Cytat:
2009-04-28 21:34:07, Korba102 napisał(a):
Dzięki miedzy innymi poglądom ludzi takich jak yanovtz i itp.
są tworzone absurdy tego świata.
Tezy wygłaszane głośno o rzekomej tolerancji jest ucieczką, może bardziej lękiem przed odpowiedzialnością w normalnym życiu. Niektóre środowiska nazywają ten styl życia wazeliniarstwem a jeszcze inne mniej mile a mianowicie „cwel”
Ludzie z takimi poglądami chcą stworzyć świat według własnych norm- mówią globalna wioska! oni jako sołectwo a ci pozostali jak krowy z dzwonkami na szyi na łańcuchu, istocie rzeczy wszyscy powinni być pod kontrolą.
Demokracja według myśli sołtysa globalnej wioski to cenzura na wszystkie media od prasy do osiągnięć emisji w eterze włącznie.
Jeszcze jest jeden problem Internet? Co z nim? jego też ocenzurować!
Zabronić, zabronić, zabronić! Na szczęście jeszcze nie jest ocenzurowany lecz dzięki ideom ludzi takich jak… można się spodziewa zmian niekoniecznie takich jakie nas by zainteresowały. Niewiadomo co zniszczyć ster czy ludzi ? Łatwiej jest zmienić ster by kierować ludźmi, a że absurd to co komu on szkodzi? Szkodzi wszystkim a w szczególności rozsądkowi i logice.
Po drugie Panie oraz Panowie pozwolicie na małe doinformowanie i uświadomienie was, ze naprawdę nie musicie zaglądać do Ambony! I czytać tych bzdur jak je określacie. Uwierzyć również możecie w fakt, że sam czytam swoje posty i w ten sposób przyczyniam się do nabijania
Korba ciesze sie ze poczucie humoru dopisuje. Mnie bawi natomiast jak osoba ktora jest w tym kraju OBCA, nie tylko krytykuje gospodarzy a jeszcze najezdza na innych OBCYCH. Ty o Tobie podobni nawoluja do braku tolerancji wobec innych nacji (ras), i jednoczesnie macie pretensje za przejawy braku tolerancji wobec Was samych!
Nie jestem idealista i nie jestem za cenzura ale za zwykla przyzwoitoscia, ktorej Ci po prostu brakuje. Powtorze jeszcze raz niezmordowanie jak Ci sie tutaj nie podoba to wracaj do Polski.
Dzieki pogladom takich osob jak ty natomiast sa tworzone inne absurdy tego swiata jak np.:
albo
lub tez
Powtorze jeszcze za kolega marciniakiem ktory wypowiada sie w innym poscie na temat poprawnosci politycznej - to nie Muzulmanie i inni narzucaja normy tzw. poprawnosci politycznej tylko sami Biali tworza takie paradoksy. Osobiscie jestem za tym zeby kazdy przestzegal prawa i obyczajowosci kraju w ktorym sie osiedla.
Przykro mi ze nie dostrzegasz roznicy miedzy pojeciami "Tolerancja" a "Poprawnosc polityczna", ale dla Ciebie przeciez wszystko jest Czarne badz Biale, przepraszam Biale badz Zle nieprawdaz?
Czy tego chcesz czy nie swiat juz dawno stal sie globalna wioska, co zrobisz kiedy twoje dziecko (zakladam ze masz, badz mozesz w przyszlosci miec dzieci) zwiaze sie z Muzulmaninem?
Co do nazwania mnie "cwelem", nie gniewam sie

Ale podziwiam umiejetnosc Grypsowania, uczyles sie u zrodla?
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost