna poprawność odniosła w Szwecji kolejny triumf.
Trudno w to uwierzyć, ale po drugiej stronie Bałtyku kapłanom nowej religii zaczął nagle przeszkadzać termin "błona dziewicza". O sprawie informuje "Rzeczpospolita":
Szwedzkie Stowarzyszenie do spraw Edukacji Seksualnej wystąpiło z propozycją zmiany nazwy błony dziewiczej. Odtąd będzie się nią określać jako "wianuszek pochwy".
Zdaniem tej opiniotwórczej organizacji bowiem mit o błonie dziewiczej spowodował "zbyt wielkie szkody przez wiele lat". – Powstał, by kontrolować wolność kobiety i jej seksualność – oceniał jeden z członków zarządu organizacji.
Jak relacjonuje "Rz", fanatycy politycznej poprawności w swoich wypowiedziach podkreślają, iż nie chodzi tylko o zmianę nazwy. Ich zdaniem w ogóle nie ma czegoś takiego jak to, co do tej pory określano mianem "błony dziewiczej". Błona jest "mitem" stworzonym przez mężczyzn, by dominować nad kobietami. Przewodnicząca Szwedzkiego Stowarzyszenie do spraw Edukacji Seksualnej stwierdziła:
Błona dziewicza nie istnieje.
To zadziwiający przykład zaślepienia ideologicznego. Błona dziewicza została opisana w medycznych traktatach już przez starożytnych Greków. A tyle o hymen możemy przeczytać w polskiej Wikipedii:
cienki fałd błony śluzowej u wejścia do pochwy. Zwykle ma ona kształt pierścieniowaty. Pośrodku błony dziewiczej znajduje się mały, rozciągliwy otwór. U większości dziewcząt błona dziewicza pozostaje nienaruszona aż do pierwszego stosunku, lecz czasem może nie być w pełni wykształcona lub zostać uszkodzona jeszcze przed podjęciem życia płciowego, np. wskutek użycia nieodpowiednich tamponów, przez masturbację lub uprawianie wyczerpujących dyscyplin sportowych. W momencie rozerwania błony (czyli defloracji) może dojść do niewielkiego krwawienia.
Warto dodać, iż hasło w szwedzkiej Wikipedii jest znacznie obszerniejsze. Ale fakt, nie umiem po szwedzku, może według tamtejszych internautów błona dziewicza to mit?
Póki co, do teorii o "mityczności" błony dziewiczej przychyliły się szwedzkie władze. Minister integracji i równouprawnienia Nyamko Sabuni pochwaliła próbę wyplenienia "mitu" i ogłosiła, iż odtąd będzie posługiwać się wyłącznie terminem "wianuszek pochwy".
A mnie zastanawia, jak długo jeszcze w Szwecji będzie można używać właśnie słowa "pochwa". Przecież ten kobiecy organ nieustannie pomaga mężczyznom w opresywnych zachowaniach wobec partnerek. "Pochwa", "penis" – czegoś takiego w ogóle nie powinno być w słownikach!

News z sieci

Mają zrobić z blachy falistej błonę dziewiczą będzie nie do zdarcia.
Widzicie kobiety dziewictwo to utopia?!! W środowisku gejowskim?
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #9 Ocena: 0

2009-06-14 17:50:27 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Polki wiaza sie z kim chca bo takie ich prawo.

Znowu natknelam sie na tekst,ktory mnie poruszyl a co za tym idzie sklonil do odpowiedzi.

Tekst byl o Polkach wiazacych sie nie wazne z kim byle nie Polakiem. Twierdzenie,ze Polki wiaza sie z obcokrajowcami za wszelka cene nie jest prawda. Powiedzmy czesca prawdy.

Sa zdesperowane dziewczyny. Nie znajace jezyka , a calay ich atut w grze o lepsze zycie to czesto, gesto jedynie uroda i mimo nieznajomosci jezykow obcych nazwijmy to ladnie LATWOSC NAWIAZYWANIA KONTAKTOW. Za wysnione lepsze zycie,nie znajomosc roznic kulturowych placa wysoka cene. Ale to juz wiemy.

Jest tez inna gropa Polek i to calkiem spora grupa. Sa to dziewczyny madre,wyksztalcone,wladajace niejednokrotnie kilkoma jezykami obcymi. Dobrze adaptujace sie w obcej rzeczywistosci.Szybko robiace kariery. One tez czesto wiaza sie z obcokrajowcami. Robia to przemyslanie.W gre wchodzi uczucie a znajomosc jezyka pozwala na pelnie szczescia. Znam takie pary osobiscie.

I to kolejny dowod na to ,zeby zachecic do nauki jezykow obcych. Przed wyjazdem za granice podszkolmy sie troszke. Juz za wczsu dodam , ze nie reklamuje tu szkol jezykowych. Z wlasnego doswiadczenia wiem , ze warto sie uczyc jezykow obcych. Mieszkam za granica juz od pieciu lat . Wyjechalam z dobra znajomoscia jezyka i ulatwilo mi to bardzo start na obczyznie.

Dla kobiet
News z sieci
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #10 Ocena: 0

2009-06-14 18:01:02 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Londyn: setki zatrzymanych
Metropolitan Police przeprowadziła szeroko zakrojoną akcję zatrzymań i przeszukań nastolatków podejrzanych o udział w gangach oraz popełnianie przestępstw - informuje ITN.
W wyniku operacji zatrzymano ponad 200 osób. 83 z nich zostały oskarżone i trafiły do aresztów, za 112 kolejnych wpłacono kaucję. Większość aresztowań dotyczyła posiadania oraz dystrybucji narkotyków oraz rozbojów.
Policja przejęła także osiem psów należących do niebezpiecznych ras, pięć sztuk broni palnej, kajdanki oraz ponad 200 tys. funtów.
Akcja była częścią Blunt Two, szeroko zakrojonej operacji, której głównym celem jest ograniczenie liczby ofiar nastoletnich bandytów w brytyjskiej stolicy.
News z sieci
W końcu zaczynają działać pozytywnie ja to bym jeszcze ich deportował razem z rodzicami
To rodzice odpowiadają za wychowanie swoich pociech !!!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 84 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 83 | 84 | 85 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,